Scudo Sports

Bu selelerden hangisini seçmeliyim?

NightRider

Forum Demirbaşı
Tepki
119
İsim
Süleyman Özgün
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar. 100 tl civarı bütçem var. dağ bisikletimin selesi çok acıtıyor ve düz yolda sürüyorum.Sizce sele sportourer garda man modelimi yoksa sele sportourer zoo gel modelini mi almalıyım? şimdiden teşekkürler

Scudo
bence ikisinide alma. Olabildiği kadar sert ve oturma yüzeyi düz bir sele al. Sonrada mabadını bu seleye itaat etmeye zorla. Eğer hala isyan etmeye devam ederse keser atarsın.

• Beğen
Tepkiler: sspl ve Eroseros
bisikleti daha yeni aldım ve en fazla 1 saat sürebildim. selesinin taştan farkı yok. Forumda bu ikisi için iyi yorumlar vardı.

zoo geli uzun süre kullandım. 50 kuruşluk faydasını ve artısını görmedim.

@suleymanozgun33

Bence öncelikle selenize zaman tanıyın,bırakın biraz zaman geçsin, max. 1 saatlik sürüşlerle selenin performansına karar veremezsiniz bir kaç ayda diye düşünüyorum, yeni bir sele de alsanız yine çok sert gelecektir bir süre. Ancak yine de tercih sizin, saygılarımla.

bisikleti 2 3 gündür kullanıyorum yine sert alışamıyorum. bu iki sele hakkında forumdaki herkes memnun ve tavsiye ediyorlar.

Sele işini yeterince arastirsaydiniz birine uyan selenin digerine uymadığını gorurdunuz.

Kendinize bir iyilik yapın ve oturma kemiklerinizi ölçün. Sonra cok yumuşak olmayan ama tas gibi da olmayan , iturma kemiklerinizin ikisinin arasindaki mesafeden 2cm daha genis bir sele alin. Mesela oturna kemikleri 13cm ise 15cm sele alacaksiniz.

@Ozan k.
Malesef netten almak zorundayim yasadigim yerde yok

En azindan oturma kemiklerinizi olcun.

Bir sele en az 1 veya 2 aylık deneyimle iyi veya kötü olduğu söylenebilir. Eğer yeni bir sele alacaksanız iyice araştırmanızı öneririm. Sürekli aldığımız birşey değil sonuçta. İyi pedallamalar.

bende aynı dertten muzdaribim de şu kemiklerin arasını nasıl ölçmek gerekiyor yardımcı olacak link verebilirmisiniz?

• Beğen
Tepkiler: NightRider
Arkadaşlar, sürekli bisiklet sürüyorsanız bir iki aya acı vermemeye başlıyor sele, tabi çok kötü bir sele değilse. Sele kılıfları da pek işe yaramıyor. Bana brooks sele hediye etti ingiltereden bi akrabam, gayet memnunum uzun yolda. Ama bisikleti seyrek kullandığım bir dönemde 60km sürdüğüm halde brooks perişan etti beni. Demem o ki, birkaç günle d.tümüz alışmıyor seleye, biraz nasır tutturmamız lazım. Benden çok fazla bisiklet sürüp de brooksa hiç ihtiyaç duymayan arkadaşlarım da var, her bisikletçi birgün brooks sahibi olacak diyen bisiklet hastası arkadaşlarım da var. Sele royalin yumuşak seleleri de fena değil bu arada.

Geri