Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu saçmalığa siz de dur deyin!

Scudo
kota dolar dolmaz hız direkt olarak 3 Mbps'a düşüyor, gerçekten çok sıkıcı bir durum.

Kampanya yanlış açılmış. -e kadar tarifelerindeki AKN kaldırılırsa bu fiyatları etkileyecektir. Bunun yerine kotanın tamamen kaldırılması lazım. Kaş yaparken göz çıkarmamaya dikkat edilmesi gerekiyor. Dünyada fahiş fiyatta internet kullanan tek millet olarak bu fiyatları daha da üste taşımaya sebebiyet verilebilir.

@Murat B. AKK kotasız Paket Fiyat ne kadar Peki Hocam.Normal paketten yüksek diye "düsünüyorum".Bilgim yok tabi varsayım :) Saygılar

@xxkowboyxx Bende gerekeni yaptım.Metin dösedim.AKK dan gercekten bıktım.Bu da yazdığım.
"İmzalıyorum cünkü Bu durumdan cok sıkıldım.3 MPS ile 360P video izleyemez oldum.Para veriyorsak hakkımı sonuna kadar isterim.İnternet Her ülkede yaygınlastırılmaya calısılıyor.Ucuzlatılıyor yaygınlasması icin.Bizde aksine AKK koyulup 360P de video izlenemez hale geliyor ama para yatırmayınca 1 gün geregi yapılıyor TTNET tarafından.Bu sacmalıga son verilsin.Bakın ben aylık 200GB dosya indiren biri degilim ama 50Gb gectim diye film vs ay sonunu getiremiyorum net iskence oluyor!."
Saygılarımla.(Biraz sert konusmusum gibi ama sağlık olsun).

@Ozan Duran Ozan pahalı baya.Tahmin ettigim gibi.O paraya biraz daha ekler Uydunet 100Mps alırım adil gecse bile yarıda kalır heralde :) sakası bir yana pahalı.Ya 3Mps olmasa sıkıntı yokta 360 P de takılıyor.Sinir bozucu net zaten felc oluyor.

@Lenora Nora AKK'sız internet paketleri, normal paketten tabii ki daha pahalılar; hem de 2-3 kat daha pahalılar. Ben de ayda 50GB internet kullanan ile 500GB kullananın aynı faturayı ödemesini anlamsız buluyorum. Elektrik, doğalgaz, su gibi hizmetlerin faturaları kullandığımız kadar geliyor...

@Murat B. Kendi düsüncenizde haklısınız aslında edit olunmalı hocam.Yanlız sunu 4-5 Mps yapsalar bari is görücek.Katlanmaya devam.Veya AKK biraz daha artsa oda olur gibi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
21205 dosyayı görüntüle

Kullandığım internetten çok memnunum çünkü ödediğim paranın karşılığını işte böyle alıyorum. AKK da çok sorun etmiyorum ve Murat B.'ye katılıyorum.

İş yapanlar, çalışanlar böyle şeyleri pek sorun etmemeli ama en azından öğrenciler için düşen hız sorunsalına birtakım yenilikler getirilebilir. Misal düşen hız 3 değil de 5'e yükseltilebilir veya AKK onlar için az daha arttırılabilir.

Lâkin AKK'yı asla kaldırmazlar ki, yıllardır bu muhabbetler dönüyor ama değişen bir şey yok. Bu saatten sonra kaldıracaklarını da sanmıyorum.

Ülkemizde kaliteli hizmet adı altında olması gereken hizmeti,olmaması gereken berbat hizmetten daha pahalıya satılmasına alışkın olan insanlar tarafından tepkiyle karşılanmış kampanyadır.Siz gidip akk sız hizmetlere yüzlerce lira ödemeseniz firmalar bu hizmet ayrımı yapmaya devam edermi sanıryorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Kota degil ama islami usullere gore sansurlenmis budanmis bir internet asil sorun. Facebook ve video paylasim insanlari icin cok sorun olmayacaktir ama ehil olmayan insanlar tarafindan akademik icerige bile erisim yasagi konuyor. Bu, bilgisayarli iletisimi oncelikli olarak bilgiye ulasmak icin kullanan insanlar icin buyuk bir sorun.

Aslında AKK denilen kotanın mantığı şu ;

Ben sana şu hızı vermeyi taahhüt ederim. Bu hız hiçbir şekilde düşmez ve sana bir kota da koymam bu hızla istediğin kadar kullanırsın ama bunun karşılığında bana 150 TL - 200 TL vs. ödemen gerekir.

yada

Ben sana şu hıza kadar hattın kaçı destekliyorsa veririm. Senden daha az para alırım ama altyapın iç tesisatın 1 i de kaldırsa 8 i de kaldırsa aynı parayı alırım. Ama bunun karşılığında ayda en fazla şu kadar download yapabilirsin.

-e kadar tarifeleri kumar gibi. Altyapın çok iyidir. 16 Mbps e kadar almışsındır ve hız testinde 15 i görürsün 55 TL ödersin. Seninle aynı hızı alan birisi 150 - 200 TL para öderken sen 4 te 1 fiyatına kullanıyorken hiçbir operatör sana bunu karşılıksız sunmaz.

İnternet Servis Sağlayıcı olsan birine 200 TL ye verdiğin hızı bir başkasına 55 TL ye veremezsin. 55 TL ye verdiğin hıza bir kota koyman gerekir. Yoksa 200 TL aldığın müşterin de boşuna 145 TL ödemek yerine aynı hızı daha ucuza almak ister.

Velhasıl, internet kullanımında kota kalkmadıkça e kadar tarifelerinden AKN(Adil Kullanım Noktası - BTK da böyle geçiyor) kalkmaz. Şirketlerin zarara uğrayacağı bir karar çıkmaz.

Dip Not : Evet internet servis sağlayıcı bir firmada çalışıyorum.

Bir sürü ucu olan bir değnek bu.

Diyelim ki AKN kalktı. Türkiyedeki Geniş Bant İnternet Abone sayısı 2015 ilk 3 aylık verilere göre: 42.921.781
16Mbit üzerinden hesaplasınız bu kadar abonenin 16 Mbit hızı tam olarak alması için gereken Yurt dışı hattı: 654,93 Terabit
Daha geçenlerde süperonline 1.5 Terabit yurt dışı çıkışımız var diye haber oldu.

Yani AKN kalksa bile dilekçede bahsedildiği gibi o videoları süper hızlarla seyredemiyebilirsiniz. Çünkü Türkiyenin hat kapasitesi buna müsade etmeyecektir. Belki rahatlama olur belki daha da kötü olur. Kullanım dağılımına bağlı.

Ayrıca bu AKN bildiğim kadarı ile yurtdışındaki bir çok işletmecide de var. Bu gün bir web alanı kiralasanız bile hemen Trafik kotası çıkar karşınıza. O yüzden bunun kalkacağını düşünmüyorum. Asıl soygun olan Sabit ücretlendirmedir. Servis sağlayıcıları yapmakla yükümlü oldukları altyapı giderlerini apaçık bizden tahsil etmektedir. Hemde abone olduğunuz sürece.

Ülkemizde bir çok saçmalığın başında gelen sorunlardan biridir Adil kullanım kotası. İnsanlara net satarken internetiniz sınırsız deyip akk dan bahsetmeyen ve bunun sonucunda da bir çok mağdur net kullanıcısı bulunmaktadır. Madem akk var o zaman sınırsız internet diye isimlendirmeyeceksin sattığın o paketi. Benim 8 mb bağlantım var fakat akk yı aşınca bildiğiniz üzere 3 mb e düşmekte.

Dünyadaki en kalitesiz ve en pahalı interneti bizden başka hangi ülke kullanıyor varsa merak ediyorum. Bunun dışında kotasız tarifeler de var ama iyi söğüşlüyorlar insanları aldıkları yüksek fiyatlarla. Benim bulunduğum konumda fiber yok olsa alırdım o da çaresizlikten. Çaresizlikten dedim çünkü insanlara başka bir seçenek bırakmıyorlar..

• Beğen
Tepkiler: ilker ve AliÇimen
Herhangi bir servis sağlayıcı firma ile bağlantım yok.
Ama şu unutulmamalıdır ki;
Bu iş devlet hizmeti değil.
Kar amaçlı çalışan özel firmalar tarafından verilen bir hizmetten bahsediyoruz.
Bir pazar yerine çıktığımız zaman dahi hepside aynı mal dahi olsa iyi mallar pahalı oluyor, kötü mallar daha ucuz oluyor.
Herkes ister en üst kalite malı en ucuz fiyatla almayı.
Ama öylesi kelepiri bulmak her zaman mümkün olmuyor.
bir İzmit Körfez Geçiş Köprüsü geçiş ücreti dahi 100 TL olmuşken, 1 aylık internet erişimi için 55 TL ile alınan hizmetin elbette bir handikapı olacak.

bir ülke yönetmenin en kolay yolu. ben 1 milyar dolar kazanıyorum sıfır lira vergi veriyorum. bir işçi 2000 lira kazanıyor, yaklaşık 1076 lira vergi veriyor.
ülke her yere yatırım yapmak zorunda. bu yatırımlar para istiyor. o zaman vergi veriyor. vergiyi tabana yayıyor. benzini 5 lira yapıyor misal ve hazine darlanınca benzine basıyor zammı. elektrikte kayıp kaçak engellemek yerine ödeyene yüklüyor faturayı.

ben bazen bazı grupların ülke kurmak istemesini anlar gibiyim.

Akk beni etkilemiyor ne mutlu ki(!) çünkü zaten normal hız 3Mbit geçmiyor bizim oralarda. Hatta bir ara 1Mbite düşürdüler şikayet üzerine 3 e çıkarttırdık zar zor. Neymiş kutular doluymuş hızı arttırınca bağlantı kopuyormuş. Milletten taahhütle parayı topla altyapıya gelince tık yok nasılsa 2 senenin parasını aldı. Tek el oldukları için de taahhüte devam..

Geri