Scudo Sports

Bugün gözümün önünde taciz...

@Anonim

abi valla sana helal olsun izlerken bile elim titredi sen kontrolü kaybetmedin . şikayet etsen ne olacak bu yaratıkları var mı çözümü yok çünkü herkes haklı

Scudo
@galvaniz yok bu kayıt bana ait değil, konu bağlantısına bakabilirsiniz o üyemiz paylaşmış açıkçası iyi sabretmiş diyorum sizin gibi...

@Furkan Y.
O halde eğitim sistemimizi bir an önce "yerli ve milli" olmaktan çıkarıp derhal hollandalı, belçikalı veya diğer güzel ülkelerin güzel insanlarına teslim etmeliyiz. bizimkilerin bu işi beceremediği çok açık.

@Anonim ben işe bisikletle gidip geliyorum hemen hemen her gün yaşıyorum bu sorunları yani sadece bisikletçilere yapılan zulüm değil arabamda var binmeye korkuyorum illa birine kızacam yada söylencem diye takmamaya çalışıyoruz ne diyelim

@cumali55
Eğitim sistemimizin yerli ve milli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Birçok şey gibi o da bize ait değil bence, dünyaya hükmettiğimiz zamanların "eğitim anlayışı"nı benimsememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Zira bugün gıpta ile baktığımız ülkeler bizim geçmişimizi bizden daha çok araştırıp güzel hususları tatbik ediyorlar.

Yaşama hakkının olmadığı bir ülkede yaşıyoruz...

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
Bizden saygıyı almışlar abi her şeyin genetiğiyle oynandığı gibi bizimde genetikler cacık olmuş kısa zaman sonra normal insan kalmayacak

bence hükümet ( veya devlet) 1 milyon bisiklet dağıtma politikası ile toplumdaki bisiklet ve bir anlamda yaya anlayışına çok olumlu etkileri olacak bir politikaya yol açmış olacak. Çok sayıda bisikletin çevremizde görülmesi yeni kural ve çözümlere zorlayacak insanları o yüzden bisiklet kullanımı konusunda bilgi sahibi olan dernek benzeri yapıların bu çoklu sonucu karmaşa yerine lehe çevireilecek plan ve sosyal etki analizleri yapıp ilgili mercilere sunması gerekir..amma yazdım ha

@Anonim

yok abi babamın dediği gibi deli bir tane olsa yağla balla besle bitmiyor bu tarz insanlar o sebepten ses çıkarmıyoruz he deyip geçiyoruz hangisiyle kavga edelim bela okuyorum açıkçası sonrada yoluma devam ediyorum

Allah hepimize sabır versin

Geçen baktım kaller artık bunny yaparken çıkıyor dedim ki gideyim bisikletçiye kalleri değiştireyim. İstanbul yoluna girdim (Ankara) bisikletçiye doğru giderken Şaşmaz cezaevine varmadan bi 1 km kadar önce lastiğim patladı. Durdum yamarken trafiğin nasıl aktığını gördüm. İçindeyken farketmiyoruz, böyle bir şey yok. Akıllı olan adam o trafiğe bisikletle girmez. Allah koruyor, zamanımız gelmemiş ya da şans eseri yaşıyoruz ne derseniz. O kadar çok dallama, dengesiz adam var ki.

Geçen yine İstanbul yolunda gidiyorum, Ankamalli geçtikten sonra sağda petrol var, akşam saatleri, 6000 lümen ışık adamın görmemesine imkan yok, beni gördüğü halde yola çıkıp beni frene basmaya zorluyor Görmüyor musun diye bağırdım 3 defa iplemedi. Görmüyor musun hayvan deyince durdu. İndi beyefendi atıştık biraz, hayatıma kastetmeye ne hakkın var dedim. Senin burada ne işin var senin yerin kaldırım diyor. Dedim aç trafik yönetmeliğini oku senin kadar benimde hakkım var bu yolda. Avukat mısın sen falan dedi sanane dedim baya atıştık birbirimize girecekken sağdan gelip ayırdılar. Trafik dallama ve öküz dolu.
Allah hepimizi korusun bu dallamalardan.

@Anonim

Dolmuş şoförü hatalı fakat bisikletli ulan diyerek yanlış yaptı bence. Daha güzel bir üslupla konuşsaydı olay bu aşamaya gelmezdi.

cumali kardeşim ,eğitimciler için kullandığın sözleri sana yakıştıramadım..eğitim konusuna gelince konuşmak çok kolay; ülkede her şeyi eğitimliler mi çok güzel yapıyor ? doktorlar sigara,kola içmez mi ? üniversite mezunları yerlere çöp atmaz mı vs...bütün olarak baktığımızda aslında eğitimli kişilerin de aslında şikayet ettiğimiz birçok şeyi yaptığını görürüz.Olay gerçekten bilimsel olarak ele alınmalı..sebep farkındalık olabilir mi?
trafik ile ilgili temel sorunun caydırıcı ceza olduğunu düşünüyorum.hata yapanın canı yanmadıkça bu trafik düzelmez.Düşünsenize 600 binlik jeep ile giden adama 100 tl ceza kesiyorsun,caydırıcı mı ?
trafik cezaları arabanın kasko değerine göre en az limit 500 tl ile başlamadı.Kasko değerinin yüzde 10 u olsa hata yapar mısınız ?ve tabi çok sıkı denetim !
çocuğunun trafik kazasında kaybeden bir baba vardı hatırlarsanız;Ankaraya yürümüştü..yani toplum bunu problem olarak görmüyor ama neredeyse her aileden trafiğe canlar vermişiz..Gerçekten çok ilginç bir toplumuz.
Bisikletliler için trafik güvenliği zaman alacak,ama olacak bir gün..nasıl olsa istanbulda böyle giderse araçlar yürüme hızında gitmeye başlayacaklar.Biraz sabır.

@ozcanar son sözüne istinaden ''bu sefer bizden hızlı gidiyor ..... derler yolu tamamen kaplarlar ben gidemiyorum ..... da gitmesin'' derler
:D

• Beğen
Tepkiler: ozcanar
@galvaniz benim korkum yolun kenarına cam şişe parçaları veya vida.çivi atmaları...:) bu arada yolun kenarlarında ne kadar çok vidaya rast geldim bu aralar.

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@Anonim
Ben saygılı konuşmak için karşımızdaki insanın bizden büyük olması, hatta :) belli bir yaş büyük olması gerektiğini düşünmüyorum. Yıl hesabına falan girilmiş, pek mantıklı değil bence. Ağız alışkanlığı olsa dicem, adamın ilk tepkisinden sonra kullanmaz. İlki alışkanlık olsun, ikincisi hata olsun, üçüncüsü tercihtir. Sinir sebebiyle şoför de tekme tokat bir kavgayı başlatabilirdi, Allah'tan sözlü atışmadan öteye gitmemiş.

Bende yol vermiyorum çünkü yaya geçidinde bir Avrupalı bir İskandinav sakinliği ile durup yol verdiğinizde bunu anlayan yaya gayet size güvenerek hatta o da kendinin insan yerine konduğu için Mutlu olarak yayageçidine atlayıp karşiya geçmeye çalışıyor ama %100yerli ve milli öküzü senin neden durduğunu anlamaya çalışmadan selektör korna eşliğinde sağından solundan geçme suretiyle senin değer verdiğin yayanın pekmezini yola akıtabilir endişesi ağır basıyor ve yol vermiyorum.
Aslında Avrupalı ve İskandinav da insan ama medeni insan normal şarlarda normal bir bedel karşılığında çalışıyor şehirde aldığı bedel kaybettiği Zamana değiyor taşrada aldığı bedel yine taşra şartlarında çok rahat ve lüks sahibi bir yaşam kurmasına yetiyor. Türkiye de ne oluyor. Maaşının yarısından falasını sığmadığı rahat etmediği bir eve sadece uyumak için veriyor, çoluk çocuk 12 saat sokakta işe gidiyor işten geliyor çocuklar okulda çılgın gibi koşturmacalı hayat. 1 saniye durup düşünmeye vakti yok hafta sonu mu yok işte hafta sonu maaşından artanı bir alış veriş merkezi yada lokantaya gömmek için yine koşturmaca sürekli eksik Zaman 10 gün tatil mi nefret ettiği bir evde uyumak harici başka işler için oturmak yo yo yapıştır şehir dışı kredi kartına 3-5 taksit bir otelde bayram tatili iyi olur kafa dinleriz Nasıl sakince oturup şimdiye kadar yaptığını ve şimdiden sonra ne yapacağını mı düşünmek boşveeer bir sürü pişmanlık hiç düşünme at kendini sokağa çocuklar koştursun bir aşşağı bir yukarı sen iç biranı yap laklağını hiç olmadı selfi çeker nispet yaparsın faceden.
Evet sistem size ucu ucuna yetecek kadar Zaman ve para verip dolap beygiri gibi dönüp dururken sanki bir yere varacakmışsınız hissini hiç bozmadan mükemmel bir ilizyonla veriyor hatta sistemin alt yapısınıda size yetiştirtip tüm masraflarını size ödetip aynı ilizyonun içine onlarıda çekmeniz için baskılıyor. Ve tüm bunları bilinciniz ve bedeniniz kabul ederken ruhunuz reddediyor ve sonuç olarak ruhunuzla çatışmamak için hiç yavaşlamadan hiç kendinizi dinlemeden, iç hesaplaşma yapmadan aynı tempoyu sürdürmek. Tabiki bu tempoya uymayan başka kafada olanı düşman görmek çok normal korna çalarak sana yada başkasına saldırmıyor aslında Ruhunun her an ondan hesap sorabileceğini düşünerek -çekil önümden ruhum bana neden bisiklete binmediğimi soracak şimdi benim tempomu düşürme demek istiyor. Tüm gününü o aracın koltuğunda geçirirken ailesi yada kendisi için 1 dakikayı ayrışmazken pişmanlıklar 1saniye arkanızdadır durduğunuz an ensenize yapışır tempoya devam.

Geri