Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Campagnolo Scirocco (Güç, hız, fiyat performans)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu Hahaha yaw benım jantım olmasından degıl dusuncem o oldugu ıcın benım jantım zaten )) Yanlıs seylerı baz alırsak yanlıs seyler dusunuruz.O acıdan acıklamak ıstedım kendı dusuncelerımı bu jant akıcılıgı konusunda..

• Beğen
Tepkiler: Feyyaz Baydar
Fakat @İsmail ATALI bey, 10 tane eder dediğiniz jant da oldukça popüler ve iyi bir f/p ürünü. Siz direk çöpe atmışsınız jantı :)

Bu, boş jantı döndürme olayının hiçbir bir şeyi kanıtlamadığının farkındasınızdır. Bu işin uzmanı hiç kimse jantı eline alıp böyle bir test yapmıyor zaten.. Hiçbir jant inceleme videosunda "bakın bu jant 5 dk döndü, çok akıcı bu jant" dendiğini duymadım..

"Benim pisikletim 20 fites, seninki kaç fites?" gibi bir övünme konusu sadece bu :D

Öte yandan cosmic elite de zaten başlı başına bir idol. Triatlon bisikletlerinin ciddi bi kısmı bu jantlarla satılır zaten. Rijitliği konusunda bi iddiası olmasa bunu triatlon bisikletine neden taksın adamlar :) (örnek cervelo P3, cervelo P5)

@Serkan Mıstınoğlu agırlık total performansta bı etken sadece )) agır olmasına ragmen ıyı bır jant setıdır kendısı bakma sen )) Valla Irfan hoca bıle karbon janta gecmeden onla yarısıyodu daha bı sene evvelıne kadar..50 gram bozmaz elıte ı )) 300 tl az bı fıyat farkı performansına bakarsak..Kullandım ben scırocco...Mavıc te babamın olu degıl )) Konu oncekı mesajlarda bı arkadasın yanlıs bılgıye sevkedebılecek vıdeo kıyaslamasına acıklık getırmek dı hepsı bu..Buyutecek bı konu degıl ))

@Serkan Mıstınoğlu Ekleme yaparsam mavic'de lastikler de içinde. bence aradaki fiyat farkı çok fazla değil. :) bu da gözden kaçmasın. ikisinide kullanmadım lakin kullanıcı yprumları mavic için çok daha hoş.

Bu arada rulman değişiminden sonra benim karbon jantlarımda gerçekten boşta dönmeyi baz alırsak 2.5 dk ya yakın dönüyor. ama bisiklet üstündeyken aldığım haz çok daha fazla arttı.

Ekstra ekleme mavic lastiklerin arkası ve ön lastiği farklıdır. ona dikkat ederek kullanın. GripLink (ön) & PowerLink (arka) olarak kullanılır.hamurları farklıdır.

• Beğen
Tepkiler: İsmail ATALI
@Yavuz S. mavic yksion :mad:
Evet hatırladım! Benim Ksyrium Elitelerin üzerinde gelen ve sürekli patlayan lastik. Daha sonra can havliyle Decathlona koşup michelin pro4 almıştım ve 6 ay boyunca patlamamıştı (mayıs-ekim. tam da sezon üstelik)

O lastik mümkünse benden uzak dursun :D içinde bir kevları (koruyucu sert katmana ne deniyor başka) bile yok. Elle lastik balon gibi bükülebiliyor

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Konunun bu kadar ilgili ve bilgilisini bulmuşken CX versiyonu için yorumlar , kritikler nelerdir? Disk fren uyumu olsun, gramaj konusundaki avantaj olsun, akıcılık olsun.

Şu ana kadar yaptığım alışverişler ve geri dönüşlere binaen şunu söyleyebilirim, ucuzluk ve hafiflik bir arada olsun diyorsanız Campy; üç kuruş fazla olsun, 50 gram da ağır olsun ama sağlam olsun diyorsanız Mavic alın derim. Şu ana kadar aldığım Mavic jantlarla ilgili en ufak bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Herhangi bir değişim oldu mu bilmiyorum ama 2014-2015 yıllarında üretilen Sciroccolar'ın göbekleri cidden sıkıntılı ve sorun çıkarmaya son derece müsait. Mesela yukarıda Cosmic Elite ile Scirocco karşılaştırılmış, bir zaman iki janttan da aynı anda vardı elimde sıfır olarak. Yan yana konulup detaylı bir inceleme yapıldığında, teknik detaya girmeden sadece görünüme bakarak, Cosmiclerin daha kaliteli daha özenilerek yapıldığı izlenimine ulaşılabilir. Birleşme noktası belirgin, teller yeterince gergin değil, rotationda ufak sıkıntılar var v.s. Campagnolo'ya sıfır ama bozuk jant seti göndermeleri ve değişim için uzun bir süre bekletmeleri dışında ekstra bir garezim yok :) Sadece forumda ve diğer bazı platformlarda Mavic jantların gereksiz pahalı olduğu ve fiyatını hak etmediği şeklinde yazılar okuyunca, bana şu zamana kadar en ufak bir sıkıntı yaşatmamış olan markayı savunma ihtiyacı hissettim :) Kesinlikle Scirocco kötü bir set demiyorum bu arada, tam bir f/p canavarı, kendim de kullandım. Ancak ağırlık takıntınız yoksa eğer 100 lira fazla olsun Mavic olsun. Yazdıklarım tamamen tecrübeye dayalı ve yaşanmış şeyler, herhangi bir bilimsellik v.s yok. Bu yüzden yazdıklarımın tartışmasız doğru olduğunu iddia etmem mümkün değil, dikkate alıp almamak size kalmış.

Bahsi geçen bu ürünlerle ilgili olarak , zonda , scirocco, cosmic elite.. taşıyabildiği yük konusunda teknik bir detay bilgisi olan varmı arkadaşlar? 100 kilonun üzerinde yol bisikjletli arkadaşlarım var, onlar için soruyorum:D

Ben yabanci forumlarda bayağı okudum, ne kadar tel o kadar yüksek agirlik dayanimi formülü doğru.

Zonda 110kg'ya kadar bayagi dayanikli ve tavsiye ediliyor.
20/24 telli cogu jant da dayanir diyorlar.
G3 dizilimi sebebiyle zondaya daha da rijitmis.

Mesela 85kg uzerine durace c24leri tavsiye etmediler. Yine 16/20 telli giant pslr( non aero) versiyonunu tavsiye etmediler.

Ben de tam 85kg'yim. Bisikletim agir ve sık sık sirtimda 5kg çantayla spora gidiyorum. Uygun fiyata kadikoy pedal'da kysrium sl buldum almadim, gürsel akay bisiklette giant pslr buldum (1400gr) almadim. Dolayisiyla Zonda tercih ettim.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
@Ertan M. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle . Bende zonda almayı düşünüyorum , merak ettiğim Jantlar geldiğinde jant tel gerginliği yapılmış oluyor mu? Elden geçmesi gereki mi acaba ?

Geri