Scudo Sports

Bugün gasp edildim

@yb672501 eğer güzergah sürekli kullandığınız bir yerde ise sakın dediklerini yapmayın önce bozuk para sonra para sonra telefon sonra vücut bütünlüğünüz ihlal edilir veya gasp edilir. Nadiren kullandığınız bir yerse bir iki lira bir dal sigara ver gitsin ama öyle ikram eder gibi uzat mecburmuş gibi değil veya ates iste mesela çünkü bunlar hem onlarla iletişim kurduğunun hem de bu sekilde aslında korkmadığının birer göstergesi. Veya verdiğin bozuk paraya karşılık "usta varsa bi tütününüzü içeyim para yok paket alıcak" gibi.. Ben yılbaşı gecesi kuştepeden Mecidiyeköy dereye inerken bir tinerci yaklaştı otobüs var mıdır abi vs beni tartıyor hissettim otobüs yoktur buraya kardeş dedim o benden istemeden ben ondan sigara istedim baktı ki bu da benim gibi yolsuz uzadı gitti.

-ikisi de yaya ise kaçmaya çalışmayın bisiklete tekme atarak sizi düşürebilirler. Sanki o mahallenin çocuğuymuş gibi bakkala veya herhangi birine bir isimle seslenin ismini bilmeniz gerekmez illa ki onlar da risk değerlendirmesi yapacaktır.

-göz teması kurmaktan çekinmeyin. Kulaklığı takıp da etraftan bihaber gezmeyin en iyisi sevdiğiniz an uzaklaşmaktır.

-bir sekilde kurtulmaya bakın. Bisikletimiz maliyeti yüksek o bakımdan kavgaya girmek size hem maddi hem fiziki zarar getirir.

-biber gazı etkilidir ancak rüzgara dikkat edin size doğru esiyorsa perişan olursunuz.

-baktınız size dokunmaya elinizi elbisenizi çekiştirmeye başlayarak üstünlüğü ele geçirmeye çalışıyor o sıralar karnınızın üst kısmında böyle kelebekler uçacak acaba vursam mı kafayı vurmasam mı diye o an vurdunuz vurdunuz yoksa adamların merhametine kaldınız.

-bisiklet bir kültürdür, fakir ulaşım aracı değildir yazmıştı buraya ilk üye olduğumda bir abi. Bisikletçi kavga etmez bisikletçi küfretmez. Ancak yeri gelince de pişman eder. Daha doğrusu edebilmeli ki bir başkasına aynısını yapmaya cesaret edilmesin.

-gasp, darp, yağma vakalarında şikayetçi olmasanız dahi iş polise kadar gitmişse kamu davası açılır ve saldırganlar en iyi ihtimalle iki üç ay yatıp çıkarlar. Hapiste moral bulup size kafayı takabilirler. Dolayısıyla adli mercilere gitmek küçük çaplı vakalarda olayı bambaşka bir noktaya taşıyabilir.

-senin yaşındayken gaspedildim saldırganlardan birinin burnunda Kırık vardı döner bıçağıyla üzerime yürümüştü anamızın duası başımızdaymış ölebilirdik ama gaspçı polise verdiği ifadede ondan para istediğimi vermeyince onu dövdüğümü bıçağın ise baygın haldeyken olay yerine bırakıldığını söylemişti. Allahtan bir yerden kamera bulduk da rezilliği ortaya çıktı. Şikayetçi olmadık ve o da hapse girmedi. Şimdilerde memleketimizde lise önlerinde çok afedersiniz ama itlik yapan birisiymiş. Bunları hukukçu kimliğimle söylüyorum bu insanlar hastalıklı ve bizler de düşük dozlu müdahale ile işi büyümeden bitirebiliriz. Erken teşhis edebilirsek tabii. Şiddet yanlısı olmadığımın altını tekrar çizmeyi borç bilirim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Scudo
@Mustafa Zeybek Biliyorum iyi değil ancak dahası var.Yalvarmaktan değil tam.Uzun hikaye çok aslında.Annem hemşire.Onun çalıştığı yere gidermiş hep annesi, babası.İyi insanlar aile olarak.Bu çocuk kendisi uyuşturu bağımlısıymış 14 yaşından beri.Kendisi şu an 23 ya da 24.Tedavi görmüş, tekrar görecekmiş.Şöyle diyeyim, ben kendi gözümden bu çocuğun aslında kurtarılabilir, topluma kazandırabilir biri olduğunu gördüm, öyle düşündüm.Bu yüzden içeri girmesin, belki adam olur diye davamı çektim.Ancak mağdur olan ve sonucunda davasını çekmeyen aileler oldu.Sonucunda içeride.Bir de bunlar sülük gibi yapışan olaylar.Ben mahkemeden ifademi tamamen değiştirip, davacı değilim vs gibi şeyler söyledim.Hakim yemedi, anladı yardımcı olmaya çalıştığımı çok yüksek ihtimalle.Neyse, ben yardımcı olmaya çalışmış olsam da bana bir mesaj geldi mahkeme'den 1 ay kadar sonra.2017 aralık ayında beni mahkemeye çağırıyorlar davayla ilgili.Ben davacı değilim, adam bence artık suçsuz desem de çıkamıyorum içinden, yapıştı yani.Ben mahkeme vs uğraşmak istemiyorum diye de geri çekilmek istemiştim.Çekildim de, ancak yine mahkeme işte.Bunlar saçma şeyler, insanların bunlarla uğraşmaya vakti yok.En azından benim yok.

@yb672501 böle bir durum için göz yaşartıcı sprey taşı çantanda... Ben bu tarz olayların olmadığı yerde yaşadığım için gerek duyuyorum yanımda taşımaya ama evde 1 tane var sırt çantası ile antreman yapıyorsan çantanda bulunsun gaspetmek isteyince veriyorum de dön arkanı çantandan çıkar sık göslerine sonra allah ne verdiyse giriş sağ bırakma.

@I am the Uptown R. İnsanlara arkadan boynuna vurun yere düşsün diye tavsiye veriyorsunuz ya, dikkat edin de o boynuna vurduğunuz kişinin boynu kırılıp ölmesin veya felç kalmasın. Böyle bir şey için ne cinayet işlemeye gerek var ne de böyle acayip tavsiyeler vermeye gerek var. Sonra siz çekersiniz....

Herkese yorumları için teşekkür ederim . Ben sadece yaşadığım olayı anlatarak eğer bir daha başıma gelirse ne yapmaliyim , ne yapmalıyım diye merak edip sordum. Olay bir benzin istasyonunun yakınlarında oldu ancak ben polise gidip olayı anlatsam kamera görüntülerinden baksalar bir şey olur mu bilmiyorum. Ayrıca yaşanan olay benim evimin yakınlarında ve açıkçası şikayetçi olsam ve ceza yeseler bir süre sonra daha büyük olaylar olabilir diye çekiniyorum . Herkese tekrardan teşekkürler, iyi forumlar

Ülkeye bak..Teksas sanki:)
Pahalı telefon kullanmayın bence..Bir akıl hastası sizden zorla telefonunuzu isterse de,verin gitsin..Şiddet en son çare olmalı..

@EnginK. Katılıyorum.Yanlış bir hareket.Ancak ya ben ya o durumunda siz ne yaparsınız? Ya arkadan sadece tekme atsaydım o kişi bıçakla kalksaydı? Ben kalkmasını engellemek için yaptım onu.Ön de düz ve boştu.Yani kafasını kaldırıma vurması gibi bir ihtimal yoktu.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@yb672501 polise gidersen bir şey yapmaz çünkü ölüm yok yaralama yok gasp yok sadece gasp girişimi var savcılığa yönlendirir büyük ihtimal savcıda şikayetini alır ama pek bir şey yapmaz çünkü bu tarz olayları küçük olaylar pek ilgilenmiyorlar diye düşünüyorum... Ancak genede git bir dilekçe yazdır eğer bunlar şebekeyse ve yarın bir gün yakalanırlarsa sende davaya müdahillik talep edip daha fazla ceza almalarını sağlayabilirsin.

@EnginK. Pardon?
Bisikletimi çalmaya çalışmış beni korkutmuş belki de ben bişey yapmasam beni bıçaklayacak ağzımı burnumu kıracak 4 kişiye ben acıyacak mıyım aman vurmayayım diye?
Umrumda olmaz onun kafası mı kırılmış gözü mü patlamış benim haklarıma saygılı olacak bana en ufak zarar verdiği takdirde karşılığında fazlasını almayı göze almış olacak.

@yb672501
Kardeşim geçmiş olsun.
Olay hangi bölgede ve saat kaç civarlarında oldu acaba?

Allah ne verdiyse girisecen abi pisikletci isek de gevsek degiliz .Genelde keko takiminin bisikletcileri hanim evladi gorme durtusu malesef var

@I am the Uptown R.
Bi zaman evelde besiktas iskelesinin hemen onunde ayakabi boyacilari etrafimi sarip , gupe gunduz harac istediler .Ben ne yaptim sence? Dovusmedim tabi kalabaliktilar belimdekini sinsice isaret ettim acildilar cicek gbi bastim gittim

Kurtlar vadisindeki enseye vurma hareketi, gercekte bayiltmaz ise feci sekilde dayak yemenize sebep olacaktir :D :D

@I am the Uptown R.
hocam bu gibi insanların temizlenmesi için içeri girmeleri en iyi çözüm.

@el_Aksa_1903 Elbette.Ancak görülen o ki herkes aynı fikirde değil, başta hukuk sistemi olmak üzere.

Geri