Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu parçayı nereden bulabilirim?

sdemirbas

Üye
Tepki
11
İsim
Şuayip DEMİRBAŞ
Bisiklet
Merida
Herkese merhaba bisiklet sevdasına yıllar önce başlasam da aranıza yeni katıldım. Bisikletim Merida TFS600 maşası Sr Suntour Axon. Bisikleti ikinci el aldım. Maşasının kitleme bölümünde plastik beyaz bu parça kaybolmuş. Baktığım sitelerde parça olarak satılmıyor. Sadece o parçayı nereden bulabilirim ya da o plastik vidanın yerine geçebilecek başka ne kullanabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 4032191727097.JPG images.jpg

• Beğen
Tepkiler: Hantuna897
Scudo
market bisikletlerinin elle çevirerek vites değiştirdiğimiz vites sistemlerinin bi tanesini sök içini aç, içinde bu tip plastik dişliler var. Uyum sağlarsa kullanabilirsin.

@sdemirbas
ufak beyaz disliyi diyorsan, oyuncak kablosuzbkablolu ya da cek birakli arabalara bak, 10 15 tl bisey onlar

• Beğen
Tepkiler: sdemirbas
Dislinin ölculerini bilmeniz lazim disli sayisini otosmosyon isleriyle uğrasanlarda olur ofiste ona benzer dişliler var fotokobi makinalarinda yazicilardan cikan disliler

@maboc eğer eminseniz fotokopi makinalarında olduguna elimde eski bir hp var kardeşim süt döktüğü için çalışmıyordu. Kurcalarım arkadaş için işini görsün. :)

Bnde tourney sol vites kolunun ici var , bozuktu merak edip acmistim . parcalar hala duruyor . isterseniz yollayabilirim .
Aliexpresstede boyle kucuk disliler satiliyor. Quadcopter parcasi falan yazarsaniz geliyor sanirim .

@maboc Bende olduğuna eminim aslında ama ölçüsüne uyacak varmı onu bilmek lazım. Dağıtıp tüm dişlileri sökmek vakit alır :D

• Beğen
Tepkiler: sdemirbas
@enqinHLC plastik disli yapan firmalar var karsi tarafini gosterip ona göre yaptirabilir
Biz makinalarda kirilan dislileri yaptiriyoruZ

Selam arkadaşlar,

Bisikletimde aşağıda görülene benzer maşa kilitleme parçası kırık,bu parça kolay bulunabilir bir parça mıdır? Nereden temin edebilirim? Teknik bir ismi var mı nette arayabilmek için? İnternette baktım ama 1-2 çin sitesinde bulabildim, farklı tipleri var, montajı hepsinin aynı mı onu da bilemediğimden emin olamadım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (NOT: Resim alıntıdır)

MAŞA : ZOOM 189 M/LO
BİSİKLET : Mosso Legarda 1624 V

Bu sitedekiler olur mu mesela?
(link)

MAŞA_LOCK.JPG MAVİ RENKLİ PARÇA

Selamun aleyküm arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum, sizlere bir sorum olacak. Salcano xrs300 model ikinci el bisiklet aldım, soldaki 3lü vites kolunda arıza var yenisini bulabilir miyiz? nette aradım bulamadım ve bisiklet terimlerine de yabancıyım tabi. eklediğim fotonun 3 lüsü lazım.IMG_9953.JPGIMG_9953.JPG

Merhaba arkadaşlar bendede benzer sorun var. Suntour ncx 700c maşa var bisikletimde maşanın lockout kapağı kayboldu. İnternette çok aradım ama yurtdışı siteler hariç bulamadım yardımcı olabilecek var mı. Screenshot_20200317-214746_Chrome.jpg resmi bu

@theemo shimano sl-a050 ön vites kolu galiba, Türkiye'deki sitelerde bulamadım yurt dışında amozon da falan bulunuyor , ya yurt dışında sipariş vermen lazım yada vites sistemini değiştirmen lazım, daha tecrübeli arkadaşlar belki yardımcı olabilirler.
@maydemir42 (link) bir bak bakalım , aslı bisikletle iletişime geç bir incele siteyi belki yardımcı olabilirler.
(link)

Ekran Resmi 2020-05-01 23.07.50.png

Bir soru da benden.

Merida Scultura 4000 bisikletimin ön aktarıcıya giden telin kadrodan çıkış yaptığı noktadaki "tampon"u tel biraz kesmiş ve kadroya zarar verebilir gibi geldi, ayrıca sanki sürtünmeden dolayı vites geçişlerini de etkiliyor gibi.

İngilizce sitelerde "internal cable guide" diye geçiyor, Türkçe karşılığı tam olarak nedir veya bulabilir miyiz buralarda?

Teşekkürler.

@onurguler tampon dediğin parça bu parçanın aynısı mı? o tampon dediğin şeyin fotosunu atsan her şey çok kolaylaşacak.

@onurguler Merida' yı Aslı bisiklet getiriyordu sanırım. Aslı Bisiklet ile iletişime geçmeniz en iyisi. Bu kadroya has bir parça. Markadan markaya değişmesi bir yana, bazı modellerde bu parçadan birkaç tane ve farklı şekillerde olabiliyor.

Screenshot_20200516-133944_Gallery.jpg
Bi soruda ben sorayım arkadaşlar. Sr suntour ncx maşanın kilitleme kapağı kayboldu. Bu parçayı bisikletçilerde bulamadım. Yurtdışı sitelerdede çok fahiş fiyatlı. Yardımcı olabilecek varmı.

Geri