Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

''Canyon'' firmasına hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.

Ben hayret ediyorum firmaların bu kadar değişik elemanlar barındırmalarına. Benim Canyon'dan vazgeçmemin nedeni de Matthias denen bir elemanlarıdır.
Yılbaşından önce 12 gün boyunca her gün 1 üründe indirim yaptılar. Son gün kampanyası da outlet ürünlerde ekstra %10 indirim ve bedava kargo idi. Ben o ara Canyon'a kafayı taktığım için her gün outleti zaten takip ediyordum. Kampanya girdiği gibi atladım outlet mağazasına ve Ultimate CF SL 9.0'ı 1550 euro gibi bir fiyata gördüm. Ancak garip olan 1 gün önce de aynı fiyat olması idi. Hemen online chat üzerinden bu Matthias denen adam ile konuştum ve durumu anlattım. O andaki outlet mağazasındaki fiyatların indirimli mi olduğunu yoksa bu fiyatlar üzerinden mi %10 indirim yapılacağını sordum ve bana bu fiyatlar üzerinden indirim olacağını. İndirimli fiyatı ürünü siparişini verdikten sonra checkout aşamasında göreceğimi söyledi. Ben de öle bayıla 1500 euronun altına iniyor diye siparişi verdim. Bu arada konuşma sırasında bundan kesin emin olması gerektiğini 1500 euro üzerinde alışverişi yasal olarak yapamayacağımı da belirttim.
Aynı gün öğleden sonra Canyon'un Facebook sayfasındaki kampanya bildirimi altına birisi benim sorduğumla aynı soruyu sordu. Ben de Matthias'ın anlattığını yazdım. Ancak orada Canyon yetkilisi durumun öyle olmadığını fiyatlar üzerinden indirim yapılmayacağını söyledi.
Bunun üzerine ben olayı kesinleştirmek adına yeniden online support ile iletişime geçtim. Tesadüf yine bu Matthias denk geldi. Sabah bana böyle söyledin şimdi Facebook üzerinden başka türlü yazıyorlar dedim. Sabah sen sorduğunda daha kampanya yeni girmişti, fiyatları güncellememiştik o yüzden ben sana öyle dedim şimdi artık fiyatlar düzeldi o yüzden öyle yazmışlar dedi. Sen yine de bir emin ol dedim, yasal zorunlulukları yeniden anlattım. Biraz bekletti geldi. Evet başka indirim olmayacakmış sabah gördüğün fiyattan alacaksın bisikletini dedi. Dedim kaç kere söyledim, ben böyle bir şeyi tesadüfen öğreniyorum. Tesadüfen görmesem sizin yüzünüzden başım belaya girecekti dedim. Adam başladı saydırmaya. Bu arada ben hiç bir kaba kelime kullanmadım "atar" yapmadım vs. Neymiş efendim bizim gümrük para alıyorsa o onun problemi değilmiş de bilmem ne. Dedim olayı uzatmaya gerek yok. Bu kadar konuşmaya da gerek yok. Kibarca özür dilersin, siparişimi iptal edersin olay biter. Niye senden özür dileyim diye sordu. Senin ülkenin problemleri yüzünden ben mi özür dileyeceğim dedi. Hayır dedim bana ısrarla hatalı bilgi verdiğin için özür dileyeceksin. Biraz daha saydırdı saydırdı sonra chat i kapadı ve gitti.

Bu adamın yaptığı aslında dolandırıcılıktır. 2 kere teyit etmeme rağmen aynı şeyi söylerek fiyatı X olan bir ürünü Y fiyat olduğunu söylerek satmaya çalışmak dolandırıcılıktır.

Durumu Canyon'a mail attım. Avrupa tüketici konseyine bildirdim. Canyon copy paste bir özür maili attı. Avrupa tüketici konseyi de AB vatandaşı olmadığım için durumla ilgilenmeyeceklerini çok istersem Ankara'daki Tüketici Hakları Derneği ile irtibata geçebileceğimi söyledi. Bu başıma gelen bir Alman'ın başına gelseydi.... Kan alırlar Kamil kan...

Velhasıl fiyat/performans olarak tavan yapsa da tiplerini ve renklerini çok beğensem de, 2 ayrı profesyonel takım kullanıyor olsa da vs vs. alsınlar başlarına çalsınlar.

Bu arada benim bu olayımdan sonra sitelerindeki %10 Outlet İndirimi ve Bedava Kargo ilanını %10 Outlet İndirimi ve Bedava Kargo(Türkiye Hariç) olarak değiştirdiler. Nereden bakarsan bak şark kurnazlığı ile dolandırıcılıktır bu.

Tesadüfen öğrendiğim Facebook iletisini üşenmedim buldum ekledim.
Şu da linki:
(link)

Dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    25,9 KB · Okunma: 55
Scudo
Güzel günlerde keyifle kullanmanızı dilerim.
Herzaman için gerçek olan, kurumsal firmalardan yapılan alışverişlerde müşteri memnuniyetinin ön planda olması.

Bu tecrübeyi paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.

Esenlikler.Ben de size teşekkür ederim.Sağlıcakla.

Ben de bir süredir Canyon' un sitesini incelemekteyim.Yaza doğru alacağım ve bu siteden alışveriş nasıl yapacağıma dair fikir amaçlı konu açacaktım.Bu site üzerinden alışveriş yapmış bir Sakaryalı buldum galiba :))

İstediğim modele 1366 Euro kargo dahil.Vergisi inciği boncuğu ne kadara mal olur bu bana acaba ?

@kaslagit54

Farkedilmesi için alıntı yapıyorum.

İstediğim model 1366 Euro kargo dahil.Vergisi inciği boncuğu ne kadara mal olur bu bana acaba ?
Teşekkür ediyorum.

Esenlikler.

4.181 lira (bisiklet+kargo+koruma ambalajı)+651 lira(%18 vergi)= 4832 Lira

@tolga akyol

Outlet bölümüne bakmanı da tavsiye ederim.

Özür dilerim kusuruma bakma kargo dahil demişsin.Fark edemedim tekrar hesaplamalıyım.

@kaslagit54

Estağfurullah hocam. :)
Outlet bölümü normal sitesinde mi ?

@tolga akyol
Hocam hitabı yerine abi diyerek hitap edeceğim.Yaşınızı şimdi farkettim.

Esenlikler.Önemli değil kardeşim böyle meseleleri takıntı yapmam.
3.090 tl. bisikletin kendisi(pedalsız)
37 tl koruma ambalajı
527 kargo masrafı
556 tl vergi
Toplam 4210 liraya mal olur.(Bugünkü euro kur itibari ile)
(link)

@kaslagit54

Sağol abi.Birşey daha sormak istiyorum.Vaktinden çalmak gibi olmuyor isem.
Bu vergiyi ödeyene kadar gümrükte mi takılıyor bisiklet ?
Bu sipariş aşamalarını pek bilmiyorum da.

Sayfanın en üstünde Türk Bayrağı görünüyor mu?Çünkü fiyatlar Almanya'ya göre değişiyor.Onlarda %19 vergi de fiyata dahil.Türk bayrağı görünüyorsa vergi fiyata dahil olmuyor.Biz vergiyi ürün gümrükte iken kargo firmasına vekalet vermek sureti ile veriyoruz.Yabancı dilin var mı?Bilmiyorum.Yok ise siteye chrome ile gir.Adres çubuğunun sonunda yıldızın yanında ''çevir'' işaretini tıkla.Site Türkçe'ye çevriliyor.

Almanya'ya gidip alırsan.%19 vergiyi alıyorlar.Bisikleti getirirken gerekli evrakları Canyon firmasına gönderirsen %19 vergiyi iade ediyorlar.(Bu kesin olmayan bir bilgidir,gerçeğini öğrenirsen iyi olur.Ben site üzerinden aldım.Seni yanıltmak istemem.Bu konuda bilgi sahibi olan biri yazarsa iyi olur.)

Alacağın bisikletin fiyatı 1500 Euro'yu geçmesin.Aksi takdirde gümrük mevzuatı değişiyor.Buna kargo masrafı,ambalaj masrafı ve vergi dahil değil.
Örnek verecek olursak bisikletin kendisi 1500 Euro olabilir.Fakat 1501 Euro olmasın.

Sağlıcakla.

Evet vergiyi ödeyene kadar gümrükte kalıyor.Canyon firması size bir takip numarası verecek.Gün gün bisikletin nerede olduğunu hangi aşamalardan geçtiğini takip edebiliyorsun.(Kargo firmasının sitesi üzerinden)Türk gümrüğüne girdiği zaman sana vergiyi ödemen için e posta veya telefon yolu ile bilgi veriliyor.Belirli bir süre(yalan söylemeyeyim girişten sonra 3-4 gün) içinde vergiyi ödemen gerekiyor.Bu süreyi geçerse her gün için ardiye masrafı alınıyor.Kargo firmasına vekalet veriyorsun.(Gerekli evrakları e posta ile gönderiyorlar.)Bunları doldurup vekalet verdiğin firmaya fakslıyorsun.Bu işlemler için ekstra ücret verilmiyor.Vergiyi verdikleri hesaba yatırıyorsun.(Ben havale yaptım.)Bu aşamadan sonra kargonu 1-2 gün içinde evine teslim ediyorlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

@kaslagit54

İstediğim bisiklet bu Aybars Abi.
(link)

1091 Euro fiyatı var.Ben opsiyonelden sele borusu farklı birşey seçmiştim.+49,95 (belki iptal edebilirim)
Canyon suluk kafesi ve suluk da ekledim.8,36+3,32 = 11,68 euro
Kargo da 199 eklendiğinde 1366 oluyor işte.
Bu arada Translate etmedi.Hata oluşuyor diyerek orjinal siteye tekrar yönlendiriyor.
Evet yukarıda Türkiye Bayrağı var.Test amaçlı Germany yaptım ve 1299 Euro oldu fiyatı.Sanırım dediğin gibi Almanya vergisi düşülmüş.
Anlaşılan 4bin Türk Lirasını gözden çıkarmak gerekiyor.Yaza kadar vaktim var toparlamış olurum aksilik olmadığı sürece.Bir de outlet siteye göz attım.Hep 3XL ve XS var.Benim ölçülerim 60-62cm almam gerekiyor ama ben 60 cm kadrolu düşünüyorum.
Aybars abi tekrardan çok teşekkür ediyorum.Ciddi anlamda almayı planladığımda sizi tekrardan rahatsız edeceğim.Fakat buradan değil :) Facebookdan baktım sizi tanıyorum hehe.

Fark edememen ihtimaline karşı son iletimden alıntı yapıyorum.
''Evet vergiyi ödeyene kadar gümrükte kalıyor.Canyon firması size bir takip numarası verecek.Gün gün bisikletin nerede olduğunu hangi aşamalardan geçtiğini takip edebiliyorsun.(Kargo firmasının sitesi üzerinden)Türk gümrüğüne girdiği zaman sana vergiyi ödemen için e posta veya telefon yolu ile bilgi veriliyor.Belirli bir süre(yalan söylemeyeyim girişten sonra 3-4 gün) içinde vergiyi ödemen gerekiyor.Bu süreyi geçerse her gün için ardiye masrafı alınıyor.Kargo firmasına vekalet veriyorsun.(Gerekli evrakları e posta ile gönderiyorlar.)Bunları doldurup vekalet verdiğin firmaya fakslıyorsun.Bu işlemler için ekstra ücret verilmiyor.Vergiyi verdikleri hesaba yatırıyorsun.(Ben havale yaptım.)Bu aşamadan sonra kargonu 1-2 gün içinde evine teslim ediyorlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.''

Güzel bir karbon bisiklet beğenmişsin.Alırsan şimdiden hayırlı olsun.Ultimate alüminyumlara da bakmanı tavsiye ederim.Nasıl bir işlem yapmışlar ise;karbondan daha hafifler.Benim bisikletim 7.300 gram.(pedalsız)Yardımcı olabildiğim umudu ile.

@kaslagit54

Evet baktım.1600 Euro dan başlıyorlar.O yüzden bana hiç uygun değiller.Çok sağol abi. Çok yardımcı oldun.Kafama takılan her şey gitti şuanda.iyi geceler Abi .

Outlet kısmındaki alüminyumlar 1500 Euro'nun altında.Ben teşekkür ederim.İyi geceler.
(Ödemeyi TL. olarak yapıyorsun.Firma o günkü kura göre parayı hesabından çekiyor.)

Yaza kadar kur böyle devam eder inşallah :)))))

(link)
(link)
(link)

Her sayfanın altında boyut tablosu var.

Xl ya da 2XL uygun bana da. 2XL 62 cm biraz dev mi olur ki diye düşünüyorum :hhhhhh:

Buna sen karar vereceksin.Bu konuda bir şey söylemem isabetli olmaz.

outlette XL veya 2XL olarak min 1470 EURO.Benim bütçe 4000 TL ve 1090 EURO olan modele masrafları vergileri ile 4 bine tekabül ediyor.
+400 EURO bana ağır gelir :)))

Bisikletiniz hayirli ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin. Bende yakin zamanda bi canyon endarance cf 8.0 almayi planliyorum su anda almanya da olan arkadasim alip getirecek insallah, kafama takilan bir kac kucuk puruz var , mesela extradan bi degisiklik talep etmez isek bisiklet fotografta gorulen seleyle mi geliyor? Furc kapagi olan yer acik mi geliyor , orasi icin kapak istedigimizi ozellikle belirtmemiz gerekir mi? Boy konusunda 172 cm boyundayi ic bacak boyum 77 cm canyon xs beden oneriyor aceba xs cokmu kucuk olur s beden mi almaliyim? Bu sorulari cevaplarsaniz cok memnun olurum . Tesekkurler.

Hayırlı olsun, ben de temmuz başında Almanya'dan aldım bisikletimi.

Vergi iadesi konusunda bazı aksaklıklar yaşasak da, 5 ay sonunda çözebildik :) Müşteri memnuniyetini ön planda tutuyorlar.

Bisikletimden ise oldukça memnunum, herkese keyifli sürüşler dilerim.

Son çektiğim fotoğraflardan bir tanesi;

Dosyalar

• image1 (1).JPG
    image1 (1).JPG
    147,1 KB · Okunma: 64
Geri