Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bunu biliyor muydunuz?

Murat EVGİN

Forum Bağımlısı
Tepki
923
http://i194.photobucket.com/albums/z269/muratevgin/103043sivrisinek.jpg

Sivrisinek kovucu ürünler üreten bir firmanın araştırmalarına göre, sivrisinekler, güneşin doğuşu ve batışı sırasında daha aktif oluyor! Dolunay dönemlerinde de aktivitelerinde 500 kattan fazla artış oluyor.
Araştırmaya göre 'kimyasal', 'görsel' ve 'sıcaklık' olmak üzere 3 farklı algı sistemleri bulunan sivrisinekler, karbondioksit ve laktik asidi 36 metre uzaklıktan algılayabiliyor. Sivrisinekler, insan teri içindeki bazı kimyasalları da fazlaca 'çekici' buluyor.

Giysileri çevreyle kontrast oluşturanlar ile hareket halindekilerin sivrisinekler için kolay hedef haline gelebileceği uyarısında bulunularak, şunlara dikkat çekildi:

Yalnızca dişi sivrisinekler ısırır.
Isırdıklarında salgıladıkları tükürükte kanın pıhtılaşmasını önleyen proteinler bulunur.
Az da olsa tükürüğün, ısırığın üzerinde kalmasından dolayı vücudun bağışıklık sisteminin devreye girmesiyle burada şişme ve kaşınmayla sonuçlanan alerjik bir reaksiyon oluşur.

Kaynak : superonline

Scudo
doğru dün gece dolunay vardı sabah şafak sökerken sivrisinek sokmalarından uyandım kaşın allah kaşın

iksi bir arada güneş doğarken + dolunay

Dün gece dolunay vardı uzun süre dışarda olmama rağmen bi sivrisinek vukuatı yaşamadım.Teşekkürler paylaşım için...

paylaşım için teşekkürler.
bu sene daha sinek görmedim desem yalan olmaz sanırım belediye iyi ilaçlama yapıyor bu sene.

secimler gecti bu donemden sonra ilaclama olmaz herhalde :)

Sivriciklerin aktiviteleri artarsa, benimde karşı taaruz aktivitem artar ve bunun sonu sivricikler için hiç iyi olmaz.:10: :10: :10: :box2: :box2: :box2: :2gunsfiri :2gunsfiri :2gunsfiri

Dünyada en modern ülkeler bile baş belası olan sivrisineklerden kurtulmak için çare arayışlarını sürdürürken İsveçli bir köylünün buluşu, sivrisineklerden kurtulmak için umut oldu. İsveçli köylü Rolf Lunden, evinin dört bir yanına sarmısak yağı koyduğu zaman sivrisineklerin 50 metre yaklaşamadıklarını söyledi.

Amerika ve Kanada'da yapılan araştırmalardan da yüzde yüz sonuç alınmış. İsveç'in Osterfarnebo kazası halkı, bu faydalı buluşundan ötürü Lunde'ye teşekkür şildi vermişler. Uzmanlar, buluşun denenmesinde fayda olduğunu belirtiyorlar.

Türkiye'de, Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde dünyanın en kaliteli sarımsağı üretiliyor. Buradaki çiftçiler, seraların veya sebze-meyve diktikleri tarlaların etrafına tek sıra halinde sarımsak dikerek ürünlerini sivrisinek ve diğer zararlılara karşı koruyor. Sarımsak hasadı sonrası ürününü tarlada kurutmaya çalışan köylüler, geceleyin tarlada kendilerini sivrisineklerin rahatsız etmemesi için yanlarında sarımsak bulunduruyorlar.

SARIMSAK, VÜCUDU SİVRİSİNEK VE HAŞEREDEN KORUYOR

Uzmanlar, sarımsağın, salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli faktör olduğunu belirtiyor. Mikroplarla iç içe yaşayan, kontrolsüz yiyecekleri tüketen, kanalizasyonların yollara aktığı gecekondu mahallelerinde yaşan insanların salgın hastalıklarla karşılaşmamasının en büyük sebebi, sarımsak olarak gösteriliyor.

habervitrini.com

bende bu yaz hiç sivrisinek görmedim... siz söleyince merak ettim nederdeler diye...

ben bu yazıyı yazdımya akşama sivrisinekler benim evde parti verir herhalde....:):):):)

not: şaka bi yana belediyemiz her gece sokak sokak ilaçlama yapıyor...:)

kardeşimle aynı odada kalmamıza rağmen ben bugece 3 saat uyuyabildim kardeşimin yanına bile yaklaşmadılar sarımsak deniyecem bu akşam size sonucu bildiririm:D

bu arada hergün ilaçlanıyor ama dışardan kaçanlar eve giriyo:D

• Beğen
Tepkiler: sniper
@castelloterminator

gece uyumak için sivrisinekleri uzaklaştırayım derken gündüz arkadaşlarınıda uzaklaştırmayasın sakın...... :):):):)

• Beğen
Tepkiler: castelloterminator
sivrisineklerden çektiğim kadar başka bişeyden çekmedim. Alerji var ben de. Isırdımmı bir yeri başka yerde de 2-3 tane daha kabartı oluyor. Dişi sinekler bile beni çekici buluyor galiba, çok vahşi cazibem var canım :)

Eniştem bir ilaç bulmuş, eczacı önermiş, ilacı kullanınca kaşıntı olmuyor ve sadece ısırğını fark ediyorsun. Bir kere kuzenimle deniz kenarında akşama kaldık Taşucu'nda, sen misin kalan, sırtımda tam 187 tane kabarcık saydı kuzenim ve kaşınmamak için zor tutuyordum kendimi.
Babama hiç gelmezler mesela ama beni pek severler.

Acaba diyorum ki; küçük bir leğene kan koysak da, sinek hanım gelse de o kaptan kendisine,eşine dostuna emse, dağıtsa.O da kurtulsun, biz de. :D

Allahtan bizim buralarda olmuyor...:vroam:
Paylaşım için teşekkürler...

paylaşım için tşkrlr sivri sineklerin marfiatlerini duymuştum ama bu kadarını da değil :D

Ben dünyanın en kuvvetli uyuşturcu narkozunun bir sivrisinekte olduğunu okumuştum bi yerde.

@muratevgin

Oldukça manidar bir gerçek :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :)p )

Geri