Scudo Sports

Bugün askere gidiyorum

Herkese değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
@taner07 Evet, okumak için gideceğim. Ayrıca biraz siyasete girecek fakat bu ülkede 7 yıldır muhalefetlik yaptım fakat böyle insanlar arasında yaşayamam. Tabi ki güzel arkadaşlıklarım oldu. İyi insanlarla tanıştım. Düzenledim yazıyı.
@aligüler O cümleyi kurmamdaki sebep, Türk olup da askere gitmemek olmaz. Ben yarın Hollanda'ya gitsem bile yine Atatürk'ün kurduğu devletin vatandaşıyım.
Merak etmeyin askeriyeden daha beter yerlerde kaldım/çalıştım. 13 yaşından beri çalışmak zorunda kalmıştım. Şuan durumuz gayet iyi ve psikolojim gayet yerinde :D Kafa domuz gibi.
Askerde internet kullanmama kararı aldım. Bu kadar ayrıntı yeterli.
Ben çıkıyorum. 1 sene sonra görüşürüz.
Arkadaşlar ve bisikletim şimdilik elveda. :agla:

Scudo
Hayirli teskereler. Dini ve siyasi goruslerinizi kimseye yansitmazsaniz hic bir sorun yasamazsiniz - ordu zaten bu noktalarda bagimsiz bir kurumdur.

Komutanlarin sordugu sorularda hic bir falso vermeyin aksi taktirde 1 ayin sonunda er olarak surulursun veya RDM bolugune gidersin. Orada 72 milletten insan ile beraber yasayacaginizdan kimin ne tepki verecegini kestiremezsiniz. Arizali, dahi, cok zengin / fakir, gorgusuz vs. her tur insan ile karsilasacaginizi bilmelisiniz.

Sunu sakin unutmayin, askerin askerligini zehir eden diger askerlerdir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Malik altuntaş
Evet, genelde Türkiye'deki ateist ve deistler Kur-an'ı müslüman geçinenlerden çok daha iyi biliyor.

@aligüler
Keşke bir tane görsemde oturup konuşsam normal insan Zekası bütün zamanını vererek 1 senede ezberliyor profesör bir ateist dışında kimse yapmaz böyle bişe kuranı ezberlek öyle kolay değil yani

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Malik altuntaş
Konu sahibi Türk arkadaş da zaten birebir her ayeti ezbere bildiğini kastetmedi bence. Ki baştan sona her ayeti ezbere bilen de tüm dünyada belki bir elin parmaklarını geçmez. Hafızlar da ara ara kontrol ederek "ezberden" okurlar.

Türk arkadaş bence İslamı çok iyi biliyorum demek istedi. Bu arada Kur-an kolay ezberlenen bir kitap. Arapça'nın müzikal yapısından mıdır nedir bilmem, kolay ezberleniyor.

@aligüler
Saçmalıyosun bie elin parmaklarını geçmezde ne oluyo kuranı ezbere biliyorum demek ezbere biliyom demektir islami çok iyi biliyorum demek olmaz bilmiyom kimsin ne kadar islamla ilgin var ama sacmalıyon şuan.

@Malik altuntaş
şu an bir İslam alimi ile muhatap oluyorsunuz(sorduğunuz için yazdım).
parça parça ezberlenir ama kimse çıkıp da şunu(rastgele bir sure) oku deyince hatasız ve eksiksiz okuyamaz.

hayırlı tezkereler diyelim.
dikkatimi çekti "Not: Ben deist'im. Sıkıntı yaşayan var mı? Fakat ezbere Kuran-ı Kerim'i biliyorum. Gerekirse rol yapacağım. Hiç sevmem.." bu kısmı tam anlayamadım. neden böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydun. hemde böyle bir platformda. ilginç. ayrıca "deist" olamana karar vermen için çok erken olduğunu düşünüyorum.
allah hakkında hayırlısı ne ise onu versin kardeşim. tez yapıp gelesin.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
ne çok herşeyi biliyor görün ne de pısırık dur. herşeye atlama başıma gelen birşeyi söylim kütahyada acemi birliğindeyken var mı üniversite mezunu dedi orda usta askerlerden biri bende atladım hemen benim gibi bir kaç kişi daha atladı bizde sevindik heralde bi büro işi falan verecekler geçici olarak da rahatlıcaz ama nerdee adamlar bizi yemekhaneye bulaşık yıkamaya götürdüler bulaşık da koca koca kazanlar karavanalar :) sen sen ol herşeye atlama sessiz de durma. inancına gelince belli etme sivri olma kimse sana deistsin diye birşey demez hadi allah yardımcın olsun iyi tezkereler @SuatYRDGN

@massaget kastım askerlik değil, deist oluşu mesela? ya da okulu bıraktığı? bunlar ne alaka, bunu anlayamadım.

@leyla_p
aslında ben kısa da yapabilirdim ama kendi isteğimle üniversiteyi bıraktım, bu yüzden de mecbur uzun dönem yapacağım diyor.
deistim diyor, yani doğal olarak şehitlik vs. gibi kavramlara da inanmıyor.
terörle mücadele birliğine gidiyorum diyor bir de.
ayrıca türküm de diyor.

kısaca diyor ki, öyle türküm ki, şehitlik falan için değil, sadece türk hakimiyetini korumak için gidiyorum.
haaa, bu arada kafam da çalışıyor ama boşverin işte bıraktık üniversiteyi uzun dönem sürüneceğiz artık.

---
böyle bir analizle sanki konu fake mi ne :D
zamanlama manidar çünkü.

kardeşim selamaetle git gel sadece diğer yazdıklarını kendine sakla

dostum hayırlı tezkereler. ben doğuştan hristiyanım. dövmem de var. malatyada yaptığım askerliği komutanlarda arkadaşlarda oldukça iyi davrandılar bana. sıkıntı yaşamadım o konuda. ama ben kısa dönemdim. kısa dönemlere biraz daha farklı yaklaşıyorlar.

askere gittiğimde 24 yaşında gittim. 4 senedir spor yapıyordum o zamanlar. barfiks ve şınav çekerek formumu korudum. hatta denetlemelerde 19 nizami barfiks ile alay rekorum vardı :)

zaman çabuk geçiyor , gerçi askerken hiç geçmiyor gibi geliyor ama bitiyor işte bir şekilde..

edit: arkdaşlar burası serbest kürsü. forum kuralları içinde isteyen istediğini yazabilir. ha seni ilgilendirmiyor ise yazmazsın olur biter.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@srdrmrs
İnsanlar hristiyan veya müslüman veya budist olarak doğmazlar. Her insan dünyaya bomboş gelir. İlla içinde "din" geçen bir şey ile tanımlayacaksak, insanlar dinsiz olarak doğarlar.

Ailem hristiyan veya aileden hristiyanım derseniz daha doğru olur.

%95 doğuda görev yapacak olduğun için bu farkındalık ile zaten diğer acemi ve sonrasında usta askerler ile sorun yaşamayacaksın. Zaten sizin eğitim baya bir sağlam olacağı için sorun yaratmaya yönelik bir fırsat da olmayacak.

Ben deist veya ateist olsam gitmezdim zaten askere. Sonuçta burası peygamber sancağı . Yarın pkk seni vurduğunda bayrağa sarıp chopin'in cenaze marşı eşliğinde şehit cenazesi yapacaklar sana. Kimisi alkışlayacak kimisi tekbir getirecek.Kendini inkar etmek bu.

Ha şuda var kimin şehid olduğunu Allah bilir. Kuranı ezbere bilmek önemlidir ama onunla amel etmek daha önemlidir.Bir papazla tanışmıştım hergün kuran okuyordu amacı müslüman olmak değil kuranda kafasına göre açıklar bulmak için.Bana huri kızlarıyla ilgili ayeti gösterip burda daha çok huri var diyordu . Bakış açısı farklı tabii.

Aynı arkadaş kuranı ezbere bilirim derken niye incil tevrat vs de ezberlememiş acep. Hem herkesten daha islam alimi hem de deist.

Bu ülkede kültürlü olmanın aydın olmanın yolu dine küfür etmekten halka küfür etmekten geçiyor oysa kimse dinin sahibi değil. Madem aydınsın sen sahip çık bu dine bizde senden nasiplenelim . Ha inanmıyorsan en azından ineğe tapan hintlilere gösterdiği saygıyı bize de göster. Madem medenisin aydınsın

Ateist ne der. Allah yok der madde var der. Başlangıçta madde var der. Hiç birşey yokken madde var der ezelidir der. Peki madde nasıl oldu dersen maddenin varlığı kendisinden der . Allah'ın varlığının kendinden olduğuna inanmaz ama demirin bakırın çinkonun karbonun kendisinden olduğuna inanır.

Allahı kim yarattı diye sorar. Bu soru senin abin senden kaç yaş küçük gibi bir soru. Her kavram için her soru sorulabilir mi. Amcan babanla kardeş mi gibi bir soru.

Hülasa ateiste de deiste de mecusiye de saygım var ama o da bana saygı göstermek zorunda.Evet zorunda arkadaş...Senden daha islam bilirim o yüzden deist oldum demek komik

Geri