Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çanakkale

ÇABİP ulaşımını bisikletle gerçekleştiren ve bisikletli ulaşımı destekleyen herkes için bağımsız, aktivist ve gönüllü bir oluşumdur.

Çanakkale Bisiklet Platformu; Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak bir sesi olmasını, kentteki bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini, ortak etkinlikler düzenleyebilmesini, şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için kamu kurumları ile belediye ulaşım politikasında bisiklete önem vermelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Çanakkale Bisiklet Platformu ücretsiz bir oluşumdur.

Çabip başta Çanakkale olmak üzere Türkiye’de ki tüm bisikletçilere yönelik çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir. Tüm bisikletçilerin birbirleri arasında, bilgi, deneyim ve fikir alışverişlerini destekleyecek etkinlikleri gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Çanakkale Bisiklet Platformu siyaset üstü bir oluşumdur.

Platformumuz; birlikte çalışmalar yürüttüğümüz insanların potansiyel bir lider, bir seçmen olarak siyasi bir görüşü olmasını, gündemi takip etmesini destekler. Ancak platformumuz ile birlikte çalışmalar yürüten insanların siyaset konuşmanın yada siyasi propagandanın ÇABİP çatısı altında yapılamayacağını, bunun için farklı platformları tercih etmeleri gerektiğini benimsemişlerdir.

Çanakkale Bisiklet Platformu eğlenmeyi ilke edinmiş bir topluluktur.

ÇABİP, gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı tüm çalışmalarda gönüllülerinin ve hedef kitlesi olan bisikleti aktif kullanan ve bisiklet kültürünü benimsemiş tüm insanların; kişisel, sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinmişken, aynı anda dostluk ve aile olabilmenin önemini vurgular.

Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllü bir oluşumdur.

ÇABİP, başta Çanakkale olmak üzere sosyal ve bisiklet kültürünü ilgilendiren konularda sorumluluk bilincinde gönüllü çalışmalar yürütmektedir. Bisiklet kültürünün benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması adına projeler, etkinliklet gerçekleştirir. Çanakkale’de ve Türkiye’ de faaliyet gösteren gençlik dernekleri, bisiklet toplulukları ve spor kulüplerin gönüllü ve getiri beklemeden desteklediği bir platformdur.

Çanakkale Bisiklet Platformu bağımsız bir oluşumdur.

Platformumuz amaç ve hedefleri doğrultusunda, kendi ilke ve değerlerimize paralel olarak valilik, belediye, il müdürlükleri, gibi kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar geliştirir, ve gerçekleştirir. Lakin bu ortaklıklar geliştirilen projelerin çalışma süreleri ile kısıtlı ve hedef odaklıdır. Bir kurum yada kuruluşun etkisi altına girdiğimiz anlamına gelmemektedir.
ÇABİP bağımsızlığını gönüllülerinden ve gönüllü olarak yürüttüğü çalışmalardan alır.

Çanakkale Bisiklet Platformu farklılıklara saygılı bir oluşumdur.

ÇABİP, çalışmalarında ve faaliyetlerinde dil, kültür, din, ırk, siyasi görüş ve farklı geçmişlere sahip katılımcılara açık ve saygılı olmayı ilke edinmiştir. Platformumuz, destek veren herkesten bu ilkeyi benimsemelerini istemektedir.




ÇANAKKALE’NİN EVLATLARI ATASININ İZİNDE 2

Çanakkale Bisiklet Platformu'nun 6 gönüllüsü, Çanakkale'nin Evlatları Atasının İzinde 2 projesi ile Atatürk'ün gazilik ünvanı aldığı, büyük destansı ve adını tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale’den, Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve Türk İnkılaplarının büyük önderi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı olan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara’da yer alan Anıtkabir’de son bulacak bisiklet turuna başlıyor.
Çanakkale Bisiklet Platformu Ana Destekçisi Mandarin GYG A.Ş. destekleri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 19 Ekim'de yola çıkarak 24 Ekim'de Anıtkabir'de gerçekleştirecekleri tören ile turlarını tamamlayacak bisiklet severler minnet ve şükranlarını iletmek üzere Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kabrini ziyaret edecekler.
Gönüllüler geçtiğimiz yılda Çanakkale’den Selanik’e Atatürk’ün Doğduğu evi ziyaret ederek projenin ilk ayağını başlatmışlardı. Ayrıca gerçekleştirdikleri bu tarz projeler ile Çanakkale’de ve Türkiye’de bisiklet kültürünün yerleşmesini ve bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı amaçlıyorlar.

Siz değerli ÇABİP Gönüllüleri ve Çanakkaleli bisiklet severler olarak Ankara'ya gidecek gönüllülerimizi uğurlamak isterseniz detaylar;

➡Buluşma Yeri : Truva Atı
➡Buluşma Saati: 07:00
➡Hareket Saati: 07:30

aYko97.jpg
 
Scudo
Buralar değerlenir şimdiden rez alalım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: brave17
Arkadaşlar Çanakkale Kepez'de olan müsait zamanında bisiklet (MTB) ile ilgili bakım-tamir-bilgi verebilecek olan varsa yazabilir mi aşırı amatör bir arkadaşınızım da :)
İlk bisikletimi aldım ve burada hiç bir tanıdığım yok. Bisikleti aldığım yer hariç o da sonuçta satıcı para ile dönüyor işleri malum. Disk ayarı olsun vites ayarlama olsun bu tarz bilgileri tartışıp görüşebileceğim şekilde arkadaşlar bulabilirsem harika olur açıkçası.
İnternet,youtube vb. yerler de var tabii ki ama pratikte bilir kişi ile bir şeyleri yapmak daha faydalı olur diye düşünüyorum makineyi elimize almadan önce :D
 
  • Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
selamlar...
bayram tatilinde çanakkale tavaklı (ezine) tarafına gidiyorum...
o tarafları hiç bilmediğim için biraz yardıma ihtiyacım olacak...
stravadan bakıp şöyle 3 rota çizdim, ama yollar hakkında bilgi ihtiyacım var...

yol bisikleti ile geliyorum, o yüzden yolun asfalt olmasını tercih ediyorum..
bu güzergahlar ne kadar güvenli (yola çıkıp saldıran köpekler, dar yol sebebiyle araç sıkıştırma ihtimali olan yollar, asfalt harici yollar vs.)

bilgi verebilirseniz sevinirim;
rotalar şöyle;
(link)
(link)
(link)

yaklaşık 1 buçuk - 2 saatlik sürüşler yapmayı planlıyorum...
alternatif rotalar da alabilirim...

teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Thulkor
cevap gelmemiş, ben yazayım o zaman;

1. parkur;
Tavaklı iskelesinden başlayıp kuzeye gittim. çok hafif inişli çıkışlı bir soğuk asfalt yol. Hem çok çukurlu hem de asfalt çok eski. Yol hiç konforlu değildi (yol bisikleti için).
Dalyan - Körüktaşı Kestanbol yol ayrımından körüktaşına devam ettim.
Burada kategori 4 olarak bir yokuş başlıyor. "Ilıca Deresi climb" olarak isimlendirmişler. %6 ortalama eğim, 1.96 km sürüyor... 150 metre irtifaya çıkılıyor... Sonrasında hafif inişli çıkışlı, yine çukurlu ve eski asflat köy yolları ile Körüktaşı köyüne ulaşılıyor, oradan hafif bir tırmanışlarla ile Uluköy, Akçakeçeli ve Alemşah'a geçiliyor. Alemşah çıkışında yine kategori 4 bir yokuş başlıyor ve Tavaklı köyünde zirve yapıyor. %5'lik 1.94km süren bir yokuş. Burada 240 metre irtifaya çıkılıyor. Köyün çıkışında inanılmaz güzel bir deniz manzarası var.
İnişte ise uzun ama pek de güven vermeyen bir iniş var. 3.14km'lik %7eğimli, bol virajlı bir iniş. Asfalt kalitesi yine kötü, bol çukurlu ve virajlarda dönüşler görünmüyor. İnişte dikkat edilmeli... Yokuşun inişi başlangıç noktası olan Tavaklı İskelesi mevki...

(link)

2. parkur;
Tavaklı iskelesinden başlayıp güneye doğru. Önce çok hafif iniş çıkışlarla devam eden, yine asfalt kalitesi kötü, bol çukurlu bir yol ile Kösedere'ye ulaşılıyor. Kösedere çıkışında, zirve noktası Babadere olan kategori 4 bir yokuş başlıyor. 1.01 km, ortalama %8 olan bir yokuş... İnişi ise biraz daha sakin oluyor. Sonrasında yine hafif yokuşlu devam ediyor ve Tuzlada son buluyor. Tuzladan Dönüşte Babadere köyüne çıkış ise biraz daha kolay. Ortalama %2lik, 5.39 km'lik bir tatlı tırmanış. Gelişte tırmanılan %8lik kesim ise virajsız güzel bir iniş. Ama yol kalitesi sebebiyle yine dikkatli olmak gerek.
(link)

3. parkur;
Tavaklı iskelesinden başlayıp yine kuzeye doğru. Fakat bu kez Dalyan - Körüktaşı Kestanbol yol ayrımından Dalyan tarafına gidiş. (Ben arada yine Ilıca deresindeki %6'lık tırmanışı bir daha çıktım).
Dalyan yönünde de yokuşlar var. Önce %3lük, 2.34km'lik bir "Herodes" tırmanışı ve inişi. Sonrasında hafif yokuşlu, asfalt kalitesi biraz daha iyi, uzun bir yol. Önce Dalyana varıyor, bir tarafta deniz bir tarafta orman manzarası ile Geyikli İskelesine kadar uzanıyor. (İsteyen buradan feribot ile bozcaadaya da geçebilir)
Dönüşte Dalyan çıkışında yine bir kategori 4 tırmanış var. %3'lük, 2.74km süren bir yokuş... İniş kısmı ise yine virajlı ve çukurlu, dikkatli iniş gerekli...
sonrasında hafif iniş çıkışlı Tavaklı iskelesine varış.
(link)

Parkurlar yokuş severler için gayet yeterli. Ama asfalt kalitesi (ve aşırı rüzgar) sebebiyle maalesef ki Yol Bisikleti için hiç konforlu değil.
Umarım faydası olur...
 
  • Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
Merhaba, Çanakkale'de performans antrenmanı yapacak arkadaş arıyorum. Var mı Çanakkale'de performans antrenmanı (+30 ortalama) yapanlar?
 
Herkese selamlar! Lütfen Çanakkale Bisiklet Platformu'nu Instagram, YouTube, Facebook ve Twitter'da takip etmeyi unutmayın. Özellikle perşembe ve pazar akşamları IG (@canakkalebisikletplatformu) üzerinden yapılan "Rüzgâra Karşı Sohbetler" ve "Sele Üstü Sohbetler" temalı canlı yayınları kaçırmak istemeyeceğinize eminim.

Memleketi çok özledim, çok yakında kavuşacağız! :)

 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gungor17
Selamlar. Daha önce başka bir nick ile forumda vardım. Yaşanan tatsızlıklardan dolayı kendimi attırmıştım forumdan. Olumsuzlukları ve canımı sıkan şeyleri görmezden gelebileceğimi düşünerek yine üyelik açtım. Var bir takım can sıkıcı şeyler hala fakat yine kopmadım bisikletforumdan. Umarım bu defa güzel olur.
 
Merhaba. Çanakkale Esenler mahallesindeki dükkanımızda bisiklet parça ve aksesuarlarının tasarım ve üretimi konusuna yoğunlaşmış durumdayım. Ufak tefek üretimler olsada esas üretmek istediğim 7-8 vites , shimano kollarla uyumlu arka vites aktarıcı imalatı. Sağlamlık ve bakım kolaylığını parça sayısının minimum olması öncelikli tasarım çalışmalarım var.
Sanayi Çanakkalede pek gelişmiş değil. Bazı konularda zorlanıyorum. Maddi manevi bilgi her türlü desteğe ihtiyacım var.
RearDerailleur.pngTeşekkürler.
 
Merhaba. Çanakkale Esenler mahallesindeki dükkanımızda bisiklet parça ve aksesuarlarının tasarım ve üretimi konusuna yoğunlaşmış durumdayım. Ufak tefek üretimler olsada esas üretmek istediğim 7-8 vites , shimano kollarla uyumlu arka vites aktarıcı imalatı. Sağlamlık ve bakım kolaylığını parça sayısının minimum olması öncelikli tasarım çalışmalarım var.
Sanayi Çanakkalede pek gelişmiş değil. Bazı konularda zorlanıyorum. Maddi manevi bilgi her türlü desteğe ihtiyacım var.
280025 dosyayı görüntüleTeşekkürler.

Tebrik ederim. Başarılı bir girişim. İsterseniz şöyle bir yer var. Emin olun desteksiz kalmayacaktır. (link)
 
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 4 eksen CNC makinesi olan bir mühendis arkadaş çok daha faydalı olacaktır.
Çünkü üretmeye çalıştığım ürün bir yenilik veya özellik içermiyor. Yaklaşık 70 yıllık paralelogram tasarımı yeniden yorumluyor. Sağlamlığı önceliyor. Ortada teknolojik bir gelişme yok.RearDerailleur2.png
Öncelikle bir adet prototip imal edip testlere başlamayı, hataları düzeltmeyi planlıyorum. Daha sonra büyük bisiklet firmaları ile görüşeceğim.
 
Son düzenleme:
sosyal-medya-12-canakkale-bisiklet-turu-sehitlere-saygi-surusu.png

Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı bu kutsal topraklarda, başta Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, Anafartalar Kahramanı Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, HMS Ocean gemisine cehennemi yaşatan Seyit Onbaşı’yı, Nusrat Mayın Gemisi Kaptanı Yüzbaşı Tophaneli İsmail Hakkı Bey’i, Müstahkem Mevkii Mayın Grup Komutanı Yüzbaşı Hafız Nazmi’yi, çatışma sırasında tüfeği tutukluk yapınca, düşmana taş atarak savaşı sürdüren Bigalı Mehmet Çavuş’u, Alçıtepe Kahramanı Kâzım Karabekir’i, Kadınlarımız Ayşe Çavuş’u, Halime Çavuş’u, Asker Saime’yi, Melek Hanım’ı, Tayyar Rahime’yi, Kara Fatma’yı, Türkiye’de modern hemşireliğin gelişmesine katkı sağlayan Safiye Elbi’yi, Kurtuluş Savaşı’nda cephede Mustafa Kemal’in yanında görev yapmış Halide Edib Adıvar’ı, Mim Mim Grubu‘ndan Enver Paşa, Talat Paşa ve görev almış kahramanlarımızı, Karakol Cemiyeti’nden Yenibahçeli Şükrü’yü, Hamza Grubu’ndan Yüzbaşı Seyfettin’i, Kahramanmaraş’ta kurtuluş mücadelesini başlatan Sütçü İmam’ı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda emeği olan bu topraklar için bir an bile düşünmeden canını feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi anmak için 3 Eylül 2023 tarihinde #YüzüncüYıldaÇanakkaledeyiz !

Program:

10.00
Şehitlere Saygı Sürüşü Başlangıç Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları

11.30 Şehitlere Saygı Sürüşü Mola Şahindere Şehitliği

13.00 – 14.30 Şehitlere Saygı Sürüşü Ana Mola Şehitler Abidesi

14.30 Şehitlere Saygı Sürüşü Toplu Fotoğraf Çekimi Şehitler Abidesi

15.00 Şehitlere Saygı Sürüşü Dönüş Şehitler Abidesi

17.00 Şehitlere Saygı Sürüşü Bitiş Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları

Sürüş Güzergâhı:

Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları > Şahindere Şehitliği > Alçıtepe > Şehitler Abidesi toplam 48 km.

12. Çanakkale Bisiklet Turu Şehitlere Saygı Sürüşü program akışı, bilgilendirmeler ve son dakika gelişmelerini
(link) etkinlik sayfasından, sosyal medya hesaplarımızdan veya Telegram grubundan ((link)) takip edebilirsiniz.

Katılım Formu için Tıklayınız: (link)

#YüzüncüYıldaÇanakkaledeyiz #ŞehitlereSaygıSürüşü #ÇanakkaleBisikletPlatformu #ÇABİP #RüzgârınDemirAtlıları #ÇanakkaleBisikletTuru



(link)
 
Geri