Scudo Sports

Cannondale synapse, canyon endurace cf 7.0, lapierre sensium 200

Engin er.

Aktif Üye
Tepki
263
İsim
Engin E.
Bisiklet
Cannondale
arkadaşlar herkese merhaba. umarım kıymetli fikirlerinizi benimle paylaşırsınız. bisiklet seçimi yapmam gerekiyor, ki kafamda az çok netleşen bir bisiklet de var ama bir şeyler kaçırıp eksik kalmasın istiyorum.

kısaca öyküme geçeyim; 1,5 sene önce eşimin bana armağanı ghost cross 5100 bisiklet ile başladım bu maceraya, herkes gibi benim de önceden gelme bir bisiklet sevdam vardı tabi, babamın hurdacılardan aldığı oldukça külüstür bisikletlerle başladım. hepsini, lastiğinden, jantına, zincir atmasın diye kelebeğine kadar ben tamir ettim, ayarladım. tabi elimden geldiğince. demek ki yeni bir bisiklet içimde ukte olarak kalmış ve ilk yeni bisikletimi çok sevdim. bu arada 36 yaşındayım 178 boy 90 kilo (bisikletten önce 100).

hayatın olağan akışı gereği, herkesin başına gelen benim de başıma geldi ve aklıma yol bisikleti düştü bir kere, çıkacağa da benzemiyor. uzun zamandır forumu inceliyorum. her bilgi kıymetli, elimden geldiğince çöp olarak nitelendirdiklerimi yok sayıp bir çok konuyu okudum, fikir edinmeye başladım. öncelikle kadro konusunda karbon kadroda karar kıldım. salt ağırlık değil beni etkileyen zira hafif alü bisikletler de mevcut. konuyu hortlatmak gibi bir niyetim kesinlikle yok ama edindiğim izlenim ve bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarından da anladığım kadarıyla; sürüş keyfi, esnemezlik ve diğer bazı özelliklerinden dolayı karbon alüye göre daha avantajlı. dolayısıyla kadrom karbon olsun istiyorum. aktarıcı işini açıkça çok önemsemedim, ama 105 set, yine anladığım kadarıyla benim için fazlasıyla yeterli olacak gibi. günlük 15 km ev iş- iş ev ve hafta sonları 60-70 km turlarım oluyor mevcut bisikletimle, bu 60-70 km turlar artık kesmemeye başladı ve çok daha akıcı, hafif ve hızlı bir bisikletle bu turları 100ün üzerine çıkarmayı düşünüyorum. ve gerçekten daha fazla keyif almak istiyorum bisiklet sürmekten. endurance karbon bir kadro sanırım benim için uygun olacak.

gelelim bütçeleme ve bisiklet seçimine; cannadole synapse bisikleti gerçekten çok isterim lakin 6 bin civarı bir maliyeti var ve beni aşacak gibi. kadro kalitesi tartışılacak bir bisiklet değil, 105 set ve uygun jant seti benim hoşuma gidiyor. bilhassa kadro kalitesi çok etkileyici. bütçemi artırma imkanım olsa kesinlikle düşüneceğim ilk bisiklet. bi diğer alternatifim ise biraz karışık; yurtdışından canyon endurace cf 7.0 getirtmek. almanyadan bir yakınıma kargo ettirip faturayı eşimin üstüne yapmayı planlıyorum. eşim dönüşte getirecek ve vergi iadesi alınırsa bana toplamda 1240 euro gibi bir fiyata mal olacak. (bisiklet fiyatı+almanyaya kargo+paketleme+uçak masrafı- vergi iadesi) ve fiyat olarak aklıma yatan bir bisiklet. cari kurdan hesap yapamıyorum, çok oynak bu aralar. kullanan arkadaşlar var, sanırım memnunlar. canyon bisikletlerin kadroları sanırım yabana atılacak bir kadro değil. almanlara mühendislik konusunda güvenmemek olmaz herhalde. üzerinde 105 set, mavic acsium jant seti var. bu alternatif bana en yakın duran, olma ihtimali en yüksek olan seçenek. bir diğer seçenek ise lapierre sensium 200 501 jant ve 105 set sanırım canyonun maliyetinden 300-500 daha pahalıya gelecek bana eğer canyon işini kıvıramazsam bu seçenek üzerinde durmak istiyorum.

kilitli pedala kesin geçiyorum, sanırım antremanlarımı mevcut ghost ile yapacağım. ve inanın 12 yaşındaki çocuk neler hisseder nasıl davranırsa öyle davranıyorum. o enerjiyi bisiklet verebiliyorsa dünyadan korkmayın arkadaşlar. bir yetişkinin gözünü bu derece parlatan, uykularını bölüp hayallaer kurdurtan bir makina benim nezdimde kutsaldır. değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Yol bisikleti bir aşktır..Sen de bu ruzgara tutulmussun kardes )) 105 set yeterlıdır.Canyon u dedıgın maalıyete getırtebılırsen keınlıkle almalısın..Ama Cannondale synapse bence o segmenttekı endruance bısıkletlerın kralıdır..100 km lık turlar sana cerez kalır, zevkıne doyamazsın )))

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
-Azminizi ve başarılarınızı takdir ediyor ve saygı duyuyorum ;Bisiklette sürekli kendinizi geliştirmeye ve hep daha fazlasını istemeye başlamanız bu ayrıca bir başarı....

3 Markayı sıralarsak (şahsi fikrim) Cannondale -Canyon ve Lapierre gelirdi.Canyon bisikletleri çok inceledim ve beğendim lakin Türkiye de garantisiz kalacak bisiklet konumuna gelecek..Lakin Kaza bela ve üretim hatası olmadıkça (ki çok düşük bir ihtimal) ömürlük bisikletler yapmışlar..Karbon kalitesi eşsiz ben race sınıfını incelemiştim slx 9.0 AL (7.3 kilo) aliminyum olmasına rağmen...Aynı özelliklerdeki muadil bisikleti türkiye de minumum 800- 1000 lira maalesef daha pahalıya alıyoruz....

Biri alman bir diğeri amerikan üretimi olan iki sağlam markadan Amerikalı büyük abi ;Cannondale synapse 105 setli bisikletleri 7.000 lira civarında Türkiye de satış fiyatı Mühendislik ve tasarım bakımından ikisi de eşsiz bisikletlerdir.

Lapierre lere bir türlü ısınamadım.Karbon kadro ultegra set 2015 modelini ikinci el 2.900 TL 'ye satılıyor...

Karar sizin bir süre sonra turlar antreman ve performans turlarına dönmeye başlayacak gibi duruyor....

@Engin er. Son paragraf etkileyici. Hepimizin yaşadıklarına güzel bir özet olmuş :)

Bu modellerin arasından Synapse sıyrılır. Testlerde hep övgüler alan, kafaya oynayan bir kadro. Bütçenizi zorlama imkanınız varsa bu modelden vazgeçmeyin derim. Hiçbir şekilde imkan yoksa Canyon'a yönelmek mantıklı olacaktır. Yine testlerden ve karşılaştırmalardan takip ettiğim kadarı ile kaliteli, konforlu ama biraz "hissiz" bir kadro olduğundan bahsediliyor. Yani yol tutuş, hızlanma vb. konularda işini gerektiği gibi yapan ama "vay be" dedirtmeyen cinsten. Laiperre'e gelirsek; Canyon'dan daha yüksek maliyetle Lapierre almayı ben tercih etmezdim.

Kendimde bir Canyon kullanıcısı olarak kadro kalitesi ve hafiflik bakımından süper diyebilirim....Eğer satın alma süreci belirttiğiniz gibi olursa tadına doyum olmaz....Keyifli pedallamalar dilerim...

Ben Cannondale Synapse kullanıcısıyım ve çok memnunum. Hakimiyetini çok seviyorum. Sürüş hissi sert bir bisiklet fakat herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. 3.5 mm jelli gidon sargısından boyasına kadar her yeri tatmin edici. İlk zamanlar eldiven bile kullanmıyordun ama artık kullanıyorum. Eldivenin tek faydası konfor değil, malum. C3 gidon reach'i biraz uzun. Yanılmıyorsam 9 cm. Uzanmada sorun yaşarsanız 7-8 cm'lik C2, C1 gidonla değişim yapabilirsiniz. Ben sorun yaşamıyorum.

Almadan önce Trek Domane, Specialized Roubaix ve Canyon Ultimate gibi bir çok modeli değerlendirdim ve en sonunda bunda karar kıldım. Dikkat ederseniz Canyon Ultimate diyorum, Canyon Endurace değil. Neden diye sorarsanız Canyon Endurace henüz yeni çıktı. Bir modelin zamanla en iyi hale gelmesi olgunlaşması için üzerinde çalışılması gerekiyor. Synapse veya başka bir model zamanla üzerinde çalışıla çalışıla geliştirilip bu hale geldi. Örneğin 2016 Süpersix aynı gibi görünse de 2015'ten daha farklı. Bu yüzden çiçeği burnunda Canyon Endurace'yi bir tık aşağıda tutmanızı öneririm.

Kilitli pedala geçme isteğiniz yerinde olur. Bisiklete bağlı kalma hissini sevmiyorum ama ben de kullanmaya başladım. İnsan zamanla alışıyor. Her yol bisikleti kullanıcısı bir gün kilitli pedala geçiyor galiba:)

O veya bu bisiklet. Neticede aynı türden bisikletler arasında ciddi farklar yok. Hepsi birbirine çok yakın. Görsellik, bütçe... bir çok bakımdan değerlendirmenizi yapıp kararınızı verirsiniz artık. Şimdiden güle güle kullanın.

@İsmail ATALI

çok teşekkür ederim, eksik olmayın. sanırım o rüzgar beni de sürüklemeye başladı. ve gelecek sezon için hazır olmam gerekli. synapse çok övgü alan bir bisiklet. bütçe. :)

@canayaz0734
teşekkür derim ben de öyle düşünüyorum. ama 2. el karbon ultegra setli lapierre'i ben de merak ettim. fikrim değişebilir. :)

@Berk Karaca

değerlendirmeniz için eksik olmayın, teşekkür ederim. evet imkan meselesini tekrardan tartmam gerekecek ama bakalım ne olur ne biter. :) hissiz bisiklet mi olur yahu. bunca zamandır platonik mi takıldık. :) synapse için, canyona göre çok daha şehvetli diyelim. yoksa canyonu rencide etmiş, kalbini kırmış, incitmiş oluruz. :)

@MehmetAliB.

evet synapse için sizin inceleme yazınızı daha önce yine forumda okumuş ve çok beğenmiştim, hatta o yazınız ile bu konuda aklımı çelen kişilerden biri oldunuz. daha sonra bisikleti başka kaynaklardan incelediğimde de ne derece haklı olduğunuzu gördüm. aslında mevcut bisikletimi satıp üzerine az para koyarak alü bir yol bisikleti almakla başladı maceram. denizlideki dostlarım sağolsunlar, bisikletimi satmamam konusunda beni ikna ettiler. alüden vazgeçince bütçeyi de oldukça kabarttık tabi. gönlümde yatan aslan elbette cannondale. ilk iletimde de belirttiğim gibi şartlarımı mümkün oldukça zorlamayı düşünüyorum. ama olmazsa da çok üzülür müyüm? bilemiyorum. delta bisiklette peşin liste fiyatı 7.400 TL synapse, 1250 euro canyon (bana gelecek maliyeti) arada ciddi fiyat farkı var. bu işler sizin de dediğiniz gibi, üzerine konularak, yenileyerek, geri bildirimler alınarak daha da güzel bir makina çıkarmakla sonuçlanıyor. almanlar da işini riske atmaz. bütçem yetişmezse, yeni modelleri beklemek yerine bir canyon endurace almak bana mantıklı geliyor. esas kararsız kaldığım nokta tam burada.

@MehmetAliB.
bu konuda ciddi bir lobi var. :) hem de çok ciddi. :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
cannondale synapse alınmıştır. gerekli açıklamalar ve resimleri bisiklet elime ulaşınca sizlerle paylaşacağım. ilginize, bilginize, teşviğinize teşekkür ederim. eksik olmayın. bunu hep yapmak istemişimdir, nasıl yapılır bilmiyorum ama; :) "konu kilit"

Güle güle kullanın. Sizde olduğu gibi Bisiklete devam edileceğinden emin olunduğunda en beğendiğinizi gerekirse şartları makul ölçüler içerisinde biraz zorlayarak almak bence en doğrusu . Yoksa aldığınızdan itibaren donanımla başlayıp, kadro hatta başka bisiklet arayışları gündeme gelmeye başlıyor.

@NKurtuldu @Engin er. yeni bir canyon kullanıcısıyım daha tam anlamıyla deneyemedim ama kullandığım kadaruyla harkulade :D bu yüzden şimdi eşimede canyon endurace al 5.0 siparişi verdik ve almanyadan teslim alıcağız almanyaya gittiğimde kendime birtanedaha canyon almaya karar verdim :D CANYON gereksiz cafcaflardan uzakta kendi üzerine düşen işi mukemmel bir biçimde yapan bir makina :D

@Dogannn , canyon konusunda tereddütüm olmadı hiç zaten ama synapse hep bir adım öndeydi, bazı şartlar gerçekleşince tercihimi o yönde kullandım. Endurace cf 7.0 siparişimi de iptal ettim, çünkü fabrikanın satış ve dağıtım politikası bana hiç güven vermedi. Ben de yurtdışına sipariş verip getirtecek vergi iadesi alacaktım ama teslimat tarihlerindeki belirsizliklerden dolayı alternatiflere yöneldim. Bu arada bisikletiniz çok güzel, güle güle kullanın. :)

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
@Engin er.
efsane bir analiz. çoğu duyguların aynası bir paragraf olmuş.tebrikler. ayrıca umarım dilediğiniz gibi sonuç alırsınız

@Engin er. Tesekur ederim. Sizin bisiklet geldiginde resimlerini ve deneyimlerinizi sabirsizlikla bekliyorum tekrardan hayırlı olsun size.. :)

Geri