Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadır için yardım

ancak sırt çantana koyabilecek çadırlara bakmanı öneririm ,bisiklet bağlantılı sorun oluyor rüzgarda

Scudo
Sık sık bisikletle kamplı turlara çıkıyoruz grup olarak. Bisikletin arkasında taşımak için tek alternatif bagaj ya da römork. MTB' de olsa bir çok modeline bagaj demiri monte edilebiliyor. Bisiklet ustalarında bunları uydurmak için gerekli aparatlar mevcut.

Gelelim çadır meselesine. Hangi aylarda ağırlıklı kullanılacak? Örneğin Decathlonun Arpenaz serileri f/p olarak mükemmel. Ciddi soğuk ve rüzgarlı havalarda hiçbir şekilde sıkıntı yaşatmadı. Ben Arpenaz XL2 kullanıyorum. Rahat olsun diye biraz büyük almıştım, ama çok da gerekli değilmiş. Gereksiz ağırlık. Tek kişi için ideali Arpenaz 2' dir... 2 seconds modelleri silindirik olarak katlanmadığı için bisikletle taşımak için hiç uygun değil. Uzak durun derim... Ancak 4 kişilik dediğiniz için Arpenaz 3 taşınabilecek max boyutta çadır bence. Daha büyüğü sıkıntı yaratacaktır.

Ancak bunlar bahar ve İzmir kışı için uygun çadırlar. Kış aylarında bile birkaç saat güneşe maruz kaldığı zaman içinde durmanız mümkün değil. Dolayısı ile yaz aylarında kullanacaksanız gene Decathlonun Fresh&Black serilerini öneririm...

Linki şudur.... (link)

Sıcak yaz ayları için f/p olarak mükemmel bir ürün. Kullanıcı yorumları da gayet iyi...

• Beğen
Tepkiler: vatan
@tolgaizgur güzelmiş ama bütçem düşük şunu alcam (link)

@vatan Decathlon' dan aldığın çadırlardan memnun kalırsın. 8-9 kişi kamp yapıyoruz, neredeyse hepimiz Arpenaz serisi kullanıyoruz. Memnun olmayan yok.

Tek tavsiyem yönünü iyi tespit et. Sabah güneşini mümkün mertebe az alacak şekilde konumlandır. Aksi takdirde sabah 7 olmadan susuz hamam gibi oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: vatan
Tek kişilik olanlarınıda tavsiye edermisiniz? Ben tekil takılmayı seviyorumda. yoksa boşuna ufak bi alana girmemi dersiniz?

4 kisilik cadir tasimak cok sacma olur. Max 3 kg lik bir cadir al yanina.

Cadirin buyugune gerek yok. Eski seri t2 kullaniyorum ama yeni seri tek kisilikler daha guzel hem daha ufaklar ve hafifler.
@vetihsan

Husky yada Makalu markalarının bire bir aynı olan Bizam modelimini alın, kafanız rahat etsin. Sıcak bölgelerde Arpenaz içindeki kişiyi havasızlıktan catlatirken Bizam da havadar şekilde uyursunuz. Bende Makalu var. Tavsiye ederim.

Şu tarz çadırlar fiyat olarak gayet uygun ve yaz akşamları için ideal. İki kişilik yazıyor ama 1 kişi için ideal. Ağırlık olarak da çok hafif, bisiklet arkasında kolayca taşınabilir. Ben uzun turlarımda bunu kullanıyorum.

(link)

@Cosar Tekir e bayıldım :D

Yaz akşamları için ideal derken :D Ben sivas şarkışladayım burada sabah 6 da hava 11 derece :D uygunmu yani bu ısı içinde?

@vetihsan Eğer düzgün bir uyku tulumu kullanacaksanız işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Geri