Genelde 2. El ürün satış yapılan sitelerde genelde , alıcı olmayan ama kendisine alıcı süsü veren 4 farklı alıcı tipine denk geliyorum.
- Abi öğrenciyim. Malum bütçe dar diye ajitasyona bağlayıp, ürünü bedavaya yakın isteyip , Birde üste para isteyecek kadar ağlayanlar.
- Vallahi oğluma alacağım, Lütfen indirim yapın diye hedef saptırarak ajite yapıp yarı fiyat teklif edenler.
- İhtiyacım yok aslında ama ben bunların hastasıyım , alır satarım diye deli ayağına yatıp ne koparırsam diye asılanlar ki , cevap yazıp yazmamanızında bir önemi yoktur. Bunlar otomatiğe bağlar.Ürün satılıp , ilan kaldırılsa dahi yazmaya devam ederler. Herhalde yazmaktan değişik bir zevk alıyorlar.
- Almak gibi bir niyeti olmayan ama fiyatı ne kadar düşürebileceğini meraktan deneyen, iş ciddiye binincede bir daha haber alınamayanlar.
Makaralı bir av yayım vardı. Satmak için ilan verdim.
- Tavukla takas öneren oldu. (Hadi size mantık sorusu. 70 Libre bir makaralı bir yay, kaç tavuk eder ?)
- Tespih vereyim diyen oldu.( Erzurumlu Emrullah usta her kimse onun yapımı tespihmiş )
- Tekel maddesiyle ödemeye kalkan oldu.( Her halde tekel büfesinden araklanmış )
- Sen gönder ( Alıcı Farklı bir şehirde ) bir bakayım hoşuma giderse parasını gönderirim diyen oldu.
- Çok ihtiyacım var .acil lazım diyen oldu Borç harç bu kadar biriktirdim diye indirim isteyen oldu ( ki makaralı yay bir evin olmazsa olmazıdır. Makaralı yayı olmayan eve , evmi denir ? Her eve lazım.)
- Türkiye musabakasına gireceğim, bütçem şu kadar diyen oldu ( ki av yayı ile bırakın milli müsabakaları veya elemeleri amatör bir yarışmaya bile katılamazsınız , daha bunu bilmiyor bu talebi yapan )
- İyi öldürüyormu diye soran oldu ( Artık neyi öldürecekse ? Allahtan bizim memlkette bufalo , fil , gergedan felan yaşamıyor )
- Abi bunu alacaktım ama gittim başka bir yay aldım diye amacını ve yazma sebebini çözmediğim bir şekilde geri dönüş yapan oldu.
- Aynından bir abide şu fiyata satıyor , deyip bilinmeyen bir abinin referansıyla indirim deneyen oldu.
- Aslında şahsen bir ihtiyacım yok , Çocuk oynasın diye alıyorum , yap bir güzellik diyen oldu ( 70 Libre makaralı ve çocuk oynayacak ? wayy. )
Daha aklıma gelmeyen bir sürü saçma sapan tekliften sonra dalış merakı olup , zıpkın kullananan bir arkadaşa satıldı.
Yani siz ne kadar takas yok , indirim yapılmayacaktır yazın.İllaki takas veya indirim talep eden olacaktır.