Scudo Sports

Bunun sebebi nedir?

Kamil

Daimi Üye
Tepki
62
Sigma 1606l hız ölçerimde bugün birşey dikkatimi çekti:Ortalama hız değerim,ben ortalamanın altında giderken bile artmaya devam ediyordu.Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?Bu bir arıza mı?Yani bence mantıklı olan,ortalama hız değerinin her zaman,anlık hız değerine yaklaşması?Öyle değil mi?Ben yaklaşık 10 km/s hızla giderken,13 km/s'nin üzerinde olan ortalama hız değerim artmaya devam ediyordu.Bu acaba cihazın,ortalama hız değerini nasıl hesapladığıyla ilgili bir durum olabilir mi?Bu cihazların,ortalama hız'ı nasıl hesapladıklarını bilen var mı?

Scudo
@KÂMİL

Bende Sigma 1606l kullanıyorum ama benzer bir terslik görmedim. Ortalama hız, baz alınan toplam mesafenin harcanan zamana bölünmesiyle bulunur. Örneğin 20 km'lik yolu 1 saatte katediyorsanız ortalama hızınız 20 KM/S, 0,8 saatte katediyorsanız ortalama hızınız 25 KM/S olarak ölçülür.
Cihazın pilinin zayıflaması belki böyle bir hataya yol açmış olabilir. Ayarları tamamen resetlemeyi deneyin.

Arabacı,cihazı yeni aldım,yani pil zayıf değil.İstersen bisiklete bindiğin zaman sen de bir dene,ama resetlemeden dene,çünkü biraz yol gittikten sonra dediğim gibi oluyor.Yani belki arızadır,belki de değildir.Dediğim gibi,bu durum cihazın ortalama hız'ı nasıl hesapladığıyla da ilgili de olabilir.Eğer deneme yaparsan,sonucu bana bildir lütfen.Sağol.

@KÂMİL

Bugün şehiriçinde 10 kilometre yol yaptım ve böyle bir sorun görmedim. Aslında ilk aldığımdan beri dikkat ediyorum, daha önce aralıksız 20 - 25 kilometrelik sürüşlerim de olmuştu ama hep doğru ölçümler aldım. Sizdeki sorun nedir bilemiyorum. :(

Arabacı,teşekkür ederim.Bugün aklıma birşey geldi.Henüz kesin değil ama galiba problem benim dikkatsizliğimden de kaynaklanmış olabilir.Yarın tekrar bir deneme yapacağım ve sonucu buraya yazacağım.Eğer sorun gerçekten benim dikkatsizliğimden kaynaklanmışsa çok mahcup olacağım ama yine de sonucu yazacağım.

benım km satlerı ıle de bır sorunum var ornegın 10 dk 35 le gıttım sonra 1 dakıka hafıf yokus vardı 20 25 e dustum ama ortalamaya bır bakıyorum bırden 23 olmus nasıl oluyor hesaplanırken sızın de boyle sasırdığınız oluyor mu?

Arkadaşlar dün gece tekrar deneme yaptım ve bu defa böyle bi' problemle karşılaşmadım.Tahminim,''trip dist'' ile ''avg spd''i birbirine çok yakın olduğu için karıştırmış olabilirim.Büyük ihtimalle böyle olmuştur başka mantıklı bir açıklama yapamıyorum.Dediğim gibi hata bendeymiş ve bundan dolayı da çok mahcup oldum.
Bora,gerçekten ortalama hız değeri genelde düşük oluyor.Ben de sebebini bilmiyorum, ama zamanla ilgili bir şey olabilir.Hızlı gittiğimiz zamanlar, yavaş gittiklerimize göre kısa kalıyor, belki de bundandır.

olabılır :D ama ben uzun zaman da hızlı gıttımı bılıyoprum yıne ortalamaya bır bakıyorum 33 ne oluyor dıyorum ya ınsanlar bu 35 ortalamayı nasıl yapıyorlar uzun yolda dıyorum:)

Benim de ortalama hızım, 10 km/s ile 12 km/s arasında değişiyor genelde.Zaten, o gün ortalama hız sandığım, ama aslında büyük ihtimalle ''trip dist'' olan değerin 13 km/s'nin üstünde olmasından anlamalıydım ortalama hız olmadığını.

Geri