Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@camaro43

1- Türkiye'den sipariş verdiğinizde Canyon size gönderirken KDV'sini düşerek gönderiyor. Türkiye'ye geliyor, gümrüğe giriyor, değeri 30 Euro'nun üstünde (ve 1.500 euro'nun altında) olduğu için gümrük vergisi olarak %18 alınıyor.

Scudo
Kafama takılan küçük sorular ;

1-bütün msj ları okuduğum için bazı kişiler kafamı karıştırdı , 1500 euro nun altında olsa bile türkiyeden sipariş verip kargo ödeyerek kapımıza getirtdiğimizde vergi indirimi alamadığımızı anladım ve öğrendim. Doğrudur değil mi ? Sadece 1500 ün üzerindeki ekstra vergiyi ödemicez ama türkiye vergisini kargo şirketi aracılığı ile ödicez ve canyondan geri alamıcaz , anladığım bu.
Çok bilgi ve bazı yazılanlar tereddüte düşürdü , oyüzden soruyorum teyit için.
2-Sitedeki bisikletlerde değişiklik talep eden var mı ? Örneğin endurace cf 7.0 istiyorum ama ruble oranı 11-28 olsun, ayna kol 50-34 değil de 52-36 olsun gibi. Fiyat farkını vermek koşuluyla tabi. Böyle isteklere firmanın bakışı nasıl , yapıyorlar mı ,yaptıran var mı ?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@camaro43 hocam ilk sorunuzu şöyle açıklayım.Canyon'un sitesine girip dili-konumu türkiye yapınca site otomatik vergisi kaldırılmış fiyatları gösteriyor yani sizden zaten vergi istemiyor bu nedenle iade alabileceğiniz bir vergi yok.Ama siteye girince yukarıdaki menüden Polonya seçeneğini seçin, para birimi olarak zloty kullanıyorlar ve Türk parası ile neredeyse eşit değerde yani bizdeki 92 tl polonya para biriminde yaklaşık olarak 100 zloty.Lafı biraz uzattım dediğim gibi polonya para birimine alınca fiyatların yükseldiğini göreceksiniz çünkü polonya avrupa birliği üyesi bu nedenle fiyatlara vergi ekleniyor

Teşekkür ederim bilgi için outletten almayacağım.

Herkese merhaba. Canyon sitesinden bütçeme göre bisiklet bulamadım. Acaba giant ve scott gibi markaların yabancı sitesinden sipariş etsem Türkiye ye gelir mi?

@lifestyle 1499€ ve 1600$ a kadar gümrük serbestliği mevcut. Vergi hariç 1499 euro ve 1600 dolarlık bir bisiklet alabilirsiniz. Bu rakamları geçtiğinde gümrük şirketi ile anlaşıp bisikletinizi öyle satın alabilirsiniz(ardiye,gümrük masrafı ve ek olarak çok ciddi bir vergi ekleniyor.%yi unuttum)

Üstteki rakamları geçmediniz diyelim bu seferde %18 ek vergi gelecektir. Yağniiii 1499 euro+260 euro=1760 euroya mal olacaktır.

Basitçe anlatmaya çalıştım. Seçeceğiniz bisikleti 1500 € un altında seçmeye çalışın.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
@Şafak Atilla Akpınar Yorumunuz için teşekkür ederim. Zaten o kadar butcem yok. 2000-2500 tl civarı butcem var. Türk malına yönelmek istemiyorum. Asıl amacım kaliteli bir kadro seçmek. Donanım çok önemli değil. 1 yıl kullanıp kadro dışında her şeyi değiştirmek istiyorum. İlk bisikletim olacak. Tavsiye edebileceğiniz modeller varsa yazmanızı bekliyorum. Aklımda Scott speedster 60 ve Giant scr 2 var. Dedigim gibi herşeyden önce kadro kalitesinin iyi olmasını istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

@ilberto Teşekkürler. Ben de bazı araştırmalar sonucunda Türkiye den almanın daha iyi olabileceğini anladim. Peki bu fiyat aralığında kadro göze alınarak önerebileceğiniz model var mıdır?

@lifestyle sizi yanıltmak istemem. Bahsettiğiniz markalarla ilgili forumda daha deneyimli arkadaşlar vardır mutlaka. Araştırmanızı öneririm. Olmadı bayilerle birebir görüşerek direk bilgide alabilirsiniz.

Cevaplar için teşekkürler. Her geçen gün karar değiştiriyorum. Bu sıralar Specialized allez e5 modeline bakıyorum. Erdoganlar bisiklette havale ile 2500 tl ye geliyor. 1 ay vaktim var. Fiyatı artmasa bari.

Cok guzel bisikletleri var ozellikle fb lerine bayiliyorum...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Erdal Yılmaz

Arkadaşlar yarın fabrikada var ise AEROAD CF SLX 8.0 alacağım. Yok ise bir üst model veya ultimate modellerden alacağım. Yan hava direnci konusuna gelecek olursak bir hevesimi alayım olmazsa en kötü lastik değiştiririm. Çok heves ettim bu modellere :D

Beden olarak ise bazı sıkıntılar var. Canyon beni resmen aşağılıyor :p
Pr7ydb.png

Boy kesin dogru ve bacak boyu ise +2 veya -1 cm'dir ama muhtemelen dogrudur. Diğer ölçümler için bir kesinlik söylemeyeyim. Bu durumda xs mu yoksa s'mi almalıyım ? XS daha mantıklı gibi ama birde size sormak istedim.

@turac000

Aeroad Cf Slx 8.0 ile, rüzgar sörfü yapmaya hazır olun. Bisiklet 62 mm. jantlar ile geliyor. Buna lastikte eklenince, inişlerde çok başınız ağrıyacak bilmiş olun. Şimdiden uyarmak isterim. Sanırım bu kadar yorum yeterli olacaktır.

@Erdal Yılmaz

Geçen seferde tartışmıştık bu konuyu ama her seferinde hevesim kırılıyor :D Tek çare ultimate almak olucak sanırım :(

@turac000

Benden uyarması, Jantlar size siz jantlara bakarsınız, hatta bir süre sonra bisiklet ile bakışmaya başlamanız olası. Ben bu acı tecrübeyi yaşadım. 40-50 mm. üstü profil jant sıkıntı. Yok ben pro kullanıcıyım üstesinden gelirim diyorsanız, denemesi parayla.

Nokta atışı bir model öneriyorum. Kullanırken bana çok dua edeceksiniz. %19 vat dahil fiyatı şu an 4300 euro.

(link)

0a9fd672e51b1bf7506754d26e96e.jpg

@Erdal Yılmaz

Hocam disk fren olmasa iyi. Disk frenler cidden insanı bir süre sonra sürtme probleminden dolayı kanser ediyor. Alternatif olarak bakıyorum ama bu jant profilinde disk frensiz bisiklet yok. (olanda 3500$ +)

@turac000

Disk fren olmayan ultimate cf slx'ler arasında şu an fiyatına oranla alınabilecek bir model göremiyorum. Cf Slx 9.0 alsanız ona o para verilmez, Shimano 9100 dışında bir esprisi yok. 9.0 Sl alsanız Sram eTap için bile alınır ama, fiyat almış başını gitmiş durumda.

Bütçeyi aeroad cf slx 8.0 dolaylarında düşündüğüm için yukarıdaki yorumu yapıyorum. Şu durumda UCİ lisansı çıkartıp aşağıdaki modellerden herhangi birisi veya aeroad cf slx 8.0 di2 alınabilir. Ancak yine tekrar ediyorum. Arkadaşlarınız yokuş aşağıya dertsiz tasasız inerken, siz sağdan soldan aldığınız rüzgar nedeniyle frenlemek zorunda kalabilirsiniz. 62 mm. jant öyle böyle bir jant değil. Triathlon filan yapmak lazım yani anca kurtarır, yoksa şehir içinde olacak iş değil.

(link)

Benden şimdilik bu kadar. Cf slx disc modelini düşünün derim.

Geri