ben de çadır bakıyorum... insan turlarda her ne kadar hafiflik istese de, konfor da bence bi o kadar önemli...
bugüne kadarki çadır deneyimim sonucu, şunları yazabilirim...
1- yüksekliği az olan bi çadır rahat olmuyo... 1.55 boyum var, en az 110 cm yükseklik lazım diyorum.
2-eşyaları dışarda bırakmak pratik diil, o yüzden 2 kişilik bi çadır tek kişilik kullanımlar için ideal....
3-bagaj kısmı olsa iyi olur. eşya koymak için diil ama, yağmurlu havada çadırdan çıkmak istediğinizde, siz ayakkabıyı giyene kadar bagaj kısmı yağmuru engelliyo, çadıra su dolmuyo... bagajsız bi çadırda, çadırdan çıkarken, yağmur direkt içeri dolar gibi...
4- quecha'nın ürün açıklmamalarında (200-300 tl'Lik olanında) 200 mm. duş testi diyo... oysa ciddi markalarda bu sayı 3000-6000 falan... afili çadırlar yapmışlar, ama çok güvenemedim ben şahsen. arpenaz'da da aynı sayı var... bi de kg. olarak hiç de hafif diiller.... e o zaman decatlon'dan pahalı bi çadır almaya gerek yok...
5- north face ve ferrino bana pahallı geldi...
sonuçta iki model arasında kaldım... husky bizam 2 ve bret 2 ... fiyatlar 230-350 arasında değişiyo... ikisinin de şekil şemal ve ölçüleri aynı, ikincisi biraz daha hafif, birincisi biraz daha ucuz... ve bizam 2 ile ilgili olarak olumsuz hiç bir yoruma rastlamadım herhangi bir forumda...
çadır seçmek zor işmiş yav
bundan sonra bi de uyku tulumu bakıcam... bakalım onda n'apıcam