Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu olay ticaret adabına sığar mı?

(link)
Tamamını okursanız gerekli açıklamayı yapmış zaten

Teşekkürler

Scudo
Ticarette isteyen istediği fiyatı biçmekte serbesttir ama burası ticaret yeri mi acaba? İkinci el bölümünün kar etme amaçlı, ticaret yapma yeri olduğunu hiç sanmıyorum...

@kkazim

alışveriş yapan arkadaşların hepsi hayrına mı yapıyor tabiki kar amacı var işin içinde...atıyorum ben arka aktarıcımın modelni yükselttim eskisi bir kenarda duracağına uygun bir mevlaya sattım bu kardır eski ürün depomda durduğu sürece bana maddi kazanç sağlamaz.kar amacı gütmeden başkasına yardım amaçlı ürünlerini bedava sunan arkadaşlarımız da var bu da alıcı kişinin karı demektir biraz finansal konuları kavramalısın bence..

@halil fatih akbaş
Ne denildiğini anlamadan konuşmak bu olsa gerek. Bence senin kar mantığını değiştirmen lazım.
Yazıda bahsettiğim kar 3e alıp 5e satmak. Boşa çıkan malzemeyi uygun fiyatlı vermekten basetmiyorum ben.
Şimdiye kadar sıfır malzeme alıp,parçanın uymaması vs gibi sebeplerden hiç kullanmadan sattığım çok oldu, hepsini de aldığım fiyattan daha düşüğe sattım, senin mantığınla şimdi ben kar mı ettim?

@kkazim

Madem kar etmedin neden satma gereği duydun ürünleri? Zarardan kar etme diye birşey var onu da öğren bence. Kar etme güdüsü sadece parasal kaynaklı değildir. Burada 3'e alıp 5'e ürün satanda var. Evet benim mantığıma göre kar ettin. Çünkü o ürünler elinde durduğu sürece sana yarar sağlamaz onu nakite çevirerek kaynak sağladın kendine

Arkadaşlar tatlı tatlı konu üzerinde sohbet ederken böyle gerilime gerek yok diye düşünüyorum.Kar olayı kişiden kişiye değişir.Ayrıca yönetim olarak konunun ilk başındaki olay gibi yurtdışı kaynaklı sıfır ürünleri gözden kaçmadıkça onaylamıyoruz zaten.Bu işi ticaret haline getiren forum üyelerini de bir şekilde anlayıp ona göre dikkatli davranıyoruz.Yani sizlerin gördüklerini bizde fark ediyoruz.Emin olun bu şekilde birçok ilanı hiç açmadığımız için göremiyorsunuz bile.Kar olayınada dönersem sonuçta ürün sahibi istediği fiyatı yazmakta serbesttir.Kimisi düşük yazar çabuk satılsın diye kimisi kar amaçlı yüksek ister satamaz.Sonuç olarak alıcı arkadaşın dikaktli davranması gerekir.Bende görüyorum sıfırından daha fazla isteyen arkadaşları ama takip ettiğim zaman satmadıklarınıda görüyorum.O yüzden sıkıntı yapmaya gerek yok siz bakın keyfinize.

İyi forumlar......

Not:Tartışma lütfen uzamasın, rencide edecek boyuta gelmesin.Konuyu kilitlemek istemem böyle bir sebepten ötürü.Lütfen fikirlerimizi saygı çerçevesinde tartışmayı öğrenelim ve gösterelim.

Tüccar olmaya meraklı amma bisikletsever varmış...ticareti sevmeyenlerin anlayışı kıt oluyor sanırım otomatik olarak...3'e alıp 10 satanların, 7 lira kazanma hakkı nereden geliyor acaba? burası "kapitalizm" yapabildiğiniz her şey sizin hakkınız diye düşünebilirsiniz tabi...o zaman yapabilen arkadaşları tebrik edip, saygı duymak farz; eleştirmek ve ticareti, bugünün dünyasını anlamaktan uzak olmak dar kafalılık...kar amacı güden her türlü iş eleştirilebilir arkadaşlar. Kar'ın bir hak olduğunu ispatlamak isterseniz, ben de kar'ın bir gasp olduğunu dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım...bisiklet kültürünün gelişmesi için ticaret severek yaptığımız bir iş değil, mecbur olduğumuz bir iş diye düşünüyorum...umarım her zaman esas yapmak istediğimizin ticaret değil, bisiklet kültürünü geliştirmek olduğunu unutmayız...

• Beğen
Tepkiler: turky ve SRT
kıymetli bisiklet sevdalıları,

ticaret konusunda herkes haklı. ama ben bu platformu birazda bisikletseverler arasında paylaşım, dostluklar kurma, tur planlama ama bu arada da yardımlaşma platformu olarak görüyorum. ticari ahlak falan ne bileyim. sahibinden.com falan daha böyle ticari orası ticari ahlak uygulama için daha müsait bence

Yanlış kişiye denk gelmişsiniz.Ancak herkes fiyata vermekte özgürsizde alıp almamakta özgürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Köksal
Kısa ve öz.Serbest piyasa.Arkadaşın yaptığı hoş olmasa da :)

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Köksal
Olay genelde serbest piyasa olarak düşünülse de bence bakılması gereken açı vergilendirilmemiş kazançtır. Bu tarz olaylar nedeniyle 150 € gümrük sınırı 75 € ya indirildi. Yurt dışından kullanım amaçlı ürün alınmasına karşı değilim ben de almayı düşünüyorum ama alınan ürünün vergilendirilmeden 4 kat kazançla satılmasına karşı dururum. Serbest piyasada isteyen istediği fiyata arz-talep dengesine göre satar. Ancak vergisini de öder(ödemesi gerekir. fiş veya faturasız alışveriş yapmayın). Bu konuda hassas olmazsanız başta bisiklet yolları olmak üzere devletten hiçbir isteğiniz de olmasın! Vergiden kaçmayın, verginizi ödeyip yöneticileri kovalayın.
Forum yöneticileri bu tarz satış ilanlarına dikkat etmelidirler. Forumların mülkiyet hakkı onlarındır. Bilişim hukuku ülkemizde yeni yeni gelişse de uygulanan kanunları vardır. Bu forumun değerli yöneticileri olduğunu da kısa zamanda öğrendim ancak her ne kadar gönül işi de olsa sorumlulukları var. Bir savcı okusa ihbar olarak nitelendirebilir bu tarz konuları.

Konu hortlamış. Samet Şenel arkadaşımın daima yanındayım. Daha önce bir kaç parça alışverişimiz oldu. Sağolsun hem güvenirlik hem de samimiyet açısından hiç bir sorun yaşamadım.

Geri