Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Herkeze selamlar, güzel gelişmeler olmuş takip edememiştim :)

@Dogannn Hayırlı olsun şimdiden. Kimse video yapmadı senden bekliyoruz :)

@skywagon Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın inşallah.

Ben de geçen cuma bikefit için geldim Türkiye'ye sağolsunlar hem Aeroad'u, hem Ultimate'i retül bisiklette denedim. Ne yazık ki Aeroad bana çok agresif kaldı. Ben de bugün itibarı ile Ultimate CF SLX di2 (mavi olan) için düğmeye bastım. Tarih bende Mayıs sonu, bakalım kahramanımızı ne gibi maceralar bekliyor :).

Bu arada Fabian tatilde galiba, Toby pek bi ters adam

Scudo
@K.Bahadır Usta teşekürler hayırlısı ile elime ulaşırsa ilk paket açma video sunu ben çekicem :D sanada hayırlı olsun slx lerde baya agresif kadrolar ama senin bisiklet ateş edicek bizim bisikletler BMW M3 - M6 sizin bisikletler FERRARİ 458 :D

• Beğen
Tepkiler: K.Bahadır Usta
@Dogannn Çok güzel ben hiç canlı resim bulamamıştım, çok iyi oldu Doğan bey. Ferrari konusuna gelince sonuçta önemli olan sürücü, insallah hakkını vererek kullanabiliriz.

Canyon az önce bana confirmation maili gönderdi! o_O

8-12 Şubat teslim görünüyor. Siparişi geçerken kredi kartı bilgilerimi girmiştim ama ödeme pre-payment görünüyor. Ayrıca teslimat ücreti de 199 değil 216 usd olmuş.

İptal ettiğim siparişin onayını gönderen adamlara selam ediyorum. Ne içiyorlarsa ben de ondan istiyorum :)

@itsaboutyou teşekürler :) bana süreçleri kısaca anlatabilirmisin neler yaşadın kimlerle görüştün telefon numaraları neler. mesela beni hala aramadılar..

@alpyese Geçen sene canyon ucuzdu yani şöyle söyleyim Ben ktm strada 2000 aldığımda canyon endurance al 6.0 ya aynı paraydı ya daha ucuzdu tam hatırlamıyorum. Ama şunu hatırlıyorum acaba canyon mu alsaydım hem full 105 set hem daha hafif hemde aynı para gibi bişey düşünmüştüm.

Şimdi aynı serileri kıyaslıyorum eğer ktm geçen seneki fiyattan çıkarsa (ki euro üzerinden satılıyor bence aynı çıkar) canyon bi hayli yüksek kalacak.

Edit: Yanlış anlaşılma olmasın canyon bence de beklenilecek bisiklet.

@mehmet.ali yanlış anlaşılma olmaz bizde konuyu gören dolu boş yazıyor birşeyler zaten :) ben endurace cf 7 i 1175$ dan alıyorum şuanki listesinden de ucuz ekstra 50$ lık hediye parçalar var koruma kutusu parası çıkarıldı vs... KTM ye bakmadım değil her markaya baktım ama sonu yine canyona çıkıyor benim açımdan :)

Merhabalar, büyük kısmı ilgilendirecek bir kaç bilgi ile geleceğim.

Öncelikle bilenler vardır ben 1500€ üzeri bir bisikleti TR'ye getirmek üzere yola çıkmıştım, çok insanla görüştüm ve kesin olarak öğrendiğim durumlar şöyle.

Getirteceğiniz ürün 1500€ üzerinde ise, gümrük işlemlerinizi muafiyetsiz ve zor olan yoldan halletmeniz gerekmekte, bu işler için öncelikle ürünün GTIP numarasını tespit edip gümrük mevzuatına bakıyorsunuz bisikletler için 2 tane GTIP bulunmakta rulmanlı ve rulmansız. Rulmansız bisikletler çocuk bisikletleri olarak düşünülebilir.

Bisikletler için KDV oranı %18 bunu her koşulda ödeyeceksiniz, eğer bisiklet EU gibi gümrük anlaşmalarının olduğu ülkelerden geliyorsa gümrük vergisi %0, öbür ülkeler için mevzuattan bakın %9-14.2 arası değişiyor. Tabi burada esas olay bisikleti postalayan firma değil bisikletin üretildiği veya aslen vergilendirildiği yer.

Mesela Çin malı bir bisiklet Yunanistana ithal edildikten sonra (vergisi ödenmeden) Türkiyeye postalanırsa bu bisiklet EU'dan gelmiş gibi işlem görmüyor ve gümrük vergisi çıkıyor. Gene aynı bisiklet eğer Yunanistana resmi yollarla ithal edilmiş ve vergisi Yunanistana ödenmişse bu sefer EU'dan gelmiş gibi işlem görüyor. Peki bu durum nasıl ispat ediliyor şu belge ile (link)

Eğer Canyondan bisiklet getirtiyorsanız ve Canyon ATR belgesi gönderirse ödeyeceğiniz gümrük vergisi %0 oluyor. Devlet temelde sizden KDV ve GV dışında bir ücret almıyor. ATR belgeli bir Canyonda bu tutar sadece %18 olan KDV

Bu aşamadan sonra ithalat işlerini yapan çakallar devreye giriyor, firmalarla görüştüğünüzde işlerin çok karışık zor olduğundan bahsediliyor ve sırf bilgi almak için bile sizden 400-500TL gibi fahiş bedeller talep ediliyor.

UPS Ünsped ile çalışmakta ve Ünsped hali hazırda UPS'in yan kuruluşu. Dolayısı, sizi saf görürlerse aslında olmaması gereken ücretler talep ediliyor Ordino ücreti gibi. Ayrıca sizden noter onaylı vekalet istiyorlar. Aslında tüm bu işleri siz kendinizde gümrükte halledebiliyorsunuz, Ünsped sadece sizin adınıza gümrükten mal çekilirken imza yetkisi almak adına ve sizin adınıza KDV ve GV ödemek için bu vekaleti alıyor. Tıpkı aracınızı sevise verip ücretle muayeneye sokturmanız, tur şirketlerine komisyon vererek vize almanız gibi işlemleri aslında sizde halledebiliyorsunuz. Tanıdıklar ile tüm bu ücretlerden kurtulabiliyorsunuz.

Burda esas önemli olan olay ürün gönderilirken ATR belgesi olması.

Ayrıca faturada hediye ürün varsa, mesela benim sipairşimde 150€'luk kask var bu kaskında vergisi gümrükte alınıyor, zira gümrük malın esas değeri ile işlem yapar, aldığınız ürüne ücret ödeyip ödemememiz gümrük işlemlerini ilgilendirmez. Mesela 10k$ lık bir bisikleti 200$ fatura kestirip ithal etmeye çalışıyorsunuz. Gümrük durumdan şüphelenirse ürün için bilir kişiden değer tespiti istiyebiliyor ve bariz durumlarda sahtekarlıktan işlemler yapılabiliyormuş.

Umarım bu bilgiler daha sonra TR'ye bisiklet sipariş edecek birinin işine yarar.

Gelelim benim durumuma, bildiğiniz üzere benim bisiklet martın sonuna ötelenmişti, bende Canyonu demek için 11 Aralık tarihinde Almanyaya teslim olacak aynı sipariş oluşturdum, 4 gün sonra confirmasyon geldi ve teslim tarihi Şubatın ortasıydı.

Resmen tepem attı ve Canyona saldırmaya başladım, alabildiğim cevap sistemin stabil çalışmadığı kimi iptal olan sipairşin yerine sistem yeni verilen siparişleri yerleştirebilidiği oldu. Bende tüm hediyeleri yeni siparişe aktarttım ve bisikleti fiyatını eski siparişimdeki tutara düşürttüm. Bisikletin teslim tarihi artık Şubat olduğundan, bisikleti gidip alma şansım doğdu, zira Mart ayında şirket vasıtası ile yurt dışında bir etkinliğe katılacağım, gitmişkende bisikletimi Almanyada bulunan bir arkadaşımdan teslim alıp döneceğim, dolayısı ile ne vergi ne bilet vede vize ücreti ödeyeceğim :) Canyonun tesliminin gecikmesi işime gelmiş oldu yani...

Uçak biletlerini ayarlamak için Canyonla görüştüğümde ise bana şu bilgi aktarıldı şu anda sistemdeki confirmasyon tarihleri %100 kesin değil, Ocak ortalarında tekrar iletişime geçin o zaman kesin tarih verebiliriz dediler. Şu anda Şubat, Mart teslim bekleyenler, bisikletinizin teslim tarihi öne veya ileri gidebilir hazırlıklı olun.

Şu anda katılacağım etkinlik tarihi tam belli değil ama büyük ihtimalle martın ortası olacak dolayısı ile 4 ayak üzerine düşmüş oldum ben :cool::srnsml::D

@leCandas netice itibariyle 1500 euro üstü bir bisiklet getirmek her türlü 18 kdv nin dışında ek bir maliyet cıkarıyor. siz getirtecektiniz hatırladıgım ve görecektik cıkarıyormu cıkarmıyormu sizde gidip almaya karar vermişsiniz :) neyse hayırlısı olsun ...

@Dogannn önce arayıp mail adresini alıyorlar ve sana bir yetki formu gönderip doldurup geri göndermeni istiyorlar , 2-3 gün içinde UPS'in gümrük firması (ünsped) bir banka hesabına belirlenmiş bir miktarda para yatırmanı ve dekontu o mail adresine göndermeni istiyor , 2-3 gün içinde de canyon kapında :)

Geri