Çadır alıcam çadırı bisikletin neresinde taşımalıyım henüz bir bagajim yok alternative bir yol var mı çadırı koymak için decathlondan 4 kişilik çadır alıcam yani sormak istediğim çadırı taşımak için bagaj şart mı ?
@Ahmet Ayaz sabah aynı konuyu ben de düşünüyordum. benim aklıma gelen en mantıklı çözüm, sele altına bir şekilde bağlamak oldu. zaten sele borusuna yük binmesi beklenir bisiklette, sallanmayacak şekilde sabitleyebilirsem sıkıntı kalmaz. deneyince atarım buraya.
@hashus1099 merakla bekliyorum. 2-3 günlük 100 km'lik etaplarla tur hayalim var. yemek vs. yol üzerinde hallolur da özellikle çadırda uyumak ve uyanmak istiyorum
Alttaki fotoğrafta görüldüğü üzere kadronun üst kısmına monte etmeyi deneyebilirsin.
Bu fotoğraf biraz eski, eldeki malzemeler ile 200 TL'lik bütçeyle çıkılmış bir geziden...
@Ahmet Ayaz
En iyisi sırt çantası olur herhalde ya da römork almanız lazım
Bir de şu olabilir çadırın paket boyu kurtarıyorsa kancalı lastiklerden alıp kadronun üzerine sıkıca bağlanabilir,tabi kadro da çizilebilir o arada..
forumda çanta satan üye bir firma vardı. sem çanta olsa gerek. onların yol bisikletleri için sele altı büyük çantaları var. acaba ona çadır sığar mı? hem çantanın hem çadırın ebatlarını öğrenmek lazım.
@Ahmet Ayaz alüminyum kadrolu bisikletler için bir çözüm olabilir bu, yalnız karbon kadro ve sele boruları için pek önermem. bu tarz bir bağlama sele borusunda kesme kuvveti ve moment oluşturur. karbon için tam bir düşman.
şimdi "efendim karbon bisikletle çadır taşıma sen de" diyenler olabilir, malesef istanbul'da ağva'ya kamp yapmaya gidecek olsam dağ bisikletiyle gitsem %40 daha fazla zaman harcayacağım. uzun turlarda mtb tamam da, kısa git geller için bir çözüm üretilirse çok iyi olur.
sırt çantasına gelirsek, sırtta taşınan 3 kg'lık çadır, bisiklette taşınandan çok daha ağırdır ve bu ağırlık zaman geçtikçe artar.
bir de dropbar önüne koyan bir arkadaş var, dengesi bozulmuor mu bilmiyorum, onu da bir sorayım. ben çok korkarım ama belki korkulacak bir şey yoktur.
Bu çantayla taşınanlar çadır değil kamp matı, o da köpük malzemeden oluşuyor kuş kadar kafif yani 1.80lik mat. Çadırı bu şekilde taşımak müthiş zulüm taşıdığım için söylüyorum. @Amaninbow
Bence en güzeli sele altına bağlanan arka bagaj demirleri var onların üzerine falan monte edebilirsiniz. Hem bagaj işini de kurtarmış olursunuz. Sırtta yük olması biraz sıkıntı hele yaz ayrlarında. Küçücük sırt çantası bile eziyet olabiliyor. @vatan