Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@Aazam hocam bisikletin çıkış noktası Koblenz olarak görünüyordu. Açıkçası merkezi mi, yoksa teslimat yeri mi bilgim bulunmamakta. Eğer fırsatınız var ise hiç düşünmeyin derim..

Scudo
@BeyogluLions Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız sürüşler dileğiyle.
Sitede bahsedilen ağırlık değeri ile sizin tarttığınız değer arasında neredeyse 1 kg var dolu suluk ve pedallarda tarttınız galiba, 1 kg azımsanmayacak bir rakam çünkü.
Bende bu bisikletten düşünüyorum da açıklamasında 7.6 kg yazıp 8.5 kg gelirse biraz hayal kırıklığı olur tabi.

@BeyogluLions o kullandığın tartının yaylarının ahı gitmiş vahı kalmış. Eskimiş tartılar genelde daha ağır tartar. Güvenme derim.

@Gurkan S. Teşekkür ederim, pedallar ve suluk kafesi toplam 1kg gelmez ve ayrıca @Özcan. 'ın da bahsettiği gibi tartı kötü durumda olduğu için 7.5kg'a tekamül ediyor diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Gurkan S.
Bu marka acayip hoşuma gidiyor fakat, bunca prosedörü takip etmek benim için karmaşık geliyor, buna sebep yabancı dil 0 olması sanırım... Sanırım bir gün yolum Almanyaya düşerse (H iç bir szamn büyük ihtimal :D ) o zaman alırım..

@Adrenalin26

Prosedür orada değil bu tarafta yaşanıyor, 1 günde Almanya'dan İstanbul'a gelen, Perşembe günü İstanbul'a giriş yapan bisiklet hala daha dağıtıma çıkmadı. UPS'i günde 5 kere arıyorum, her seferinde farklı bir "olumlu, ama yalan olduğu ortaya çıkan" bilgi verip geçiştiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Arkadaşlar, Örnek olarak bir bisikleti için alışveriş yapmayı denedim... Şimdi şu ekranda gözüken ücret dışında Herhangi bir ücret ödeyecekmiyim? Kargo ücreti, gümrük felan, tüm bu ücretler bunun içindemi? Bir yardımcı olursanız sevinirim..canyom.png

@Erdal Yılmaz YOK HOCAM Türkiye .... Örneğin bu bisiklet Toplam kaç dolar maal olur? (link) Bana ulaşması..

@Adrenalin26

Satın alırken kargo dahil 1694$ ödersiniz. Bisiklet geldiğinde ise, kargo hariç bedel üzerinden %18 kdv yani 262$ ödersiniz. Toplam olarak cebinizden 1956$ çıkar. O da şu an ki dolar kuru ile 7490 TL yapıyor.

Türkiye'ye kargo parası ne kadar çıkıyor tahmini olarak ?

@ismail_32

219$ kargo ücreti çıkar.

Forumdan @mgz999 Marten arkadaşımız belli bir ücret karşılığında, Canyon bisikletleri getiriyor. Kendisine bu konuda güvenebilirsiniz. En son aldığım bisikleti onun sayesinde getirttim. Sadece istediğiniz modeli ve ödemeyi ayarlamanız yeterli olacaktır.

Özellikle 1500 euro üstündeki modelleri almak isteyenlere tavsiye ediyorum. Kafanız rahat bisikletinize sahip olursunuz. Dileyenler irtibat kurabilirler.

Tam 34 , tüm sayfaları yorumları tekrar okudum:) Açıkcası Biraz korktum Sipariş vermekten.... Korkum Spraiş sürecinde bir sorun çıkarda iş email leşmeye düşerse o zman cok sdıkıntı çekerim sanırım, pek yabancı dil olmadığından dolayı... Spariş edeceğim modell stok ta olduğu sürece sanırım oradan gönderilmesi konusunda pek sıkıntı çıkmıyor? Yani Almanyadan ,Türkiyeye gönderilmesi 1-2 gün sürüyor tabi stoktaysa istediğim, ürün... Türkiyeye geldiktyen sonra UPS kargoyla vekalet ve gümrük vergisi işi kalıyor sadece, anladığım kadarı ile durum bu... Genele bakınca zor gözükmüyor ama, gerek bu konudaki yorumlar, gerekse canyon kullanıcıların daki konular benim gözümü biraz korKuttu
@leconday Diye bir arkadaş vardı, aldığı bisiklet 1500 € Üstündeydi, geldiğinde yazacaktı ama , göremedim onunla ilgili mesaj, ne oldu acaba kaç para ödedi?

@Adrenalin26

Alacağınız bisiklet 1.500 Euro altında olsun. Yoksa ticari ürün gibi muamele görüyor ve gümrükleme masrafları çok artıyor. Sadece gümrükleme masrafı değil gümrüğün istediği evraklar da artıyor. O yüzden sakın 1.500 euro üstünde ürün sipariş etmeyin.

@clubber Geçmiyecek hocam kesinlikle , o konuyu kesinleştirdim...
Link;
1 (link)
2- (link)

Bu 2 model arasından birisini seçeceğim..
Birisinin Disk Fren olması ve 28 mm lastikler olması, seçme sebvebim.
Diğeri ise Karbon kadro,, ( Ağırlık konusunu takmıyorum şahsen)

Birde Kradi kartı ile alışverişte Taksit imkanı oluyormu acaba????

@Adrenalin26

Eskiden bazı bankalar yurt dışı harcamalarda kredi kartını faizsiz 3'e bölüyorlardı ama geçen sene bu uygulama kaldırıldı. Tek ödeme yapılıyor. Ama harcamadan sonra banka o ödemeyi taksitlendirebiliyor ama üstüne faiz ekleyerek. Bankanızla konuşmanız lazım. Mesela Yapi Kredi Bankası harcamaları bu şekilde taksitlendiriyor.

Kişisel görüşümü yazayım, yol bisikleti için disk frene ve 28 mm lastiğe gerek yok. Disk frensiz bir bisiklet alın, eğer seçme imkanınız varsa 25 mm lastik seçin yoksa 23mm alırsınız değiştirirsiniz. Ben 25 mm kullanıyorum çok memnunum. 23 mm beni rahatsız etti.

Bu anlamda 2. seçenek daha uygun gözüküyor.

İncelediğimde 2. seçeneğin zaten 25mm lastikle gönderildiğini gördüm. Mis gibi bisiklet çok düşünmeyin hemen alın derim.

@Adrenalin26

@Adrenalin26

Prosedür yok. Satın alıyorsunuz gönderiyorlar. Kargo firmasına bir iki evrak gönderiyorsunuz onlar gümrükleme işini halledip paketinizi teslim ediyorlar. Karmaşık olan işlemler AB'de bir adrese gönderip sonra Türkiye KDV'siz getirmeye çalışanlar. Onları dikkate bile almayın.

Endurance CF 7-0 Iın sıyah kırmız rengini beyendim... Siteden ölçümlerimi girdiğimde S kadro çıkıyor, ODA mart ayında girecek Stoğa , Acaba M alsam Çokmu büyük Gelir.. 178 CM boy 80 cm iç bacak.. Gerçi acelem yok ama sipariş ettiğim zamanda beklemek istemiyorum fazla :)

@clubber

Bende öyle olmasını umuyorum, çünkü ilk sayfada anlatılan bundan ibaret...

@Adrenalin26

Ölçü konusunda bir şey söyleyemem. Ama emin olmak istiyorsan Aktif Pedal'dan Terzioğlu ile irtibata geç vücut ölçülerini alsın sana uygun ebadı beraber bulun. Sonrasında zaten fitting işini de Terzioğlu'na yaptırırsın. Böyle bir bisiklet alınca fitting yaptırmadan binmemek lazım.

Edit: profiline bakınca Eskişehir'de olduğunu gördüm. Aktif Pedal İstanbul'da maalesef.

@clubber
Malesef hocam... İstanbulda olsam kesinlikle yaptırırdım düşünmeden, fakat aracım olmadığı için Eskişehirden yaptırmak zor...

Bankamatik kartı ile ödeme yapabiliyorumuyuz?

@Adrenalin26
Merhaba,tahminime göre M kadroda sorun yaşamazsınız.Canyon'un kadro ölçüleri boylara göre verilmiş size bir fikir verecektir.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Geri