Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisikletleri

EmreDurmaz Bey'in söyledikleri çok doğru. Ben de kısmetse birkaç hafta içinde Canyon'dan siparişi vereceğim. Canyon'da karar kılmadan önce yurtdışından bisiklet almak aklımın ucundan bile geçmezdi. Geçtiğimiz yaz foruma başlık açtığımda, bilgili forumdaşların tavsiyeleri doğrultusunda burada 105 setli, karbon kadrolu bir bisiklete vereceğim paraya Canyon'dan 105 set, karbon kadro ve hatta daha üstün diğer özelliklere sahip bir bisiklet (kargo ve vergi dahil) alabileceğimi fark ettim. Canyon'un kadro dizaynı ve geometrisi de bana hitap edince, geçtiğimiz yazdan beri aklımdaki tek bisiklet 2015 model Canyon Ultimate CF SL 7.0 oldu. Öyle ki bisikletin rengine uyumlu olacak şekilde gerekli aksesuarları da çoktan aldım :) Hayırlısıyla bisiklete de kavuşursam bu yaz çok güzel geçecek diye ümit ediyorum :)

Scudo
1343euro dikkatimi ceken bir modelde karar kilmissiniz, ben de endurance cf 7.0 sl almayi dusunuyorum 1343euro o da. bu yaza dogru ya netten getirticem ya da kuzene aldiricam yaninda getiricek bakalim insallah hayaller paris olarak kalmaz ve alabiliriz :) @Ahmet.KOÇ

@EmreDurmaz Ancak Endurance bir model bisiklet yavaş olmuyor mu diğer yarış modellerine göre? Abd'den Caad10 da alabilirim yani sürekli ikisi arasında gidip geliyorum

@Ahmet.KOÇ Neden 2005 model bir bisiklet alıyorsunuz ki? :\ Sıfır mı olacak acaba? Fiyatı nedir? Şimdiden hayırlı olsun :)

Pardon, 2015 olacak o dikkatsizliğime gelmiş :) Fiyatı 1343 Euro.

Anladım şimdi :D ama işte 1420 euro olan bir bisikletin bana vergiyle falan 2000'e patlaması cidden çok riskli.Bu durumda benim yanımda Caad10 getirmem Almanya'dan sipariş etmemden daha mantıklı bence

Daha yavas olur diye bir sey soylemek cok dogru olmayacaktir. Cunku kaliteli modellerden bahsediyoruz ve butun is sizin enerji ve kuvvetinize kaliyo bisiklet ne olursa olsun @UptownRyder

@EmreDurmaz Haklı olabilirsiniz ancak ne de olsa biraz daha dik duruyoruz diye düşünüyorum bir Endurance modelde.Yani sanki daha yavaş olur gibime geliyor.Bana yeter mi yeter sonuçta hiç yol bisikleti kullanmadım ancak alırken kafamda hiç soru işareti kalsın istemiyorum

Ben de öyle düşünüyorum :) 2000 euro oluyorsa Canyon kalsın ama :D ben mutlu olurum Cannondale ile :D

@EmreDurmaz

Aynen öyle. Bisikletin kadrosu bedeninize uyumlu olduğu sürece kimsenin pişmanlık duyacağını sanmıyorum. Aradaki ufak tefek detaylar sizin diğerine nazaran biraz daha konforlu veya biraz daha verimli (performanslı) bir sürüş tecrübe etmenizi sağlayacaktır. İkisi arasında hangisi ağır basıyorsa kararınızı ona göre vermek sizin elinizde :)

Canyon'un bu şekilde Türkiye'ye de bisiklet gönderiyor olması çok güzel. 200 Euro kargo bedeli aslında kendiniz gidip almaya kalktığınızdaki harcayacağınız paradan daha az olacaktır. (iş seyehatleri, tatil vb. dışında)
Vergi ise kaçınılmaz bir durum. Ancak yine belirttiğim gibi vize işlemleri, (pasaport varsayıyorum), konaklama, yeme içme gibi masrafla bir olacaktır.
Almanyaya gidipte gezmeden aynı gün dönmekte çılgınlık olur gibi :)

@UptownRyder yarışa gireceğim rakiplerime milisaniyelerle fark atacağım demiyorsanız (kaldı ki ilk yol bisikletiniz olacakmış) endurance modelleri safkan yarışlardan daha konforludur sürüş olarak. Emin olun ilk defa yol bisikleti kullanıyorsanız ikisinin farkını anlamazsınız bile. Yani sizin bisiklete kazandıracağınız sürat ikisinde de çok farklı olmaz. Rahatlık istiyorsanız endurance alın

Ben de Endurace CF 7.0 SL aldım şuan İstanbulda, UPS'de, yetki yazısını imzalayıp yolladım. Bekliyorum mail atacaklar vergisi için.

@Anonim

Bence çok da iyi oldu,çok da güzel oldu,tamam mı ? :)

Şaka bir yana;gerçekten de canyon bu konuda Amerikan firmalarının '' 1'e üret 10'a sat '' stratejisiyle ve bol bol reklamla şişirip sattıkları ürünlerin az da olsa piyasasını kırdı ki bu bence büyük bir başarı,( bana göre ) iyi pedallamalar herkese. . .

Arkadaşlar yeni konu açmamak için soruyorum da Bu Canyon bisikletlerde CF yazanlar Carbon Frame anlamına mı geliyor? Frame kısmına baktığım zaman 2000 Euro eden Endurace modellerde bile Carbon yazısı göremedim kafam karıştı.Çok saçma bi soru sorduysam afedersiniz :D

Nasıl ya? :eek: 1091 Euro olan modeller Enduraceler Carbon yani.Süpermiş.Çok teşekkür ettim arkadaşlar cevaplar için ^_^

Peki Almanyadan gidip kendimiz alırsak yada bir tanıdık getirirse, yine gümrük oluyor mu?

@hkndng kim olursa olsun almanyadan aldıgı için %19 alman vergisini öder. ama canyondan bisikleti alırken bisikleti türkiyeye götüreceginizi ve vergiyi geri almak istediğinizi belirtip canyonda vergi iade ile ilgili bir evrak alıp evrakı almanyadan cıkarken gümrük memuruna kaşeletip canyona maile yollarsanız canyon verginizi size geri öderler... (ne cümle kurdum be :) ) yanlız burdaki detay fatura ismiyle bisikleti Türkiyeye getirecek pasaport sahibinin adının aynı olması gerekiyor. yoksa alman gümrükcü kaşelemez zaten. Türkiye ye gelince Türk gümrügünede kaşeletmemizde fayda var. yanınızda bir bisiklet getirme hakkınız var bedeli ne olursa olsun sizden vergi alınmıyor... umarım acıklayıcı olmuştur...

Geri