Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bu patlak önleyici jel uygun mu?

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
lastiğimin sürekli patlaması artık sinir bozucu bir hal olmaya başladı.bulunduğumuz bölge biraz zor şartlara sahip ve dağlık bir yer.dolayısıyla lastik sık sık patlıyor.çözüm olarak bisikletçide yaptırdığım patlak önleyici sıvı hiçbir işe yaramadı.küçücük bir patlak bile kapanmadı neyse ki onu bir şekilde telafi edeceğim.yeni lastikler sipraiş ettim beraberinde iç lastiklerde var.burada slime marka patlak önleyiciyi gördüm aslında onu almak istiyordum ama bugün buradaki bisikletçiye uğradığımda linkteki patlak önleyici dikkatimi çekti ve fiyatı ucuz olunca da alayım dedim.aldım almasına ama kafamda hala soru işaretleri dönüyor niye derseniz.sizce bu ürün uygun mudur?çünkü kılavuzunda patladıktan sonra uygulayın şeklinde bir anlatım mevcut.ben ise klasik yöntem yeni lastik gelir gelmez içine sıkacağım.patlattığı anda müdahale eder ve kapatır diye düşünüyorum.sizce doğru olur mu?yoksa iade mi etmeliyim?çok kararsız kaldım fikirlerinizi öğrenebilirsem ne mutlu :) şimdiden teşekkürler.

(link)

Scudo
Linkteki patlak onarıcı arabalar içindir.İçinde basınçlı hava var bisikletlere olmaz,çünkü araçlarda iç lastik yoktur direk jant ve dış lastik vardır bu lastiklerin şişmesi için basınçlı hava gerekir,bisikletlerde iç lastik olduğu için sprey işe yaramaz.

ürünü denedim küçük bir deliği kapattı yalnız slime gibi büyük patlakları kapatabileceğini sanmıyorum.slime oldukça iyi bir ürün gibi görünüyor ama eğer ki kötüyse hangi markaya ya da çözüme yönelmeliyim?

@barış durgun

Yedek iç lastik ve yama taşıma çözümüne :)

@Umut Kılınç37

Hayır sadece arabalar için değil ben bisikletime uygulamıştım lastiği gerçekten tamir etti. Ve o patladıktan sonra uygulanır bence patlak önleyiciden daha pratik.

@barış durgun

Bahsettiğiniz ürün 20 PSI basınç oluşturuyor. Bu ancak eve gitmenizi sağlar, iyi sürüş yapamazsınız.

Ben JOE'S patlak önleyici sıvı kullandım. Küçük deliklerde iyi olabilir ama bir kere cam girip yaklaşık 1-2 mm gibi bir yarık oluşturduğunda bu işe yaramadı. Gerçi eve kadar idare etti ama evde yama yapmak zorunda kaldım.
Patlak önleyici sıvıların dez avantajı lastikte ağırlık oluşturması. Malum tekerlerdeki ağırlık dönme direncinden dolayı hızlanmanıza daha çok olumsuz etki ediyor.
Diğer dz avantaj da bu sıvıların ömrü olması. Bana 6 ay sonra tekrar sıvı eklemeniz lazım demişlerdi. bence masraflı bir iş. Patlağa dayanıklı lastik almak ve yanında yedek iç lastik taşımak daha mantıklı.
Ama eğer benim bazen patlakla yamayla uğraşacak durumum olmuyor derseniz bu sıvılardan da kullanabilirsiniz, yukarıdaki link verdiğiniz sıvıdan da kullanabilirsiniz. Riski azaltmış olursunuz ama sıfıra indirmiş olmazsınız. :)

@Bilal Demir

Haklısınız ama 20 psi uyguluyor ve sonrasında şişirebiliyorsunuz ben kullandım ve gayet memnundum. Aslında yama takımı yerine bunun ufaklarını yapacaklar ve ufak bir pompa taşıyacaksınız daha pratik, kolay ve ucuz. Bence...

Neden patlama riskini asgari düzeye indirecek çözümler aramak varken, patladıktan sonra tamir ile uğraşılsın? Şöyle bilmem kaç tane patlak önleyici teknoloji ile üretilmiş kaliteli bir dış lastik alacaksın, içine kalitelisinden ve hafifinden sağlam bir iç lastik, ikisinin arasına da kalitelisinden bir patlak öleyici şerit alacaksın olay bitecek. Cam, diken ve çivi kuyusunda yarım saat bisiklet sürmezsen bu lastik kolay kolay patlamaz. Bu şekilde de kolayca patlıyorsa basılan hava basıncında bir anormallik var demektir. Diğer seçenekleri çözümler kategorisine dahi almıyorum. Yama seti ve mini pompa mutlaka bisiklet üzerinde bulundurulması gereken ekimpanlardır...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Zefal patlak önleyici şerit almanı öneririm. Ben iki yıldır kullanıyorum, daha bir kere bile lastiğim patlamadı.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Ben bu ürünü motosiklette kullandım işe yaramıştı ama iç lastiksiz tubeless lastik var motorda.

Bunun dışında slime da kullandım.O da bir süre işe yarıyor, ufak delinmeler için faydalı, sonra özelliği bozuluyor (yine motorda).

Slime benzeri beyaz süt gibi bir sıvı kullandım bisiklette.Küçük pek çok deliği kapattı.Önce ürüne hayran kaldım.O kadar çok güvendim ki yamasız, pompasız falan dolaşmaya başladım.7-8 ay kadar sonra delik kapama özelliği sona erdi.Fakat bu ürünün şöyle bir dezavantajı oldu: içerdiği madde aşırı yapışkan.Öyle ki iç lastik bükülürse içeriden yapıştırıp hava geçişini kesiyor.Hatta sibobtan hava geçişini bile tıkadı.İç lastiği atmak zorunda kaldım.

En sonunda tamir yöntemine geri döndüm.Eğer vakit varsa en garantisi güzel bir tamir/yama.Diğerleri hep geçici.Acelen varsa o anlık fayda sağlıyor ama sonra tekrar uğraşmak zorunda kalıyorsun.

Paraya kıyabilsem alıcam ama, çok pahalı yav :(

Arkadaşlar bizim kendi ürünümüz var. Patent olarak da bize ait. Fiyatı da gayet uygun her lastik için 1 tane kullanın 100 ml yeterli. Fiyatı 4 tl civarı
6 Ay garantisi var. Lastige şiş sokup 1 kere çevirin nasıl kapattıgını görün. Testleri başarıyla geçmiş ve işe yaradıgı kanıtlanmıştır ürünümüzün.

(link)

Slime markasını kullanabilirsiniz Amerikan markası ve işinde baya iyi.

@caşş06 slime kullananların yorumu var konuda dandik oldugundan bahsetmişler.
Biz kendi ürünümüze güveniyoruz 4 tl ye sahip olabilirsiniz. Memnuniyet garantisi veriyoruz

@kasimpasabisiklet Kendi ürününüzün reklamını yaparken rakip markayı kötülemek etik bir davranış değil.

Ben dağ bisikletimdeki tubeless lastiklerde 2 yıldır Slime kullanıyorum ve hiçbir şikayetim de yok. Lütfen kullanmadığınız ürünle ilgili yorum yapmayın.

ben uygun olmadığını oynama yaptığını ve bir işe yaramadığını çok yerde gördüm bence kalıcı çözüm asla değildir onun yerine daha az sorunla karşılaşılan patlak önleyici şeritleri kullanabilirsiniz biraz daha ağır ama daha iyi bir yöntemdir yinede sorunla karşılaşırsanız patlama dirençli lastik alabilirsiniz akıcılıktan ve biraz konfordan yer ama sizi yüzde 99 kurtarır

Dandik oldugundan bahsetmişler dedim. Benim kötüledigimi nerden cıkardınız ?
Yazımı daha dikkatli okuyun lütfen

@Ayhan Şahan lütfen forum üyesi olan arkadaşın mesajını okurmusunuz. yukarda ürünü denediginden bahsetmiş

@kasimpasabisiklet Olayı karşılıklı atışmaya çevirmek istemem ama "O marka için dandik diyorlar, bizimkini alın" demek o markayı kötülemektir. Bunu yapmak yerine kendi ürününüzün iyi yanlarını ön plana çıkarmaya bakın derim.

Geri