Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale Caad8 Tiagra 2016

geri vermediginiz her gun suphe ile bisiklete bineceksiniz zaten acaba versemiydim diye. o yuzden gidin iade edin alirken de daha dikkatli kontolleri yapin . sonucta yuklu miktarda masraf edip aliyorsunuz. kusurlu mal satmislar. ufak bir cizikten ote duruyor. ustelik alu kadro.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yıldıray55
Scudo
@soneryen valla size olayı anlatayım siz karar verin haklarını yediğime yemediğime. bundan 2-3 gün önce bisiklet olduğu yerde rüzgardan düştü ve arka aktarıcı kolu eğildi biraz zaten akort ayarıda yaptırmam gerekiyordu yakın olduğu için delta bisiklete gittim durumu anlattım tamam dediler 2 saat sonra gel. bende dedimki 4 saat sonra geleyim rahat rahat yaparsınız sizde sıkışmayın dedim. neyse 4 saat sonra gittim aktarıcı düzelmiş vites ayarı yapılmış kontrol edin dediler vites değiştiriyorum fahat tel gerginlik ayarı düzgün olmadığı için şıngır şıngır ses geliyor. neyse abi dedim bak bu ses normal değil tel gerginlik ayarı bozuk yok o zincir sesi dedi. dedim peki abi 2nin 456 sında yapmıyor da neden 3 ünde yapıyor dedim o dedi çapraz kullanmican ondan yapıyo abi dedim çaprazı biliyorum ama bu ses yoktu dedim neyse inandıramadım adamı. sonra gösteriyorum gene vitesi 4 den 5 e attım o da de 4 den 6 ya atladı sonra 5 e indi bak dedim bu ayarsız olduğu için oluyor yok dedi normal. ben artık laf anlatmaktan yoruldum eve geldim kendim ayarlarken vites telinin ucuna sıkıştırılan aparatın olmadığını gördüm iyice sinirlendim aradım dedim böle böle adam ne dese, getir yapalım abi.. dedim ben bu bisikleti sana 4 saatliğine verdim üstüne anlatmaya çalıştım şimdide getir yapalım mı diyosun dedim. hayırlı işler diledim kapadım.

bundan sonrada delta bisikletten hiçbirşey almam. çevremdeki insanlarada tavsiye etmem.
haa şimdi diyorsunuz ki genelleme yapma.. kusura bakmayında arkadaşlar ben 2 aydır bisiklete bindiğim halde bildiğim şeyleri siz mağaza açıp bu adamıda usta diye oraya koyuyorsanız ben genelleme yaparım. suç o adamın değil çünkü o adamı oraya koyan yetkililerin..
 
@çağrı can
Buyuk geldi ise sele yuksekligi ve konumu, ayrica gidon bogazi uzunlugu konusunda revizeler yapin, belki durumu kurtarirsiniz kadro size cok buyuk degilse
 
çok güzel bir bisiklet iyi günlerde kullanın. Yaşadığınızda bir o kadar can sıkıcı bir durum gerçekten. Umarım sorununuzu çözerler.
 
Merhabalar,
@Battutaettanci Yeni bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Bisiklette böyle bir talihsizlikle karşılaşmanız çok kötü olmuş. Delta yetkilileriyle görüşmeniz ve eğer değiştirmeye istekliler ise değiştirmeniz içinizi rahatlatması açısından iyi olur. Ama sıkıntı çıkarırlarsa uğraşmayın derim. Onun yerine bisiklete binmeye odaklanın ve mutlu olun. Çünkü dediğiniz gibi:

@Battutaettanci

Saygılar...
 
Gerci sorunun tasima sekliyle alakasi yok ama hazir gundeme gelmisken belirteyim, bisikletlerinizi mumkun oldugunca arabanin arkasina asip tasimayin. Ön lastigi sökünce pekala arka koltuga sigiyor bisiklet. Baktiniz sigmadi arka lastigi de soker arka koltukta tasirsiniz.
Eyup kavsaginda birgun, arkasinda bisiklet asili bir araca bir kamyonet arkadan carpti ve tabii bisiklet hurda oldu. Dusunemiyorum orada bir cannondale, bir specialized falan oldugunu, boyle durumlarda kasko da karsilamiyor diye biliyorum, bilenler bi aydinlatsin lutfen.
 
@Erdal YILMAZ

Cannondale ürettiği yol bisikletlerinde kendi geliştirdiği BB30 ve BB30A normlarını kullanıyor malum. Shimano ise bu normlarda aynakol üretmiyor. Çözüm Cannondale'in kendi ürettiği Hollowgram SI türü bir aynakol veya FSA gibi üçüncü parti üreticilerin ürünlerini kullanmaktan geçiyor.

Shimano aynakolları adaptör vasıtasıyla kullanmak da mümkün ancak adaptör kullanımının getirdiği sıkıntılar düşünüldüğünde pek makul bir tercih olmuyor.
 
çok teşekkürler arkadaşlar birbirinden değerli yorumlarınız için.

bisiklete başlamayı yıllardır hayal ediyordum bugüne nasipmiş ama onda da böyle bir aksilik oldu şu an buruk bi sevinç hali var üzerimde.

sizin de yönlendirmelerinizle (ki zaten ben bunu görmezden gelip hayatıma devam edemem muhtemelen bisikletten keyif almanın önüne daima geçecek kusurlu/ayıplı bisiklet satın almış olma hissi) delta bisiklet yetkilileri ile yarın yeniden bir iletişim kurmaya karar verdim.

delta bisiklete güveniyorum (güvenmek istiyorum) açıkcası belki de mağdur etmek istemeyeceklerdir ya da en azından içimi serinleten bir izahatta bulunabilirler diye ümid ediyorum.

temel aksesuarlarımı filan aldım epey hevesliyim bir an önce kullanmaya başlamak için ama böyle belirsiz bir durum olunca her şey yarım kalıyor.

eğer bir gelişme olursa buradan size de bildiririm arkadaşlar. çok teşekkürler yardımlarınız/destekleriniz için.
 
Merhaba, Hayırlı olsun.
Çok güzel görünüyor . ufak kusur biraz can sıkmış haliyle, ben bu kusurun montaj esnasında olduğunu düşünüyorum. Mağaza içerisinde düşme ile göçük ve çizik olması imkansız geldi bana zira pedal ve gijon, o kısımda göçük ve çiziğe müsade etmez. Burada değiştirin diyen arkadaşlarda nasıl bu kadar kolay söyleyebiliyor bunu sanki böle bir tercih varda siz bu kusura razıymışız gibi. Sonuçta fatura kesilmiş bisiklet teslim alınmış ve mağazadan çıkartılmış sonradan fark edilen kusurlar satıcının vicdanına kalır. Gene de durumu bildirmek ve haklı talebinde ısrarcı olmak lazım. Çünkü henüz anladığım kadarıyla sadece 100 m kullanılmış. Herhangi bir sonuç alınamasa da bisikletten alacağınız zevki etkilememesi temennisi ile. .Aynısından benimde alasım geldi pek güzel görünüyor .Allah kaza bela vermesin iyi yolculuklar
 
@fatih selcuk sizi okumaya başlayınca değiştirme diyeceksiniz sandım. Sizde değiştir dediğinize göre neye itiraz ettiniz anlamadım. Ağlamayana meme vermezler. Değiştirmek içün elinden gelini yapmak yanlış olmaz.
 
Kendi Kendinizin ustasi olun ufak tefek seyleri siz halledin servislere gitmeyin. Kırarsam ben kırayım bozarsam ben bozdum kafasında olun :D 1 2 yanlıstan sonra yapaayacagımız bır sey yok.
 
@çağrı can ben de değiştirilmesı için ugras verılmesı gerektini savunuyorum Çağrı Bey ama ıste dedıgım gıbı bızım ınsanımız ürünü nasıl olsa sattık mantığı ile yaklasmaz umarım,benim nacizane karsı düsuncem; sıtedekı arkadasların gıdın degıstırın bısıkletı demesı, keske satıcı fırma, kusurlu urun satısını kabul etse ve kullanıcıyı magdur etmese, onca arastırma netıcesınde nellı bır bedel öde ve urunu al, hatta fırmayı kargo malıyetımden kurtar ama urun kusurlu cıksın,( tabı bu dusuncelerı bısıklettekı gocugun montajdan once henuz satıcının elınde ıken olmus olabılecegı kuvvetlı ıhtımalıne ıstınaden yapıyorum)
Saygılarımla
 
güncelleme:

tüm vakit ayırıp değerli görüşlerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

gün içerisinde delta bisiklet merkezinden ulaş bey ile saolsun iki kez görüştük. kendisi konu ile çok yakından ilgilendi ve umursadığını da hissettirdi. kendisine bu duyarlılığı için bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

"sorun sizden değil kuvvetle muhtemel ürünün mağazaya transferi sırasında oluşmuş olabileceğini bir düşmeden çok sadece o bölgeye alınmış bir darbe izlenimi uyandırdığını" söyledi ve kadro değişimi de teklif etti ancak söz konusu ezik kısım kozmetik boyutta ve çok da görseli etkilemediği için -karşılıklı iyi niyetlerle- ilk bisiklet acemiliğini üzerinde atabileceğimiz bir antreman/kötü hava bisikleti gibi düşünüp kullanmaya devam etmeye karar verdim.

ulaş beyin iyi niyetli ve duyarlı yaklaşımına teşekkür ediyorum ve sonraki bisikletimde gönül alıcı bir indirim sözünü kendisinden aldım :) bu da yeterince teselli ediciydi zaten.

o zaman tadını çıkarma ve bu işi öğrenme vaktidir :) daha nasıl vites değiştirilmeli zincir nasıl yağlanır lastik nasıl değiştirilir gibi öğrenilecek pek çok şey beni bekliyor :)

inşallah yeni bisiklet alacak arkadaşlarım yine de sorunsuz bir alış veriş yaparlar hatasız teslim alırlar bisikletlerini.

bol güzel havalı bol pedallı güzel günler dilerim herkese :)
 
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bendeki de evde yatıyor. Şu allez satıp onun tadına bakıcam. Aman lastik havanızı her kullanımdan önce kontrol etmeyi unutmayın.
 
Gün içinde hararetli itirazlar ile değişim talep etmenizi tavsiye eden arkadaşları görünce yazmakta tereddüt ettim ancak son mesajınız ile yazmaya karar verdim. Bence en güzelini yapmışsınız. O kadarcık darbe için getir-götür bir dünya masraf etmeye, sıkıntı çekmeye değmezdi. İleride göreceksiniz, performansınız ve bisiklet aşkınız arttıkça orayı görmeyeceksiniz bile. :) Kendilerini de tanımam etmem, ancak size de böyle bir söz vermişler madem, artık sıra bu işin tadını çıkarmaya gelmiş. Gönlünüz ferah olsun, keyifli kazasız belasız sürüşler dilerim. :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
Allah kaza bela göstermesin, güle güle pedalla kardeşim... Bu küçük sorunu kafaya takıp (kişiden kişiye değişir kimisi titiz olur.) yol arkadaşından soğumaya meyil vermemeni öneririm. Zira sinek mundar değil mide bulandırır diye boşa dememişler... Her neyse Samsun da görürsem 1 tur alırım benden demesi.
 
@Battutaettanci
İyi olmuş. delta ve nezdinde ulaş dediğinin arkasında duracağını biliyorum. Hayırlısı olsun
 
Hayırlı olsun bence de kafaya takıcak bir durum yok birçok kişi farketmezdi bile zaten, uzak mesafede olduğunuzu düşündüğümüzde değiştirme zahmetine değmez.

Bu konularda takıntı varsa bir sonraki bisikletinizi kapalı kutu almaya dikkat edin, zaten ilerde alüm kadro ve tiagra setli yetmemeye başlar bu işe merakınız varsa, artık karbon bisikletinizi alırken aklınızda bulunsun :)
 
Tadına varmanız dileklerimle bundan sonraki yolculuk serüvenleriniz ve yorumlarınızı beklemekteyim. Konya'ya gelirseniz beraberde tura çıkarız size tavsiyem acil bir hız ve toplam yaptığınız kilometre ölçer cihazınızı ilk günden kullanmanız
Yorumlarınızdan mahrum bırakmayın
 
@Battutaettanci hadi bakalım hayırlı olsun o zaman,moraliniz yerine gelmiştir umarım :).Şehirde konya da yazıyo ama eğer samsunda yaşıyorsanız kim bilir belki birlikte sürüşe dahi çıkabiliriz,ben şehir şehir trafiğini vs vs sevmediğimden genelde samsun-amasya yoluna çıkıyorum hem araç yoğunluğu az hem de yol geniş ve çukur yok,oralarda takılıyorum,eğer kısmet olursa bi 40-50 km atarız :) Ayrıca 1,5-2 yıl önce bende hemen hemen sizin durumunuzdaydım teknik bilgi olarak.Ondan sonra kendimi çok geliştirdim zamanla,artık kendi zincirimi kendim yağlıyorum,vites ayarımı da kendim yapıyorum vites telimi de fren telimi de kendim değiştiriyorum.Yani teknik anlamda bi sıkıntınız olursa elimden geldiğince yardım edebilirim.Hayırlı pedallamalar...Son birşey ekliyim eğer yedek parça anlamında sıkıntınız olursa spd-sl pedal olsun spd ayakkabı vs vs mutlaka önce yurtdışı sitelerinden merlincycles.com'u yoklayın,birçok ihtiyacımı türkiyeye göre oldukça uygun fiyatlarla ordan karşılıyorum ben:) Bu da not olarak aklınızda bulunsun:) İyi günler...
 
Geri