Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale FSI full karbon video inceleme

Scudo
Rengine bittiğimin bisikletine bakar mısınız :utan:Fotoğrafını bastırıp duvara asmalık makine :agla:

@CaRviLLE İnceleme için elinize sağlık.
Lefty maşa sola çekiyor mu,kullanımda bir farklılık yaratıyor mu?
Bu bisiklet çok dikkat çeker,herkes soru bombardımına tutar.:)Bu da dezavantaj olabilir mi?

@hamlet2006Kesinlikle sola çelme vs yok çok büyük arge var bu işin arkasında ben de kullandım gerçekten çok özel bir bisiklet left işini iyi yapıyor :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki ben de şöyle bir soru sormak istiyorum, burada anlatmak istediğim mesaj bu paranın verilmeyeceği değildir lütfen yanıt verecek kişiler polemik çıkarmasın. Biliyoruz ki yol bisikletinde ekipman çok önemli jantıdır, kadrosudur osudur busudur. Peki dağ bisikletinde bu kadar yüksek seviye ekipmanın gereği var mı? Slx/Xt yada Nx set, havalı maşa, hidrolik frenli bir bisikletle arasındaki fark arazide net bir şekilde hissediliyor mu, gereği var mı yarışlara katılsak bile?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@OnurÖzdağ
Onur eğer janta kadar ulaşacak çamura 2 saniye girersen hidrolik frenin nasıl bir nimet olduğunu anlarsın :D

Vites seti olarak deore çoğumuza yeter ancak bu iş bütçe meselesi. Paran varsa bisikletleri sıralarsın, yoksa gerekli mi diye düşünürsün :D

Havalı maşalar pahalıdır diye düşünme. Yaylı maşanın kendine uyacak ayarda olanını bulmak zor iş. O yüzden havalı bence gerekli. Mesela ben 96 kiloyum yaylı xct 100mm maşam bisiklete bindiğim an 4 cm kadar içine çöküyor. daha sert yaylar evet var ama masraf.

@OnurÖzdağ yanlış anlamışım evet :rolleyes: bu soruya kullanıcısı cevap versin öyleyse :islik:

@hamlet2006
Daha önce şu videoyu seyretmiştim. Kullanan kişi net bir şekilde sola çektiğini söylüyor. Araştırmışlığım yok ama doğrudur diye düşünüyorum :

Cevap için videoda direkt olarak 3:00 a bakabilirsiniz

@ratm
Bazı modellerde chain stay denen arka sağ bacak sağ alt tarafa doğru uzatılıyor. Belki bu etkiyi azaltmak için olabilir.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Yusuf !!WOW!!

Olabilir, bilmiyorum ama zaten bu sola çekme etkisi anladığım kadarıyla çok da hissedilen bir şey değil, özellikle arazide. Benim için önemli olan ön frene bastığımda saçmalamasın yeter :)

@Yusuf !!WOW!!
Fizikteki denge mantığı gibi galiba; Sigma moment=0 ve Sigma Fx=0 ve Sigma Fy=0

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Sola çekme işi ellerini bıraktığında oluyormuş iki bisiklet birbirinin aynısı değil onun kadronun ortasında da amortisör var ön taraf lefty ortada da amortisör olunca belki ağırlık dağılımından dolayı sola çekebilir sizin sorduğunuz soruyu ben "normal sürüş esnasında sola çekme var mı" şeklinde anlamıştım bir diğer konu da arkadaş biraz kilolu gözüküyor amortisör en hassas ayarda iken bile arkadaşın ağırlığından dolayı dengeli gideceğini düşünmüyorum eğer ki sürüşe bir etkisi olsaydı kesinlikle yapmazlardı ki cannondale marka olarak dağ bisikletinde sürekli derece alan bir firmadır son olarak videoda da bahsettiğim üzere bisikletin üzerinde ki lefty maşa 2.0 versiyonu içinde ki mekanizmanın tamamen değişip upgrade edildiğinden bahsetmişti arkadaşım belki önceki serilerde sola çekme vardır son versiyon da düzeltmişlerdir ilk versiyonu kullanmadığım için kıyaslama şansım yok maalesef

bu modelın alu kadrosu daha pahalı olması lazım. baksana nasıl sekıllendırılmıs cok temız.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@OnurÖzdağYol bisikletin de nasıl ekipman önemliyse dağ bisikletin de de ekipman çok önemli aslında her spor dalında olduğu gibi.
Gerekli mi gereksiz mi derken tamamen bütçe ile alakalı maddi sınırlarımız yoksa en üst seviye bisikleti kullanmak isteriz tabiki :)

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Vidyo güzel olmuş, çok amatörce ama samimi. ama anlamadığım bişey var , sram neden siyah ruble üretiyo? biraz kullanınca siyah rengi atınca çok kötü duruyo...

Resimdeki de benim Lefty'im. Yaklaşık iki senedir kullanmakta olduğum bir bisiklet. Sola çekme gibi bir şey söz konusu değil. Tabii tek amartisörlü olunca insanın aklına ilk olarak bu soru geliyor.

Dosyalar

• IMG_0380.JPG
    IMG_0380.JPG
    198,1 KB · Okunma: 39
@T.TMerhaba teşekkür ederim evet amatör video ama samimi olmasına sevindim siyah ve turuncu uyum olsun diye yapmışlar ama zamanla rengi gidiyor tabiki bence de gereksiz

inceleme için teşekkürler
süper bir bisiklet söylenecek hiçbir şey yok
Lefty maşa gerçekten inavasyon harikası bir amartisör. Ama tek parça olması benim hoşuma gitmiyor. Zevkler ve renkler. Bunun yerine her ne kadar koyu Fox fanatiği olsamda Rock Shox Rs1 şeçerdim herhalde

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
Geri