Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu trekler niye pahalı?

Bence soru Trek Turkiyede niye bu kadar pahalli diye olmaliydi. Cunku Amerikada Cannondale, Specialized, Trek, Scott hatta bircok Italyan markalarin ayni donanim seviyelerinin fiatlari hemen hemen ayni. Turkiye fiatinin yuksek olmasinin sebebi vergi ve dagiticinin politikasi gibi geliyor bana.
 
Scudo
Trek kadrosunu direk gözünüzle bakarak, elinizle dokunarak inceleyin. İnternetten resimlerine bakarak değil. Sonra da basşka ucuz ürünleri. Estetik ve sade, tasarımının detaylarla dolu olduğunu göreceksiniz. Bir de scottlarda gördüm, gerçekten onların kadro tasarımları da çok hoşuma gidiyor. İşçiliği belli ediyor kadronun, kaynakları, boyası, verniği. Yalnız iddiam bu sebeple müthiş bir şey oldukları şeklinde değil, sebebnini tam bilemiyorum ama ülkemizde fiyatları nispeten yüksek. Bana biraz oş gibi geliyor bu kadar fazla tartışma ve komplo, kardeşim işte trek pahalı türkiyede, bilmem ne ucuz. Hangisi işine geliyorsa al, bu kadar dert etme bisiklete binince hepsi gider. Ama iddia ediyorum trek, scott, cdale vs daha başka gider, uzun yolda veya zor şartlarda kendini belli eder.
 
Kalite ile pek alakası yok gibi :)

evanscycles.com da Scott'lar daha pahalı. Bu durumda İngiltere'de Scott mı daha kaliteli :) İşin aslı evanscycles.com'da teslimat adresi olarak İngiltere seçince vergi ekleniyor. Bu durumda Scott, Specialized vs. hepsi memleketteki fiyatlara yaklaşıyor da bir Trek'ler yaklaşamıyor. İngilterede vergiler az buz değildir, buna rağmen indirimsiz fx7.5 800 euro, indirimli 687euro.
 
Şu fiyat farkı sizce normal midir?
(link)
609 dolar yani 1700 liradan doları hesaplarsak 1000 küsur tl.
Türkiyedeki bir distribütöründe ise 590 eurodan satışta. yani ortalama 2500 tlden euroyu hesaplarsak 1475 tl. %50 daha pahalı.:mad:
Diğer modeller içinde aynı.Vergi falan filan da hep arada giden biz mi olacağız
?
Bu arada bisiklet için de yorumlar lütfen.fx 7.2 nin özel boyalı hali sanırım.
 
Arkadaşlar sanırım 2teker com veya başka bir sitede halen mevcut olabilir, aluminyum kadrolu bisikletlerin tamamı uzakdoguda % 70 taiwan giant fabrikasında firmaların istedigi özelliklerde üretiliyor,üzerine marka tamam..
Burda önemli olan kadro açıları ,ufak farklar yaratan kadro açıları..
 
trekler yurtdışında da muadili ve bence daha iyi olan markalardan (mesela scott) daha pahalı
 
Marka değeri . Ömür boyu garantisi olan açıları yoğun uğraşlar ve denemeler sonucu belirlenmiş ve üretilmiş bir kadro üzerine toplanmış bir bisiklet alıyorsunuz sonuçta.
 
@uğur kocaağa

O konuda haklısınız ancak benim demek istediğim yurt dışında 1000 tl, burda 1500 tl olması.

Saygılar...
 
Üst seviye alınacaksa ayrı tabii ama eğer donanıma da önem vereceksem orta seviye bir trek almam.
 
@Okan Örs

O konuda sadece Trek'ler değil aslında tüm bisiklet ürünleri avrupaya göre pahalı. Vergi ile ilgili olabilir ama Trek'in ülkemizde ekstra pahalı olduğu düşünülüyorsa aslında ithalatçı firmasına mail yoluyla ulaşıp sormak lazım bence.
 
Geri