Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadır kurma çekinceleri (yardım!)

@İsmail Emre Kocakaya Özellikle yürüyüş yapan kampçı arkadaşlarıma baya danıştım bu konuyu eğer yol kenarında konaklaman gerekiyorsa bisikleti elde bile taşısan en az 300-400 metre içerilere gir heleki ateş yakıcaksan dahada gir ki kimse seni farketmesin farkedemesin dediler. Tabi bende sizlerin tecrübelerinden faydalanıp üzerlerine koyup yine sizlerle paylaşıcam:harika:

Kesinlile kask konusu gibi aynı düşücez diye takmıyoruz düşebiliriz diye takıyoruz tedbiri elden bırakmamak lazım:)

Scudo
@Yiğit Kirazpınar

Her nerde olursa olsun kimler olursa olsun bir eve konuk bile olsan mutlaka guvenligi elden birakma,cok az nakit para bel cuzdaninda olsun kredi kartini cantalarin en altindaki gizli bir yere koy,elindeki paralar bozuk olsun,gunluk harcayacagin parayi sadece gidon cantanda tut,gozunun tutmadigi tipler yaklasirsa guleryuzlu bir selamdan sonra,abi cok acim buralarda bana yemek verebilecek birileri varmidir diye acitasyona gec :),herzaman gulumse insanlara,ne ikram ederlerse hayir deme,bisikleti ekipmani soran olursa (art niyetli tiplerden bahsediyorum) cok kucuk fiyatlar soyle,nahlet olsun surekli bozuluyor diye sitem et :).
Gidon cantasinin ust bolmesinde mutlaka acik vaziyette bir bicak tut,yoldan cok cok icerilerde kamp at,izn verilen benzinlik vs gibi yerlerin herzaman arka kismina cadir kur,ates yakma mutlaka kamp ocagi kullan,ve turladikca edinecegn bazi tecrubelerde var.
Tabiki paronayakta olmamak lazim,ihtiyat yigidin yarasigidir der bir tatar atasozu :),guvenligi elde birakmayacaksin.

Çadır kuracağınız zaman benzin istasyonlarına ricada bulunabilirsiniz.Çoğunlukla bir köşeye kurmanıza izin veriyorlar.24 saat açık olduğu için güvenlik endişeniz olmuyor.Aynı zamanda market ve lavabo ihtiyacınızı da karşılayabiliyorsunuz.

Eğer sapa bir yerdeyseniz köylere girmenizi tavsiye ederim.Her köyde en az bir tane kahvehane bulunur.Selam verip kahvehaneye girip şuradan bisiklet ile geliyorum dediğinizde 100km bile olsa,insanlara inanılmaz ilginç gelecektir.Çay ısmarlarlar çayınız eşliğinde köyde güvenle çadır kurabileceğiniz yerleri sorabilirsiniz.Çoğu köyde düğün v.b durumlar için boş bir alan bulunuyor oralara yönlendirebiliyorlar.Kendi evininin bahçesini öneren çıkıyor.Yada yüzde 50 şans ile 'Olur mu yiğenim öyle çadır içinde.Kaç km yol gelmişsin bisikletle.Gel bu akşam bizde misafir ol diyen sevimli insanlar çıkabiliyor.

Bunlar haricinde eğer tecrubeniz yok ise sapa dağlık alanları tercih etmeyin.İnsanların olduğu yerler çoğunlukla sizin için güvenlidir.Lakin sapa yerde herhangi bir kötü niyetli başıboş insan ile karşılaşma şansınız ne yazık ki bulunmaktadır.

Dün akşamki kamptan o_O cadırım 2 kişilik bisikletimde sığıyor. Diğer malzemelerde.

P_20150523_085124.jpg

@Enes.Şahbaz baktım ama bir ağaca falan bağlayamam bununla oyüzden bir asma kilit ve 3 metrelik 4 kalibre zincir alıcam

@ekren gökhan Çadırı evde kurup denemeyi düşünüyorum bunu ama kız arkadaşımla gidersem eğer bunu yapma imkanımız olmaz ayrıca 5 tana kocamanda çanta var busefer bana yer kalmıycak:D

@İsmail Emre Kocakaya çok teşekkürler temennileriniz için :)

@Migel Tecrübelerinizi dikkatle okudum ve hepsini dikkate alıcam gerçekten çok teşekkür ederim

bu başlığın en sonunda bir bisikletçinin çadır kampı rehberi gibi bir yazı mı oluştursak hem herkese de yardımı dokunur tekrar tekrar konu açmaya gerek duyulmaz ne dersiniz ? :harika:

Yiğit Kirazpınar Hayırlı yolculuklar , umarım kazasız belasız turunuzu tamamlarsınız.Turunuzda bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın ve dönüşte burada paylaşın.Fotoğraf diyince aklıma geldi telefonunuzu nasıl şarz etmeyi düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@OsmaniyeRehber Kesinlikle turla ilgili konu oluşturup paylaşımda bulunucam hatta bisikletimin mtbden tura dönüşününde ayrı bir konusunu açmayı planlıyorum ancak almanyadan bazı parçaları bekliyorum daha :)

GP solar almayı düşünüyorum ama daha emin değilim 150 tl gibi bir fiyatı var ama gitiiğim kahvelerde lokantalarda şarj edicem ufak birde powebank im var idare ederim diye düşünüyorum ama bu solar şarj konusunda araştırmadayım.

Power bank ve solar paneli ayrı ayrı banggood gibi sitelerden edinebilirsin.Örneğin;

(link)

Oldukça uygun fiyata yaklaşık 1 ay içinde elinde olur.Siteyi oldukça çok kullandım.Yolladıkları bir power bank bozulduğunda sadece videosunu attığımda ücretsiz yenisini yollamışlardı örneğin.Bende elimde 2 tane olunca pillerini paralel birleştirip 2 katı kapasitede bir power bank yapmıştım :)

@Migel bu solar panel süpermiş hemen siparişini veriyorum çok teşekkür ederim :)

bence hiç korkma kimse yanına yaklaşamaz. çünkü böyle tek başına kamp yapan adamdan çekinir herkes. emin ol senin çekindiğin kadar seni görenlerde senden çekiniyorlar. rahat ol. benim tek korkum kamp konusunda o da akrep. hayatımda hiç bir şeyden korkmadım akrepten korktuğum kadar. indiana jones'in yılanlardan korkması gibi bir şey :)

(link) burada yaptığım tur notları var,çantaları çadırın içine almalısın
bisikleti ağaçlara kilitlemelisin çokta takıntı haline getirme gece uyanıp bakınıyorum ben kimse yok uyku haram oluyor,baş ucunda bicak ve elektroşok bulundur ama :) sağlıklı ve güvenli pedallar

@Enes.Şahbaz @OsmaniyeRehber Solar panel ve power bank almış bulunmaktayım @Migel in tavsiyeleri üzerine:)
(link)
(link)

@fadıl pala bıçak ve biber gazı bulundurucam bende yanımda zaten herkesin telkinleriyle baya rahatladım bu rahatlığın üzerine umarım sabaha bisikletimi bulabilirim çadırın önünde :D bu arada blogunuz çok güzel çok hoşuma gitti gerçekten.

@ilker21 bende hayvanlardan korku yok sonuçta insanla beslenmiyorlar ben onlara dokunmam onlarda bana ;)

@aybars10

Bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz

teleskobik çelik job

led fenerli elektroşok cihazı

@Ozan Cansel

Parmağına iple bağlayabilirsiniz :kötü:

@ilker21

Ben tatmıştım.

Hala unutamam.

O neydi öyle ya. sanki bir ton ağırlığın altında kalmış gibi sokulan yer. Bir de yavruydu reflexle mili saniyede çekmiştim ayrıca

Şunu merak ediyorum günlerdir hazır rastlamışken sorayım.

Diyelim ormanlık alanda kamp attık. Mesela bi ayı (hakiki olanı diyorum ) gelip çadıra saldırmaz mı. Öyle bişey olsa bittin. Yada çıktık diyelim çadırdan, dışarıda gece görse saldırmaz mı?

Kurt falan olmaz mı. İ

@ebayusuff
Köpek filan da çıkmaz mı sonuçta doğada da köpekler var veya yakındaki köylerden birinin köpeği de olabilir.

E bi cevap verecek yok mu

@ebayusuff Çadır genelde sık ağaçlıklaın içine değilde Ufakta olsa açıklığa kurulur ki ayı yada kurt yada başka hayvan görüp kaçsın diye, o hayvanlar kesinlikle insana saldırmaz çünkü insan yemezler ama kaçarsanız sizi av olarak algılayıp peşinizden koşarlar oyüzden en son korkulması gereken şey ayı yada kurt heleki ege akdeniz yada trakyada:harika:

@Ömer Yüzgeç Çok fazla günlük tur yaptım çoban köpekleri ilede karşılaştım saldırdıklarıda oldu ama bisikletten inip soğukkanlı olunca hepsi sakinleşiyor çünkü ona veya onun bölgesine zarar vermiyceğimizi anlıyorlar sadece bisikletten in köpekle arana bisikleti al yavaşça uzaklaş gelirse yüksek ses çıkar ama kaçma yoksa kovalar;) ama bir dazer almayı düşünüyorum acaba iyi çalışıyormudur zaten biber gazı var ne olur ne olmaz, ayı dahil hertürlü hayvana kullanılabilir gerçekten can yakan birşey ama zorda kalmadıkça kullanmamak lazım:)

Bu site bana çok yardımcı oldu bu hayvan konularında
(link)

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
Geri