Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Campagnolo'nun yeni seti Potenza hakkında

cagrig

Daimi Üye
Tepki
265
İsim
Çağrı Gençol
Bisiklet
Bianchi
Merhaba sevgili arkadaşlar, abiler, büyükler ve küçükler. Bildiğiniz veya yazıda okuyacağınız bilgilerden edineceğiniz üzere campagnolo firması orta üst sınıfta yeterince pazar payı edinemediği ve yüksek fiyat şikayetlerini de göz önünde bulundurarak bu sınıf için uygun fiyatlı 11 li bir grupset lanse etti ve ismini potenza olarak duyurdu. Sistem genel olarak shimano ultegraya tam denk bir rakip olarak piyasaya sürüldü. Çünkü eskiden ultegranın net olarak hem fiyat, hem performans anlamında kıyaslanabileceği bir grupset bulunmuyordu. Veloce athena düşük kalırken chorus çok yüksek kalıyordu. Sistem genel olarak ultegradan 10 gram daha hafif ve ilginç bir biçimde daha ucuz olarak piyasaya sürüldü. Başparmak sistemi bu sette de devam ediyor. Firma bu sette, ön attırıcıda yeni bir teknoloji kullandığını ve zincirin daha üst seviyeye gelebilmesi için daha az kuvvet uygulanacağını duyurdu. Vites küçültürken ise ultegranın daha uzun bir kol turu, potenzanın ise küçük bir hamle gerektirdiği söyleniyor. İki grupsette de uzun ve kısa arka attırıcı seçeneği olduğunu belirtmek gerek. Fren konusunda ise ilk bakışta oldukça sade duran kaliperlerin esas amacının bisiklete ağırlık kaybettirmek olduğu söyleniyor. Grupsetlerin kıyaslaması konusunda nasıl bir yol izlerdiniz diye son bir yorum sorusu ekliyor ve sizi bu yazımla baş başa bırakıyorum. Kıyaslamaya diğer grupsetleri de dahil ederek, "bu daha tercih edilesi" şeklinde yorumlar da katabilirsiniz. Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederimhttp-%2F%2Fcoresites-cdn.factorymedia.com%2Frcuk%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F06%2F5-IMG_6789.jpg

Scudo
bazı sitelere baktım potenza ultegradan 50-70 dolar arası daha pahalı yeni çıkan bir set olduğu için siteler yüksek tutuyorda olabilir fiyatlarını.

• Beğen
Tepkiler: cagrig
@Erdem C.
Mümkün, fiyat konusunda oldukça değişkenlik söz konusu.
@Volg
Bir chorus değil tabii ki ancak ultegranın da aynı yüzeye sahip olduğunu hatırlamak gerek.
@mariokaldato
Gidonlar süngümüz, kasklarımız miğfer, bisikletçiler kışlamız, wd40 la bol yağlanmış tourney sis ler askerimizdir :D

Fena durmuyor görünüm olarak, Campagnolo'un vites kollarını oldum olası beğeniyorum Shimanoya göre ele oturuşu daha ergonomik bence.
Potenza tasarım olarak Chorus'a benziyor, hatta onun alu versiyonu gibi olmuş. Bence tutar.
24473_campagnolo_potenza_11_speed_groupset.jpg

Chorus'un görünümü tabii ki çok daha iyi bana göre ama karşıma ultegra ve potenza koyulsa tasarım açısından net farklılık var diyebileceğim nokta kaliperler olurdu. Özellikle merlincycles'ta şu an 1700 liradan satılıyor. Ve kıyaslamalar yoğun olarak dura ace ile yapılmaya başlanmış bile.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@cagrigencol
İlk bakışta farkedilen kaliperler ve aynakol'ların farkı. Potenza'da eksik kalmış aynakoldaki agresiflik, bu açıdan Ultegra görüntüde bastırıyor Potenza'yı. Kaliperlere gelirsek daha hafif olması için yapılmış böyle bir şey bu belli ancak görüntü olarak kirlilik yaratıyor, beynimi resmen uyuşturuyor. Ultegra bu tarafta da görünüm olarak geçiyor Potenza'yı. Arka aktarıcıda kesinlikle Potenza daha güzel duruyor, bunun sebebi ise kesinlikle hatlarının daha toplu durması Ultegrada çok kaba ve fazlaca detay kullanılması bu da beynimi uyuşturuyor. Ön atarıcı da ise Ultegra, Çünkü bu sefer detaylar oldukça güzel durmuş. Arkadakinin aksine fazla değil.

• Beğen
Tepkiler: cagrig
Aynen katılıyorum. Tasarım üzerinde de biraz durulsaymış kesinlikle bu kulvarın galibi potenza olurmuş ancak durum ortada. Tabii ki yine de seçim yapma konusunda herkes kendini yskın hissettiği seti alacaktır :)

• Beğen
Tepkiler: Volg
İkisinden birini alıcam bende kararsız kaldım. Yoksa 105 + jant setimi alsam sizce?

@vnarmanli
Eğer jant setiniz iyi değilse 105+jant seti derim ben

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki jant seti olarak ne tavsiye edersiniz 1000-1500 aralığında @Volg

@vnarmanli
Jantlar konusunda pek bilgili değilim. [emoji20]

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jant seti grup setten daha önemlidir. Hafif ve akıcı jantlar kullanıcı tarafından daha çok hissedilen bir upgradedir. Ayrıca yarış koşmayan antrenman yapan kullanıcı için 105 ideal bir settir.

• Beğen
Tepkiler: berktx ve Volg
@cagrigencol cok guzel ve detayli anlatmissiniz :)

Potenzayi ilk ciktiginda da konusmustuk, fakat bekleneni veremedigini dusunuyorum ben. Yani ne konusuluyor, ne kullaniliyor. Potenza grupsetle gelen bisikkete de henuz denk gelmedim. Yillarin ultegrasina kafa tutmalari zor :)

Forumdaslarin da dedigi gibi, goruntusu bile cekici degil

• Beğen
Tepkiler: Volg ve cagrig
@Fakir Kemancı

O zaman 105 + jant daha mantıklı gözüküyor. Önerdiğiniz bir set varmı

1000 TL seviyesinde herkesin önerdiği campagnolo zondadır.

• Beğen
Tepkiler: berktx
@vnarmanli Zonda'ya ek olarak onun ikiz kardeşi Fulcrum 3, Ultegra 6800, Cole Rollen Elite, Token C22 ya da C35,... bunlar düşünülebilir.

Geri