Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Buradan selam olsun!

historiyst

Pedalşör ;)
Tepki
994
İsim
Murat Hoca
Bisiklet
Giant
Bugün öğledn sonra şöyle bi çıkıp turlayayım dedim.Henüz 15 km falan gitmiştim ki arka lastiğin indiğini farkettim ilerde benzinlik vardı biraz pompayla bastım orda bi tamir operasyonu yapıp devam ettim.Takriben bi 20 km sonra köy yoluna dönmüş stablize asfalltan giderken yine arka lastiğin indiğini gördüm.Bu kez hemen kenara çekip işe koyuldum.Ben o halde cebelleşirken yoldan bi yol bisikletli arkadaş(!) geçti muhtemelen performans yapıyor ki biraz yavaşladı hakkını yemeyeyim merhaba geçmiş olsun dedi bastı gitti.3 saniye içinde jeton düştü: Birkaç hafta önce çevre yolunda turlarken bu şahsın tıntın yürüdüğünü görüp durmuştum ve yardım edeyim tamir kitim var falan demiştim.O da yok sağol telefon ettim gelecekler deyince peki sen bilirsin deyip uzamıştım.Velhasılı kelam bugüne kadar toplu veya küçük çaplı turlarımda hiç kimseyi yolda bırakmadım yeri geldi beraber yürüdük yeri geldi arkadan ittim vs. Hep söylenir bisikletçi dayanışması falan ama gördüm ki yalan dolan ... :mad:

Scudo
ben de soruyorum. daha dün sordum ataköy sahilde kenarda durup soluk soluğa bekleyen birine. ama bunu herkesten bekleyemeyeceğimiz için bütün umudum kendimde diyorum.

Muhabbet etme yada yolda birine yardım etme olayı kişiden kişiye göre değişir. Bazı insanlar daha çok bireysel olarak takılmayı sever ve kendi sorununu kendi çözmek ister. Ben şahsi olarak yardım etme taraftarıyım. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırım.

Geçenlerde lastiğim patlamıştı, bir sitenin karşısında yolun hemen kenarında ki ağacın altında tamir ediyordum.Orta yaşlarda bir bisiklet sürücüsü, bırakın durmayı bir kenara, ne bir geçmiş olsun demeyi ne de selam vermeyi tercih edip geçip gitti.Tabi ki durmak zorunda değil ama bir selam vermek bu kadar zor olmamalı.

Biz grup olarak çıktığımızda yardım için değil zorluk çıkarmak için duruyoruz mesela birimiz pompasını alıp kaçıyor, diğeri iç lastiğini çalıp fırlıyoruz hemen, ama ileride yol kenarına atıyoruz aldıklarımızı. Şakayı bırakmak gerekirse insanlar bisiklete bindikleri için karakterlerini değiştirecek değiller yardımsever insan her zaman yardımsever, yardımsevmeyen de her zaman yardımsevmeyendir.

Sanki yolda yaralı yatıyorsunuz ve bisikletli yanınızdan sadece bakarak geçiyor.
Adam antrenmanında. Sizi görünce yavaşlamış, geçmiş olsun demiş. Bir ihtiyacınız olsa zaten o anda söylerdiniz. Bakmış gerek yok bozmadan antrenmanını devam etmiş ne var bunda ?
Kaza vs durumunu anlarım ama biri yol kenarında patlak yamıyor diye durmasını beklemek biraz yersiz bir istek bence. Ki gayet yardıma hazırmış ki yavaşlayıp kendini belli etmiş.

Yol bisikleti yasaklansın. En hızlı giden bisiklet 10 km/h yi geçemesin. Böylelikle bu sorunların önüne geçilmiş olur. Zaten konu sahibide açtığı konunun gereksizliğini fark etmiştir :)

Ben olsam bende durmam. Adam durmuş tamir yapıyor. Demekki başının çaresine bakabiliyor.

Başının çaresine bakamasa zaten yolumu kesip yardım ister ;)

Sen önce bisiklete bin sonra konuş. :) :)

Bildigim kadariyla racon su sekilde,
- Eger yol kenarindaki lastik degistiriyorsa, basip gecmek kabul edilebilir. Adam basinin caresine bakiyordur.
- Eger tarlasi yanmis koylu gibi oturmus etrafina bakiyorsa, lastigi degil de zinciri, vitesleri, frenleri vs kurcaliyorsa isin icinden cikamiyor demektir yardim onerilmesi gerekir.

Tek yedek lastikle yola cikip, 2 lastigi birden patlatan arkadaslarla karsilastim bir kac kez. Boyle durumlarda insanlar genelde yol kenarinda durup bisikletci geldiginde ellerini kaldirip yedek lastik soruyorlar zaten. Zincir koparip yaninda gerekli alet edavat olmadigi icin yolda kalana da rastladim. Benim de yanimda zincir icin alet yoktu, bizi gore baska bisikletciler de durdu birisinden cikti halledildi.

Bir diger mesele de kaza, sehir disinda yuksek hizda ucmali dusus yasadim. Cok kullanilan bir rotaydi, 5-6 kisi durdu hatta benimle beraber eve kadar surmeyi de onerdiler.

Ozetle, yardima ihtiyaciniz varsa yolda diger bisikletcilere seslenin, elinizi kaldirin, isaret verin vs. durmama ihtimalleri yok gibi. Konsantre sekilde surus yapan bisikletcinin her detaya dikkat etmesi mumkun degil bazen.

Uzun yoldayken tekerim patlamıştı.Yol kenarında patlayan lastiğimi tamir etmeyle uğraşırken bu ağabeyimiz kocaman tırını ben el kaldırıp yardım talebinde bulunmadığım halde durdurmuş ve aynen şöyle demişti:''Beni mi çağırdın?'' Ben de:''Evet gönülden çağırdım abi,Hızır aleyhisselam gibi yetiştin'' demiştim.Gerçekten de lastiği tekere oturtmama yardımcı oldu, tırlarda hava komperasörü de oluyormuş hava da basalım deyip lastiğin janta düzgün oturmasına vesile olmuştu.Her zaman yolda gördüğünüz bisikletçiye yardım için durun, siz kendi işini kendi görüyordur demeyin,belki de en pahalı pompası vardır o bile şişirmiyor olabilir.Bu işin doğrusu; değil performans sürüşü yapmak, ne yapıyor olunursa olunsun ''yolda kalana yardımcı olunur.''
Allah razı olsun,yolu açık olsun.Hep iyi anacağım kendisini.
Buradan bu yardımsever ağabeyime selam olsun.
Fotosunu da çekmiştim.
IMG_20190709_180636.jpg

Adamın biri rizki nasılsa Allah veriyor diye issız bucaksız bir yere gidip beklenmeye başlamış. Tabi zaman geçtikçe açlık susuzluktan bitap düşüp bayılma derecesine gelmiş. Uzaktan gelen bir kafile yakın bir yerde mola vermiş. Yolcular yemis içmişler . En son kalan yiyecekleri kenar kose bir yere bırakalım da kurda kuşa faydası olsun diyeceklerken ilerde yatan adam mecburen öksürmeye başlamış.
Bazen bir öksürük bile yeterli olabilir.

Yardima ihtiyaci oldugu halde, yardim istemeyip sonra da insanlarin yardim etmemesinden sikayet etmek sahane bir pasif agresif davranis ornegi degil mi?
Bu biraz da bizim kuturumuz ile alakasi sanirim. Ihtiyacimiz oldugunda istemeye cekiniriz bekleriz ki baskalari halimizden anlasin diye. Tam tersini yapsak aslinda, net ve anlasilir olsak hayat biraz daha kolay olacak.

Yol kenarında bisikleti ile uğraşan birini gördüğünüzde, sizden yardım istememişse yanaşıp ön lastiği de siz indirin. Kesici delici alet edevat varsa hatta patlatın diğerini de nasılsa kendi başına halledebiliyor. Ne ayıp şey, hiç durulur mu? Hiç sorulur mu? Performansa devam :D :D
209777 dosyayı görüntüle

Bugüne kadar yol kenarında duran her bisikletliye durup yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordum. Hatta geçen aylarda lastiği patlamış ama yedek iç lastiği olmayan birine iç lastik verdim. Arkadaş hemen parasını teklif etti ancak ben kabul etmedim, onun yerine o para ile bir iç lastik almasını ve ekstradan yanında bulundurmasını olurda bir gün yardıma ihtiyaç duyan birine denk gelirse aynı şekilde ona yardım etmesini ve o kişiyede aynı bizim yaptığımız şekilde yaparak yardim zinciri halkası oluşturmasını belirttim. Tabiiki bu dediklerimi ne kadar ciddiye aldı orası bilinmez ama benim gönlüm rahat. Yolda kalmış her bisikletliye durup ihtiyacı olup olmadığını sormaya devam. :)

Doğru abi, Strava verileri, KOM'lar, vs. daha önemli.Maazallah durunca ortalama falan düşer, ne gerek var demi.Bak ben onu düşünmeden yazdım üstte ki mesajı :harika:

Geri