Scudo Sports

Canyon bisikleti Türkiye'ye getirme Süreci

yeni konu açamıyorum, kendim yeni olduğum için tabi. benim de çok istediğim bisikletlerden bir tanesi canyon. kendi ghost cross 5100 bisikletimi sattıktan sonra ben de düşünüyorum aynısından. ve bu arada canyon fiyatları eurodan dolara çekti. hem kredi kartı dönüşüm kurları azaldı hem de taşıma ücreti eurodan dolara geçti. yani aslında eski rakanmlar aynı kalmakla birlikte birimler euro değil dolar oldu. bu elbette fiyatları geri çekmek demek oluyor. düşünen arkadaşlar değerlendirebilir. haa ben mi? şimdilik bekleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Engin er. Bugün itibariyle SAP'a geçtiklerinde dolayı sitelerinde hatalar mevcut , şuanki fiyatları ve delivery sürelerini dikkate almayın bence , ben iletişim kurdum ve bu şekilde söylediler.

@itsaboutyou işte hayallerimi öteleyen cevap. :) muhasebe nelere kadir ey rabbim.

@Engin er. ben de hemen yazdım , stokta gözüküyor benim bisiklet, kasım yerine hemen gönderin diye sonra yıkıldı hayallerim :)

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@itsaboutyou şu an canyon ile görüştüm, avrupa birliği dışındaki ülkeler için dolar kuru geçerli dediler. allah allah çok kafam karıştı.

• Beğen
Tepkiler: alpyese
@Engin er. Doğrudur dün sipariş verdim $ üzerinden bugün parayı hesabımdan çektiler, normalde AB ülkeleri dışı ya kendi parası yada $ ama bir tek TR € idi... artık bizede $ yaptılar.

çok güzel olmuş. bu, hem bisiklette indirim demek hem de kargo ücretinde indirim demek. çok güzel bir haber.

Arkadaslar gidip dogrudan koblenz den alanlara sorum var. Simdi ben rezervasyon yaparken, teslimde nakit odeme secenegi varmi,? Birde yuzde 19 luk verginin ne kadarini geri alabiliyoruz.

@Glownshow

Bisikleti internet üzerinden sipariş vereceğiniz için, nakit ödeme site üzerinde yok. Almanya içi bankalardan havale, kredi kartı ve paypal üzerinden ödeme yapabiliyorsunuz.

Fatura adresinizi Türkiye olarak gösterirseniz eğer, Almanya çıkışı ve Türkiye girişindeki gümrüklere evrakları onaylattıktan sonra, Canyon'a geri göndererek verginin tamamını iade alabilirsiniz.

Tesekkurler erdal bey. Fatura adresi olarak turkiye verip koblenzde fabrikadan teslim alma sansim varsa turkiyede gumrukde onaylatilan fatura tekrar nasil canyona geri gonderilecek. Daha once bu tip islemleri avrupada yaptim ama turkiyede onaylatma islemini hic yapmamistim. Siz bu yontemi mi kullandiniz yoksa tr ye mi gonderttiniz. Tesekkurler
@Erdal YILMAZ

@Engin er.

Euro cinsinden alış veriş yapsanız dahi euro miktarı önce US Dolarına çevriliyor daha sonra Türkiye'deki bankadan tahsil ediliyor. Kredi kartlarının hakimiyeti Amerika'da olduğu için bütün para birimleri önce US Dolarına çevrilip daha sonra yerel para birimine çevriliyor. Bu yüzden kur kayıpları oluyor. Japonya'ya gidip Japon yeni cinsinden ödeme de yapsanız yöntem aynı.

@Erdal YILMAZ

Türkiye'de gümrüğe onaylatma diye bir şey yok. Alman gümrüğünün malın çıkışını görüp onaylaması yeterli. Zaman zaman forumda bu iddia canlanıyor, kesinlikle böyle bir işleme gerek yok.

@Glownshow

Almanya'dan çıkarken Alman gümrük memuru malı görüp faturayı kaşeliyor, ek bir evrak daha doldurup bunu size veriyor. Siz Türkiye'ye dönünce bu evrakları Canyon'a gönderip vergi iadenizi alıyorsunuz. Canyon da bu evraklarla ihracat yaptığını devlete belgeleyip KDV iadesini alıyor.

Arkadasimla Koblenz e giderek yerinden teslim almak istiyoruz. Bu secenekte Almanya fiyatinin vergisiz hali mi gecerli oluyor? Yoksa TR fiyati mi?
Bir de Koblenz e nasil gidiliyor, Frankfurt uzerinden mantikli gorunuyor ancak giden arkadaslar bilgilendirebilirse cok guzel olur.

• Beğen
Tepkiler: sedatergun
Bir de anladığım kadarıyla internetten alışveriş yaparsak örnek endurace 7.0 1319$. Ülkeyi almanya olarak seçtiğimizde 1399 Euro. Bu durumda internetten sipariş bermek daha mı mantıklı acaba?

@sedatergun

Bisiklet Almanya içerisinde bir yere kargolanmayacak veya Koblenz'den elden teslim alınmayacak ise, ülke kısmını Türkiye seçmeniz gerekiyor.

1320$, 3900 TL

1399 euro, 4710 TL

@NKurtuldu

Satın alırken %19 vergili fiyatı ödüyorsunuz, vergi iade prosedürü konu içerisinde mevcut.

@Erdal YILMAZ bey tesekkurler.
2 kisi olacagiz. Frankfurt havalimanindan arac kiralayacagiz. 70 euro civari fiyati var.
120-130 dolar arasi da Istanbul-Frankfurt ucak bileti bulunabiliyor.
1 ultimate cf sl 9.0 ile 1 de aero dusunuyoruz. Gidip almak daha mantikli gibi bir de Almanya gezisi olacak.

Bisikleti almanyadan satın alıp dönecekseniz ve vergi iadesi alacaksanız, almanya fiyatından euro cinsinden alacaksınız. İadenizi fiyat/1,19 yapıp çıkan bürüt fiyat üzerinden %19 iade alacaksınız. Toplulukta geçerli kdv %19dur.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Vergi iadesinin tamamını (%18-19) geri alıyorsunuz gibi gözükmekle birlikte hesabınıza iade edilen %13-14 civarı olabiliyor.

@caner ünsal

KDV iadesini doğrudan firmadan alırsa tamamını iade alır. Canyon kendisi iade yapıyor ve tamamını iade ediyor, eğer Global Blue (Avrupa Birliğinde KDV iadesine aracılık yapan aracı kuruluş) dan alırsa komisyon kesilerek ödeme yapılır. Alacağı iadenin yaklaşık yarısı komisyon olarak kesiliyor.

@clubber
Tesekkurler. Peki dogrudan canyondan alabilmek icin eger yaptiysaniz nasil bir prosedur izlenmesi gerekiyor. Daha once hep havalimanindan aldim ve ortalama yuzde 12-13 un ustune cikmadi.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Geri