Sık sık bisikletle kamplı turlara çıkıyoruz grup olarak. Bisikletin arkasında taşımak için tek alternatif bagaj ya da römork. MTB' de olsa bir çok modeline bagaj demiri monte edilebiliyor. Bisiklet ustalarında bunları uydurmak için gerekli aparatlar mevcut.
Gelelim çadır meselesine. Hangi aylarda ağırlıklı kullanılacak? Örneğin Decathlonun Arpenaz serileri f/p olarak mükemmel. Ciddi soğuk ve rüzgarlı havalarda hiçbir şekilde sıkıntı yaşatmadı. Ben Arpenaz XL2 kullanıyorum. Rahat olsun diye biraz büyük almıştım, ama çok da gerekli değilmiş. Gereksiz ağırlık. Tek kişi için ideali Arpenaz 2' dir... 2 seconds modelleri silindirik olarak katlanmadığı için bisikletle taşımak için hiç uygun değil. Uzak durun derim... Ancak 4 kişilik dediğiniz için Arpenaz 3 taşınabilecek max boyutta çadır bence. Daha büyüğü sıkıntı yaratacaktır.
Ancak bunlar bahar ve İzmir kışı için uygun çadırlar. Kış aylarında bile birkaç saat güneşe maruz kaldığı zaman içinde durmanız mümkün değil. Dolayısı ile yaz aylarında kullanacaksanız gene Decathlonun Fresh&Black serilerini öneririm...
Linki şudur.... (link)
Sıcak yaz ayları için f/p olarak mükemmel bir ürün. Kullanıcı yorumları da gayet iyi...