REPLİKA&ÇAKMA diye birşey YOKTUR ! tüm karbon kadrolar çinde ve tayvanda üretildiğine göre,koskoca fabrika binlerce kadroyu yaparken tüm sistemi değiştirip ya bi dakka şu 100 kadruyuda çakmamı yapacam diyecek,akıl var mantık var göz var izan var replika&çakma demek böyle birşey söylemek insanın aklı ile alay etmektir. trilyon dolarlık fabrikalar yılda binlerce tüm dünyaya kadro satan ihracat yapan adamlar bu kadar büyük global şirketler&yatırımlar bu riske girermi,çakma&replika&orjinal diye birşey YOK !bu kadro AYNI AYNI AYNISI ! adına ne dersen de replika de meplika de heplika de hoplika de çakma de makma de tokma de FARKETMEZ ! hepsi aynı makineden çıkar,hepsi aynı mal,aynı malzeme aynı üretim sadece fabrikanın fazla yaptığı kadroda kendi kafasına göre yaptığı için yani hangi markaya yapılıyorsa o markanın seri numarası yoktur o dolayısı ile fabrikanın kendi kafasına göre fazladan yaptığı üründür.ha diyeceksinki fabrika nasıl kendi kafasına göre yapabilir ÇİN bu kardeşim yapar yapar internetten satmasındada bir engel olmadığına göre,dünyanın en büyük ekonomisi de olduğuna göre istediğini üretir istediğini istediği yere satar,satıyorda yapıyorda engel olabiliyormusun?adam ÇİN seddini yapmış onumu yapıp satamayacak,yani diyelim X bir marka tayvan&çin deki fabrikaya bana 10.000 adet şu marka şu model kadro yap diyor,fabrika kendide satmak istediği için 11.000 adet yapıyor,fazla yaptığı 1000 adet kadroyu internet üzerinden satıyor,sen bakıyorsun haa bu çakma,replika,tü kaka,çamur atıyorsun,halbuki o kadrolarda aynı kadro
replika&çakma diye bildiğiniz kadrolar fabrikanın fazladan üretip extra kar amacı ile elden(internet)üzerinden sattığı kadrolardır.yani avrupadan orjinal sanıp 3000$ a aldığın kadro aslında 700$ dolayısı ile sen avrupadaki adamı zengin etmektesin.1 hafta önce eşime çinden kadro getirdim.X bir markanın aynısını kopyalamışlar,ha kopyalamışlar dediysem yanlış anlaşılmasın o büyük ve meşhur markanın tipşekil olarak aynısını yapmışlar sadece adını X değilde W koymuş.dünya çapında internet sitesi olan,fuarlara katılan markalı,lisanslı ürün,(çinde çok meşhur olan bir marka oranın salcanosu gibi)kadroya 12 üzerinden 12 tam puan verdim büyüteçle heryerini gezdim,en ufak bir hata pürüz özürü yoktu,eğer o kadroyu avrupacan X markadan alsaydıım 3500$ ödeyecektim sadece 500$ ödedim 3000$ cebimde kaldı.kadro faturası,2 yıl garanti belgesi,tüm testlerden geçmiş raporları ile birlikte geldi,4 adet de gözlük hediye geldi.şu an topladım eşim hergün biniyor kadro taş gibi.replika&çakma diye birşey yok ! bu korku yersiz ve gereksiz,rahat huzurlu bir şekilde alınabilir,binilebilinir,kullanılabilinir.Avrupadaki yol yarışlarında TRİDENT,BXT,SERAPH,SAVA,PANDA,SOBATO..vs gibi markalarlada yarıştıklarını görüyorum eğer öyle birşey olsaydı Avrupalı adamın canı tatlıdır onların insan hayatı senden benden daha değerlidir,öyle sakat bi iş olsaydı onlar bu markaları kullanmazlardı(isteyene getirdiğim kadronun resmini paylaşabilirim)
not:Çinden üzerinde Canyon yazılı olarak da satış yapılmaktadır.
bu forumda koca koca üviversiteler kütüphaneler yutanlar Dr,Doçent,Prof,mühendis,tekniker,en az bir dil bilen ünvanı alan kişilerin olduğunu da var sayıyorum onların birazcık da ingilizcesi olduğunu var sayıyorum ki ben lise mezunuyum ben bile bunu okuyup anlayabiliyorum ki çoğu kişi artık ünivrrsitede ya okuyor yada mezun,şu an sıradan bir esnafın bile ingilizcesi var,anaokulunda bile ingilizce öğretiyorlar bu paragrafı çat pat herkez anlar umarım. diğer yorum yapan arkadaşlarada teşekkürler biraz ingilizceniz varsa durumu rahatça anlayabilirsiniz.
tabi biz ne kadar debelenirsek debelenelim anlamak istemeyen algılarını kapatanlar yinede anlamayacaklardır.anlamayanada çevirip tekrar yazabilirim.
(bilgiyi veren siteye dikkat ÇİN sitesi değil ! adamlar resmen itiraf ediyorlar açıkça söylüyorlar kadroların nerede nasıl kimin yaptığını)