Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Büyük balık peşinde :)

Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu
Maske ve snorkel kullandiniz mi? Bu korkunuzu asmada size cok yardimi olabilir. Nefes alma sorunu yasamadiginiz ve denizi gozlemlediginiz icin farkina bile varmazsiniz ne kadar yuzdugunuzun ne kadar acildiginizin. Ayrica paletlerde rahat yuzme ve su ustunde durma rahatligi saglar.
Elbette kullanmanin birkac temel kurali var ve alisana kadar deniz korkusu olan birisinin kiyidan acilmadan egzersiz yapmasini oneririm.
1. Agizdan nefes almaya alisacaksiniz.
2. Burnunuzdan soluk cekerseniz maske yuzunuze yapisir, yine hemen burnunuzdan nefes verip maskeyi acin.
3. Sonrkel dalga veya kafanizi daldirmaniz ile su alabilir. Hissetiginiz anda nefesinizi tutun ve hizla ufleyin. Snorkeliniz temizlenir.
4. Maske ve snorkelde sorun yasayip paniklemek uzere oldugunuzu hissedince kafanizi sudan cikarin ve snorkeli hatta gerekiyorsa maskeyi cikarip derin nefes alarak kendinize gelin.

Bir kere alistinizmi gerisi kendiliginden gelir :)

Bu arada akyada supermis! Gercek balik kullanmıssiniz yem olarak gorundugu kadari ile :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@suat akman

Verdiğin bilgiler eğitici. Lakin benim onları yapmam intihar etmemle eşdeğer :) Akya evet canlı rapala yapılarak yakalanıyor ve onu o anda teknede yapmanız gerekiyor. Yemli için yazılı orkinos tutulduğunda 2 saatiniz var. Yani 2 saat içinde onu yemli yapıp atmaz iseniz akya onu bile beğenmiyor :)
 
Arkadaşlar ben de bu aralar bu işe sevdalandım. İzmire taşındım ve genelde kıyıdan atmak istiyorum. Sanirim onumuzdeki gunlerde Cipura Mirmir akini olacakmis. Sonrasinda da tekneden palamut vs... Bu konuda bilgili degilim. Ankaradan geldim. Orada eskiden Gölbaşında tutardik ama sonralari göl bozuldu gitmedim ben de. Izmirde olta malzemeleri satan, satmak bir yana akıl veren ögreten bi yer var mı? Kemeraltında var diyorlardı ama gidemedim. Sanirim 300cm civari uzunlugunda 100-150 atarlı bir teleskoik oltayla baslayabilirim. Sahilevlerinden batiya dogru her yer musait deniyor. Ne dersiniz? Tesekkurler...
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@ioalici

Ben izmirin avlaklarını bilemem ama İstanbul da nerde tutulur dersen sayar dökerim :) Antalya da mekan sayılır. Ama izmir i artık sen arayıp bulacan. çipura çok lezzetli bir balıktır. 50cm kadar büyüyebilir ve zaten çiftlik bölgesi ege dir. İstanbul da pek çipuraya rastlanmaz tutulduğu rivayetleri var tuzla ve şile birde kız kulesinin arkasında özel yerlerde lakin ben görmedim. o yüzden şanslısın. Mırmır a gelince o da nadir bölgelerde nadir alınıyor İstanbulda. Ayrıca korkak bir balık olduğundan tutulması da hayli zordur. Genelde yemi önce ağzına alır ve bırakır sonrasında şüpheli birşey görmez ise direk yemi mideye kadar yutar. Tabi ilk tıngırdadığında kösteklersen yakalaman çok zor. İkinci depremi beklemen lazım :) mırmır için sabır ve sessizlik gerekiyor en önemli iki madde. Olta kararını da artık kesene göre vereceksin.

oltalar hakkında kısa bilgi :

lüfer, kofana, palamut için,
Kamış : 100-200gr atar aralığı, 330-450cm boy aralığı, Surf tipi teleskopik kamışlar
Makine: 50-80 orta ve büyük boy makaralı Surf tipi makine
Palamut ve Lüferi Akıntılı yerlerde ağır kurşunla kıyıdan uzağa atış yaparak avlanıyorsak 100-200gr arasında atarlı 330-440cm arasında boylarda olan kamışları tercih etmek gerekir. Genellikle Surf tip kamışlarda bu av tipinde kullanılmaktadır. lüfer balığını kıyıdan çok uzağa atmadan kaşık veya sahte balık ile avlanıyorsak 15-45gr atarlı esnek ve boyu 300-330cm civarında kamışlar daha uygun olacaktır.

istavrit, kroçe v.b. avlar için,
Kamış : 75-150gr atar aralığı, 330-450cm boy aralığı, Surf tipi teleskopik kamışlar
Makine: 50-60 orta boy makaralı Surf tipi makine 75-150 gr arası atarlı kamışları tercih etmek gerekir. Genellikle Surf kamışlarda bu av tipinde kullanılmaktadır. Atarı çok fazla olan ve hassas olmayan kamışlar balığı hissetmemizi zorlaştıracağı için tavsiye etmiyorum. Atacağınız maksimum kurşun ağırlığını da dikkate alarak en hassas kamışı tercih etmeye çalışın.

Kıyıdan yemli deniz balığı avları için,
Kamış : 40-100gr atar aralığı, 270-350cm boy aralığı, teleskopik kamışlar
Makine: 40-60 orta boy makaralı spin tipi makine Karagöz, Çupra, İzmarit vb. balıkları avlayacaksanız 30-80gr civarında atarı olan ucu balık vurduğunda hissedebileceğiniz oranda hassas olan boyu 270-330m arasında olan teleskopik kamışları ve 2 parçalı kamışları tercih etmelisiniz. Eğer Levrek, Lüfer, Kofana, Kalkan gibi daha büyük ve güçlü balıkları avlıyorsanız atar değerleri 100-200 gr arasında olan daha güçlü kamışları tercih etmelisiniz. Surf kamışlar bu av tipinde daha uygun olur.

Tekne ile deniz balıkları avları için,
Kamış 40-150gr atar aralığı, 120-210cm boy aralığı, 2 parçalı bot tipi kamışlar
Makine: 50-60 orta boy makaralı genel kullanım tipi makine
Tekneden avlanırken rahat hareket edebilmek ve başkalarını rahatsız etmeden avlanmak için 120-210cm arasında kısa boylu, teleskopik veya 2 parçalı kamışları tekne bot kamışarı tercih etmelisiniz. Avlayacağınız balıklar küçük ise ince uçlu hafif ve 50-150gr civarında atarlı veya 15-30lbs çekerli kamışlar, balık büyük ise daha yüksek atarlı, daha kalın ve güçlü kamışları tercih etmelisiniz.

Bu yazacağım benim ilgi alanıma giriyor :) Kılıç, Akya, Orfoz, Lahoz gibi büyük balık avları için,
Kamış : 100-300gr atarlı veya 15-80 lbs çeker aralığı, 150-210cm boy aralığı, 2 parçalı bot tipi 1-2-3 parça ve çıkrık tipi kamışlar
Makine: 60-80 büyük boy makaralı jig makineleri veya çıkrık tipi makine Bu tip balıklar tekneden avlandığı için çıkrık makinelere tek parça veya 2 parçalı güçlü çıkrık(link)kamışları kullanmalısınız. Tekneden jigging yöntemi ile avlanırken yüksek tork gücü olan sağlam kalite olarak üst seviye en güçlü modelleri bu avlarda kullanabilirsin. Özellikle jig için üretilmiş(link) ve 150-210cm arası 2 parçalı sağlam kamışları öneriyorum.
 
@ÇaNakkaLeRuHu

Tek parça olması asıldır. Hele Trofe diye tanımlamaya çalışılan balıklarda.
Surf kamışlarda da 2 olmadı 3 parçayı geçmeyen parçalı kamışlar asıldır. Diğerleri zorunluluklar gereğidir.

Genel bilgiler iyi. Balıkta olmak ayrı keyfi var.

Bir zamanlar benim söylemimle.
Bizler balığı değil. balıkta olmayı severiz...( di )
 
O sepettekiler inşallah ağ değildir.

Bu işin pirlerindendir.

(link)
 
Eyvallah kardeş

@ÇaNakkaLeRuHu

Ekipmanın da resimleri olsaydı. Böylesi paylaşımlar için " Kumkapı hali " balık kaynıyor asıl önemli olan ekipman ile yakalama kullanılan tekniklerdir. ( derdim forumumda :) )
 
@Asusmune

Adam kitap yazmış :)

@ÇaNakkaLeRuHu

Yalnız şöyle birşey var tabi biz belki kitap yazamayız yada uğraşamayız ama daha millet boili ile sazan tutmanın ne demek olduğunu bilmiyorken ben çeşitli koku ve yemleme yöntemleri ile büyük sazan'ın peşindeydim :)
 
@ÇaNakkaLeRuHu
Tarık ersal var, Vedat abayoğlu var, Orhan küçükbiçmen var. Amatör balıkçılıkta Tarık Ersal bu işin duayenidir. İlk dernekleşmeyi yapandır. Fedarasyonun açılmasına sebep olanlardandır.

Bilent ise olayı amatörlükte zirvana yaptı ama sporcu olarak sıfırdır. Bu sazan işi büyük meblağlar ister. Fransaya 2 yıl üsüste giden amatör dostlar vardı.

Hele bir arkadaş varki özellikle linkini incele 105 cm uzunluğunda yemlik balık yakalayıp Sailfish kovalar. Benim sevgili arkadaşım Timur.


(link)


Birde Amatör ( sportif ) balıkçılık yönetmeliği var.

Tatlısu için. ( Konuyu okuyanlar için bilgi bağbından )

(link)
 
@Asusmune

yav abi bana sailfish deme hayatımda yapmak istediğim tek şey. Ama maddi imkanlar ile biraz zor gibi. Lakin birinci videomda tuttuğum akya balığını tuttuğumuz Antalya-Adrasan 5 adalar açıklarında gittiklerini ve tuttuklarını söyledi bize tur cumuz Menderes Bey, ALLAH(C.C.) nasip ederse oraya gidecem sırf yelken için bakalım İnşaallah.

@Asusmune

Birazdan ekipmanın resimleri geliyor hamit abi (yaşa dikkat etmemişim sülçilisan etti isek affola :) )
 
@ÇaNakkaLeRuHu

Yanlış söylemiş. Timur maldivlerde sailfish yakalıyor. hemde ilk gün 13 adet. tabii salmak kaydıyla.

Timur'un siteyi incele maldivlere, Norveç, Kenya ve en son Alaska seyahati var. Çılgın Türk tür.
Maldivlere İstanbuldan uğurlaken yanında abartısız 20.000 Euro luk techizat varsı. Avet in konsept ürününü test için buna vermişlerdi şimdi Amerikade 1200 usd satılmakta.

Dile olur.
 
@Asusmune
Abi o iş zor. Dediğim gibi biz gider hazır set ile tur cularla çıkabiliriz ancak. Yav farketmez ben o balığı oltamın ucunda göreyim yeter benim için. İnşaallah olur.

Fotoğraftaki arkadaşım neco genelde video ve fotoğrafları ben çektiğim için olmuyorum resimlerde. Pek önemsemiyor bizimkiler resim video işini.....
FB_IMG_14426784930407351.jpg FB_IMG_14426784995172104.jpg FB_IMG_14426785211965050.jpg FB_IMG_14426785306236379.jpg FB_IMG_14426785396355170.jpg
FB_IMG_14426784461982147.jpg FB_IMG_14426784461982147.jpg FB_IMG_14426784600963365.jpg

@ÇaNakkaLeRuHu

Ekipman resimleri forumda......
 
Geri