Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale Synapse ile Caad arasındaki farklar

Bu arada hız farkı da aero duruş nedeni ile oluyor.
Yoksa ikisinde de ne kadar çevirirseniz o kadar gider :).

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Scudo
merhabalar bu başlık çok ilgimi çekti :) çünkü şu an tam bir yol ayrımındayım, yanlış yapmak istemiyorum.

geçen hafta cannondale caad8 triple tiagra 2016 almıştım, ama kadroda ezik olduğu için iade etmek istediğimi söyledim delta bisiklet te kabul etti saolsun ve iki alternatif verdi:

a) corratec dolomiti tiagra 2016 (kutusunda)
b) cannondale synapse 2015 triple tiagra disk fren

corratec dolomiti hakkında hiç bir yazı bulamıyorum ne dersiniz?

cannondale caad8 tiagra verilip corratec dolomiti tiagra alınır mı üzerine 600 tl verilerek.

ya da 2015 eski seri tiagra kullanan synapse a mı yönelmeliyim fiyat farkı ödemeden.

Synapse derim. Ilk defa yol alana endurance daha uygun olur. Ustelik satarken synapse satmak daha kolay.

@Ozan k.

ama synapse ın dezavantajları şöyle: (corratec ile kıyaslandığında)

- 2015 model
- disk frenin ağırlığı
- promax render r 160 mm frenler çok başarılı değil diye duydum
- eski nesil triple (4600 serisi) tiagra (3lü aynakol, 30 vites, ilk başlayan amatörler için iyi ama kondüsyon kazandıktan sonra gereksiz ağırlık olabilir)
- aynakol tayvan menşeili fsa omega bb30
- lastikler schwalbe lugano

@Battutaettanci 2016 modelinde herhangi bir felistirme var mi?

Cannondale'lerde ozel wide bb30 var. Bu gobege shimano marka ayna kollar uymuyor. Fsa'in ust seviye ayna kollari kesinlikle shinanodan asahi degildir.
O yüzden pro tour takimi bile shimano kullanmiyor.

Disk fren 200-300gram ekleyebilir ama yahmur ve bozuk yolda dozlamasi daha kolay ve bu yuzden daha kisa durma mesafesi sunuyor.

Tiagranin eski nesil olmasi kötü kabul ama 3lu ayna kola laf etmeyin her sene arka rubleler büyüyor, en son 34'e kadar çıktı. Spinning is winning. Istediginiz kadar cok surun ve fit olun, bir tirmanisci gibi 60kg falan değilseniz
Sert vebuzun egimlerde kucuk vitese ihtiyaciniz var. Ha ben %10-15 ehimi 12kmd3n asagi inmeden cikabilirim diyorsaniz zatenbhemen dolomitiyi alin :)

Lugano da giriş seviyesi oldugu icin eksi kabul edilebilir. Ama corratec'te ne var bakmak lazim.

Sonuc olarak synapse'in eksileri zamanla degistirilebilir parcalardan kaynakli. Ama corratec'in markasini veya kadrosunu degistiremezsiniz... ben yine de synapse taraftariyim...

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Battutaettanci Dağ bisikletlinden yol bisikletine geçen biri olarak endurance kadroyu tavsiye ederim benim bisikletim Fuji Sportif 1.3 benim frenlerimde aynı marka model ses yapmasının dışında memnunum ben bisikleti ikinci el aldım balatalar değiştiğinde seste kesilir diye düşünüyorum tavsiyem synapse bu arada benim bisikletinde de Tiagra 4600 var bana pek sıkıntı çıkartmadı 4700 modelini kullanmadığım için pek yorum yapamayacağım.

@Ozan k.

yo yanlış anlaşılmasın ben de canondale e çok ısındım ve zaten corratecle ilgili aramalar yapıyorum hiç bir şey çıkmıyorken canondale (caad veya synapse fark etmeksizin) pek çok yorum çıkıyor ve hepsi de gayet olumlu şeyler. mesela bikeradar ın 1000$ civarı yol bisikletleri karşılaştırmasında hız için cannondale caad8 sora tavsiye ediliyordu.

şimdiki bisikletimi de üzülerek iade ediyorum her şeyi ile çok beğenerek almıştım aklımda kalacak baya ama üzgün üzgün ayrılcaz kendisinden :)

ama işte corratec dolomiti 2016 tiagranın da bazı üstünlükleri yok değil. mesela lastikleri continental ultra sport mesela. jantlarda bilmiyorum hangisi daha üstün. yine toplam ağırlıklarını da bilemiyorum.

ama şu var galiba ikisi de yanlış seçim olmayacak gibi. en azından ilk bisiklet için eminim ikisi de kullanırken yüzünde gülücükler bırakacaktır insanın

bu arada aynakol meselesini bilmiyordum sayenizde öğrendim saolun.

disk fren markasını da samsundaki yetkili giant bayisinin fikrin aldım o pek kaliteli bi fren olmadığını söyledi nedense (samsunda maalesef bu seviyelerde bisiklet bulabileceğiniz başka bir satıcı yok başka)

triple tiagraya da çok kötü bi şeymiş gibi yaklaşmayım onzaman neticede bende kondisyon sıfır. çok teşekkürler fikir verdiğiniz için http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160518/6b57d621fe886d8e2509d19e95e5a381.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160518/1cf111d77d185606971aa7d6fee877e0.jpg

@Battutaettanci ne alırsan al, seni en çok neden daha önce almadığın üzecek. Caad alsan da synaps alsanda beğenirsin, pişman olmazsın. Böyle bir bisiklet aldığına göre maddi sıkıntın da yoktur. Bir iki yıl binince zevklerini öğrenmiş olursun ve ona göre kendi fikrinle yeni birşey alırsın. Aralarında atla deve yok hocam. Beğendiğinizi alın geçin

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@trainspotting35

çok teşekkürler iade edeceğim bisiklette (caad8 2016 triple tiagra) yeni model tiagra olunca alt modele düşesi gelmiyor insanın :)

bu arada sanırım ikisi de bu bisikletlerin endurance geometride.

kullanıcı yorumları çok önemli çok teşekkürler

@Battutaettanci bu yaz sonunda üçlü aynakol niye icat edilmiş dersiniz :)
Ben 53 39 aynakol 25 yada 27 rubleyle şehir bisikletiyle turlayan ekiple hareket edebiliyoeum. Dahası onlardan önce yokuşuda çıkıyorum. Kondüsyon yapınca gerek kalmıyor.

@Battutaettanci Grup set çok çok önemli değil önemli olan kadronun üzerinde rahat etmeniz yaşınız kaç bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra çok eğik pozisyonda bisiklet kullanmak benim gözümü korkuttu ama drop bar aşkıda aklımı çeldi sonra endurance keşfettim buda benim bisikletim image.jpeg

@çağrı can, inşallah o kadar vaktim olur ama hayat şartları pek o kadar antremanlı olmama izin vermez muhtemelen mesaim biraz yoğun :) bravo size ben de o tecrübeleri yaşamak isterdim.

@trainspotting35, yaş 38 e doğru gidiyor :) aynı duyguları yaşayarak yol bisikletinde karar kılmışız anlaşılan .. yalnız bu iki alternatif de endurance geometrideydi. şu an iade etmeye niyetlendiğim yarış geometrisinde bir caad8. ben de endurance konusunda sizinle hem fikirim ama bizim gibi insanlar için macera aramaya gerek var mı bilmiyorum güle güle kullanın gerçekten çok hoş görünüyor fuji ;) kazasız sürüşler dilerim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Battutaettanci caad8 de endurance geometrisinde. Allezden daha yatık değil bence. Zaten kendi sitesinde duruş pozisyonu konforlu olarak gösgerilmiş. Benimde yaş 33. Daha genciz, çok yol gideriz.

@çağrı can

üstadım emin misin canondale kendi sayfasında "elite road" kategorisinde gösteriyor pek endurance değildir zannımca. gideriz gideriz inşallah :)

@Battutaettanci synapsla caad8 oturma pozisyonu aynı resimle sembolize edilmiş. Synapda uzun süre oturanlar için diyor. Caad8 konforlu yol içün diyor. Hocam siz reklam kokan hareketlere kanmayın. Arasında hissedilecek kadar fark yok. Amaç her farklı fikirdeki müşteriye mal satmak. Giden boğazını bile ters düz edip aralarındqki farkı tersine çevirebilirsiniz

Bende kendime yeni bir oyuncak buldum
Breezer beltway 8
Muhtemel bunu alıcam. Bide görebilseydim :(

@çağrı can Bence azımsanamayacak kadar çok fark var ki mm değişikliklerin bile önem arzettiği bisiklet caiması için önemli farklar.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
Caadın açıları o kadar da rahatsız edici değil. ancak synapse ye göre daha yatık bir sürüş pozisyonu var. eğer sakin sakin gezerim diyorsanız synapse, yok aero önemli hız ortalaması yapıcam spor sürüş seviyorsanız caad derim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri