Scudo Sports

Çalınan bisikletlerimizi duyuralım

Tatil için geldiğim Çanakkalede bisiklet hasretine fazla dayanamayıp ikinci el bisiklet arayışına girdim.
Bisikletçileri dolaşırken bir bisikletçide ön tekeri olmayan bir bisiklet gördüm bu nedir diye sorunca bisikletin sadece ön tekerinin çalındığını jantın 2 güne kadar geleceğini söyledi. Ön tekeri çalınan bir bisiklet hiç duymadığım için aklıma bir şüphe düştü. ama ne yapabilirim bilmiyorum. Bir esnaf da bu işlere bulaştıysa diyecek söz yok.
Bisiklet Carraro marka kahve rengi bir şehir bisikletiydi sportive 225 olabilir.

Scudo
Tatil için geldiğim Çanakkalede bisiklet hasretine fazla dayanamayıp ikinci el bisiklet arayışına girdim.
Bisikletçileri dolaşırken bir bisikletçide ön tekeri olmayan bir bisiklet gördüm bu nedir diye sorunca bisikletin sadece ön tekerinin çalındığını jantın 2 güne kadar geleceğini söyledi. Ön tekeri çalınan bir bisiklet hiç duymadığım için aklıma bir şüphe düştü. ama ne yapabilirim bilmiyorum. Bir esnaf da bu işlere bulaştıysa diyecek söz yok.
Bisiklet Carraro marka kahve rengi bir şehir bisikletiydi sportive 225 olabilir.

Bisiklet bir yerde kilitliyken QR'ı açarak ön tekeri çalıp kaçmışlardır, sahibinin de yaptıracak gücü yoktur, satılsın diye vermiştir.
Kilitli durumda ön tekerleği olmayan, hiç tekerleği olmayan, borusuyla birlikte selesi olmayan çok bisiklet gördüm. Kilidin korumadığı özellikle QR'lı ne varsa çalıp götürüyorlar. O yüzden çelik halat da taşıyın, çelik halatı teker içleri ve sele kızağından geçirip kilitte birleştirin diyoruz.

Bisiklet alma niyetinde olar arkadaşlara çalıntı bisiklet satmaya kalkan hırsız ve dolandırıcılara karşı birkaç tavsiyem olacak.

Bisiklet güncel bir model yada yeni sıfatıyla satılıyorsa mutlaka belgelerini sorun (garantisi olsun olmasın). Daha eski bir bisiklet ise yine belgelerini sorgulayın, belge yoksa bu kişinin bisikleti nereden aldığını, neden sattığını, bisikletle ilgi alakasını ölçmek adına da komponenetler hakkında sorular sorun içinizde zerre şüphe oluştuysa oradan uzaklaşın.

İyi günler Hasköy Beyoğlu Rahmi Koç Müzesi civarında Btwin marka RockRider 5.20 bisikletim senelerdir bina içinde duruyordu bu akşam 6 8 arası çalınmış. üzerinde Decathlondan alınmış reflektör, matara tutucu ve bisiklet kolduğu dışında aksesuar yoktur. Civarda veya ikinci el ilanı olarak gören olursa 05050560664 ya da 05373811255 numaralarından ulaşabilirse çok makbule geçer. Ayrıca resimde gösterdiğim seri numarası benim ihtiyacım olan numara mı?

WhatsApp Image 2022-09-24 at 21.18.38 (1).jpeg

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-09-24 at 21.18.38.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-24 at 21.18.38.jpeg
    86,6 KB · Okunma: 26
  • Üzgün
Tepkiler: StanicEnemy
Herkese geçmiş olsun. Bisikletinin çalınmasından korkan arkadaşlara bir öneriyle geldim. Hayat kurtarıcı diyebilirim.
Cihazımız aşağıdaki linkte. Bunu bisikletin uygun bir yerine takıyoruz ve kullanmaya başlıyoruz. Temel olarak işlev basit; titreşim olduğu zaman alarm çalmaya başlıyor. Eve, iş yerine, apartmana bıraktığınız zaman biri kurcalayınca bağdattan bile duyuluyor
(link)

Merhabalar, iyi günler

06/10/2022 tarihinde saat 17.40 - 01.30 saatleri arasında apartmanın giriş katında bulunan bisikletimiz çalınmıştır. Bisikleti çalan kişinin/çocuğun Gölcük veya Kocaeli'de bulunduğunu/ikametgah ettiğini düşünüyoruz. Bisikletimizi gören, duyan varsa bizimle iletişime geçmesi rica olunur.
Bisikletimiz DUMLUPINAR MAH. PREVEZE CAD GÖLCÜK/KOCAELİ'nde çalınmıştır. Ve özellikle hırzısın bulunmasında yardımcı olan arkadaşa 500 lira ödeme yapacağız.

Telefon numaram : 05453996703

Dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    555,1 KB · Okunma: 52
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    549 KB · Okunma: 57
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    936,7 KB · Okunma: 56
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    1 MB · Okunma: 52
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    963,4 KB · Okunma: 46
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    1,2 MB · Okunma: 41
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    526,4 KB · Okunma: 35
Son düzenleme:
Çalıntı duyurusunu sadece bu başlıkta yapınız...

Merhaba herkese iyi günler diliyorum,
08/12/2022 tarihinde gece saat 03.50 de BURSA KONAK MAHALLESİ(beşevler) Basın Sokakta bulunan apartmanın kapalı otoparkından bisikletim çalındı.
Bisikletin Markası Carraro Flexi 108 katlanır bisiklet.
Bisiklet park demirine kilitlenmişti. Kilidi keserek almış muhtemelen. Kilit kapağı yerdeydi.

Bisikletin arkasında plastik kelepçe ile tutturulmuş led lamba vardı.

ayrıca bisikletin katlandıktan sonra birbirine tutunmasını sağlayan mıknatısı yok düşmüştü.

bisikletin gövdesinde metalik mavi renk küçük pompa vardı. (tabi hala duruyorsa)

yine üzerinde 1 adet zil mevcuttu.

Karakola başvurdum. Kamera görüntüleri ve parmak izleri alındı. Yine de sizlerden gören duyan olursa polise haber verirse sevinirim.

kamera da gözüken tahminen 18-25 yaşları arası tıbbi maske takmış spor giyimli biri.

iletişim numarası: 5314963301

Bisikletimin kendimce çekilen fotoğrafı yok örnek teşkil etmesi amacıyla orjinal fotoğrafını koyuyorum.

Dosyalar

• bisiklet.JPG
    bisiklet.JPG
    92,3 KB · Okunma: 18
Haftaya 1000w mid drive elektrikli bisiklet alma arefesindeydim. Hal böyle olunca insanın aklına lan acaba çalınırsa diye geliyor. Ekseriyetle apartmanın demirlerine kilitli bisikletler çalınıyor. Peki ev harici yolda wc, alışveriş, misafirlik, arkadaşla buluşma vs durumunda çalınma ihtimali nedir? Bir yere gidip bisikleti kilitleyince acaba çalınacak mı endişesiyle nasıl sağlıklı bir kişi oluruz?
Bizim apartman güvenli olduğu halde eve koymayı düşünüyordum ama insanın içine saydığım durumlardan dolayı sürekli vesvese geliyor.
1 hafta sürem var sırf bu yüzden bisikletten vazgeçecegim galiba.
Katılmayan çok kişi olacaktır ama dinimizin emri olan hırsıza yakışan ceza verilse keşke. Hırsızı arsızlaştıran kanunlar. Adam en kötü ihtimal 3 ay yatar çıkarım namım yürür kafasında. Bu kafadaki kişiler hapisle değil kolundan mahrum ederek durdurulur ancak...

Haftaya 1000w mid drive elektrikli bisiklet alma arefesindeydim. Hal böyle olunca insanın aklına lan acaba çalınırsa diye geliyor. Ekseriyetle apartmanın demirlerine kilitli bisikletler çalınıyor. Peki ev harici yolda wc, alışveriş, misafirlik, arkadaşla buluşma vs durumunda çalınma ihtimali nedir? Bir yere gidip bisikleti kilitleyince acaba çalınacak mı endişesiyle nasıl sağlıklı bir kişi oluruz?
Bizim apartman güvenli olduğu halde eve koymayı düşünüyordum ama insanın içine saydığım durumlardan dolayı sürekli vesvese geliyor.
Katılmayan çok kişi olacaktır ama dinimizin emri olan hırsıza yakışan ceza verilse keşke. Hırsızı arsızlaştıran kanunlar. Adam en kötü ihtimal 3 ay yatar çıkarım namım yürür kafasında. Bu kafadaki kişiler hapisle değil kolundan mahrum ederek durdurulur ancak...

Bisikleti eve alacaksınız veya sadece evinizden geçişi olan balkon, teras gibi bir yere. Sakın apartman merdivenleri demirlerine kilitlerim durur diye düşünmeyin.
2. bisikletiniz ile rahatlıkla gidip yemek, çay içebileceğiniz bir yere gitmek. Bisiklete saygı duymayan bir işletmeye gitmiyorum.
3. yine de çalınabilir. Önemli olan sizin oraların hırsızı mı değil mi? "emniyet bunu bilir" Benim 2022 de bisikletim çalındı ve bağlı olduğum emniyet müdürlüğü, kardeşim bu arkadaş bizim buraların hırsızı değil. Bisikleti bulamayız demişti. WTF ..!!!!!@@€ß

-2,3 hırhızı sallandırıvecen bak bir daha yapıyir mi?- diyen bir zihniyet ile büyütüldük..
Sosyo-ekonomik koşullar, adalet sistemi ve en son göç dalgası ile çalınma olaylarının artacağı su götürmez bir gerçek..
Ben nerede isem bisikletim göz ucumda durur.Evimin daimi üyesidir, baş köşede konaklar.
Market, mağaza bisikletimi alıyorsa oraya girerim.Çocuk puseti nasıl sorgusuz girebiliyorsa biz de aynı hakka sahibiz, haklarımızın farkında olup ısrar edelim....

Merhaba,
Ya çalınınca üzüleceğiniz bisiklet almayın, ya da üzülmemek için her türlü önlemi alın.
Mesela ben hırsızım ve pahalı bisiklet gördüm bir şekilde. (Bisikleti günlük kullanacağınız için elbette sizi görecekler). Eğer güvenlikli bir sitede oturmuyorsanız sabah 4 gibi içeri girip kilidi kesip bisikleti kamyonetime yüklemem 5 dakika bile sürmez.
Bu durumda sokağa ya da apartman girişine kilitleme seçenekleri geçerli olmuyor.
Eve çıkarma seçeneği bence mantıksız bir seçenek değil. Ancak şu da aklınızda olsun zemin katta değilseniz ve asansör ile değil merdivenlerden çıkarım diyorsanız elektrikli bisikletler biraz ağır oluyor. Onu her gün çıkarıp indirmek zor olabilir. Bunun dışında yağmurlu bir sürüşten sonra eşiniz bisikleti içeri almaya pek sıcak bakmayabilir.
Markete girip çıkma durumunda benim bisikletim hem ucuz hem de üzerinde alarm var. Alarmı kurup market işimi hallediyorum. Şimdiye kadar sorun yaşamadım. Bisikletim çalınsa da ucuz olduğu için pek üzülmem. Ancak sizin daha güzel bir kilit kullanmanız gerekebilir.
Hırsızlar ile ilgili kol kesme gibi düşüncenize katılmıyorum. Hele sistem o hırsızı yakalasın, yakalandıktan sonra bir ceza vermeye başlasın ondan sonra yetmezse kolu düşünürüz. =D

Saygılar.
Küçük bir de not: 1000W bisiklet illegal oluyor. Alırsanız çok dikkatli sürün.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Elektrikli bisikletlerin ne idiği belirsiz ucuz modellerinin ciddi güvenlik riskleri var. Lityum batarya taşıyan araçların çok sıkı testlere ve denetime tabi olması gerekirken neredeyse marketlerde satılacak duruma gelen bu bisikletimsiler patlamaya hazır bomba gibiler.

Ben yangın riski taşıyan böyle bir bisikleti evime sokmak istemem açıkçası. Dışarıda bırakmak ise, yaşadığımız coğrafyada benim ihtiyacım yok alın götürün demekle eş değer maalesef.

Bu durumda elektrikli bisiklet alacaksanız iyi düşünün. Elektriksiz olanların fiyatları bile tavanı delip çıkmışken, kaliteli bir elektrikli bisikletin fiyatı yörüngeye ulaşmış vaziyette. Buna yetecek bütçeniz yoksa illa elektrikli olsun diye ısrar edip risk almak pek iyi bir fikir olmayabilir. O parayı normal bir bisiklete ve bacaklara yatırmak daha makul.

İnsan başlığı okuyunca başka sitelerden haber araklayıp kendi yapmış gibi sunan haber sitelerinin bisiklet içeren haberleri konuşulacak zannediyor :koptum:

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: co2brix
Ben bisikleti eve koyuyorum.Fırına ekmek almaya giderken bile bisikletle giriyorum.Elinde kediyle köpekle markete ,fırına ve kafelere rahatlıkla girenlerden daha masum bir metadır bisiklet bana göre.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Abo Bana Böyle Bir Şey olsa İçime Kapanır Pisikopat Olur Kimseyle Konuşmam Çok Uzun Sürede Topladım Bisikleti Allah Kimseye Göstermesin Bir Eşyasının Çalınmasını

Geçen 12 16 bin lira civarinda cannondale çalındı türkiyede eşi benzeri yok allah yardımcısı olsun
Abo Bana Böyle Bir Şey olsa İçime Kapanır Pisikopat Olur Kimseyle Konuşmam Çok Uzun Sürede Topladım Bisikleti Allah Kimseye Göstermesin Bir Eşyasının Çalınmasını

Geçen 12 16 bin lira civarinda cannondale çalındı türkiyede eşi benzeri yok allah yardımcısı olsun

Kusura bakmayın, yeni konu nasıl açılır bulamadım, alıntıyla araya giriyorum. Benim de Merida Crossway 40 bisikletim çalındı. Aynı dediğiniz hissiyattayım şu an, bisikleti bulmak dışında hiç bir şey düşünemiyorum hiç kimseyle görüşemiyorum. İstanbul, Acıbademden. Tahminen 27 Aralık 2023 tarihinde. Bahane aramaya gerek, benim hatam oldu. Çok yaygın bir bisiklet olmadığını düşünüyorum, o nedenle belki farkeden olur. Benimki de fotoğraftaki gibi 0 aksesuar. 1-2 bildiğim, benim bisikletim olacağını gösterecek iz var. Forumu incelemek gayet faydalı oluyor. Emeği geçen herkese teşekkürler. Kadro numarası olduğunu forumdan öğrendim, onu da faturasından bulurum zaten. Tabi ki her Meridası olanı zan altında bırakamayız ama bu aralar satılık, yeni alınan vs denk gelip de paylaşan olursa sevinirim. Satılmış olursa satın alan kişiyi mağdur etmem, gerekirse masrafını karşılarım. Teşekkür ederim.
9533296214066.jpg

Geri