@mustafa ç Merhabalar. Dün çok yoğun bir mesaim vardı cevap yazamadım, kusurama bakmayın lütfen. Yoksa, Canyon Kardeşliği adına her türlü paylaşıma hazırım. Ömcelikle şunu belirtmeliyim ki, siz bisikletinizi almayı mutlaka kafanıza koyduğunuz için bu olacak ve siz de mutlu bir şekilde bineceksiniz.
Canyon fikri korteksimde olgunlaşırken, bisikleti Almanya'dan alma konusunda karar vermemi sağlayan ve benim işimi kolaylaştıran birkaç gelişme olmuştu. Komşumun hanımköy tarafı Ştutgart'lı olduğu ve orada uzun süreli bir gezi planı olduğu için adres sorunu tamamen çözülmüştü. Siparişi 6 Aralık 2015 tarihinde verdim, 12 Aralık 2012'de bisikletim, biricik Ultimate'im, komşumun güvenli ellerine ve sıcak evine teslim edilmişti.
Bu bana gelen order confirmation. Fatura adresi Türkiye olduğu için US Dollırs olarak alıyorlar parayı. BikeGuard ve Delivery Charges yaklaşık 38 US Dollır tutuyor.
https://i.hizliresim.com/m1WPmy.jpg
Teslim haberini aldıktan sonra, işimden fırsat bulduğum ilk anda bir Cuma günü atladım Adnan Menderes Havalima'ndan uçağa ve soluğu Ştutgart'ta aldım. Komşum sağolsun havalimanından beni aldı ve evine götürdü. Sadece bir gece kaldığım, yalnız olduğum ve hostel filmlerinin aklımdaki derin izlerinden dolayı tek kişi kalabileceğim en ucuz oteli booking'den ayarladıktan sonra yorgun bedenimi yatağa bıraktım. Bu da bana 48 Avro'ya maloldu. Ertesi gün uçuştan yaklaşık 3 saat önce, komşum beni ve kara meleği alıp havaalanına götürdü. Elektronik biletimi alıp gümrük işlerini hallettim, daha sonra biniş kartımı aldım. Bisikletin kutusu büyük olduğundan oversize baggage yoluyla teslim ediliyor. Bisikleti de teslim ettikten sonra, havalimanında bulundan Deutsche Post'tan gümrük evraklarını yolladım. Hayatımın bu aşamasında her anımda yanımda olan, ulaşım konusunda herşeyi düşünen dünya tatlısı, melek komşumla vedalıştan sonra uçağa atladım. Cumartesi günü mutlu bir tebessüm ifadesi ile Adnan Menderes havalimanına indim. Bu gerçek hikayenin en sonunda kendimle ilgili birkaç hususu paylaşmak isterim. Bisikleti almaya çalıştığım havayolu ile gittiğim , yeşil pasaportum olduğu ve sevgili komşumun sağladığı şartlardan dolayı bisikletimi oradan almak benim için çok çok avantajlı hale geldi.
Bu kadar yazdıktan sonra gelelim "sizin yerinizde olsam" kısmına. Herşeyi(uçak bileti + bisiklet taşıma + vize + konaklama + ulaşım + yeme içme + ekstra masraflar ) tek tek hesap ederim. Maliyetler eşit çıkarsa, zamanınız var ise bence oradan gidin alın. DİKKAT : Fakat ekstra maliyetlerin çıkacağı hiçbir zaman aklınızdan çıkmasın. Bunlar da kısaca orada göreceğiniz bir malzemeyi almak isteğiniz, yeme içme, hatıra eşya gibi kalemler olacak. Diyelim ki , siz her şartta oradan alacaksınız. Bunun üzerine konuşalım isterseniz :
1. Koblenz'e gidebileceğiniz ve gümrük işlerinizi halledeceğiniz en yakın iki havalimanı Köln/Bonn (araba ile 01:10 ) ve Frankfurt Main havalimanları ( araba ile 01:20 ). Daha önce Alamanya tecrübeniz, yurtdışı araç kiralama ve sürme tecrübeniz var mı bilmiyorum? Araç kiralama seçeneği maliyetinizi günlük olarak yaklaşık 70 - 90 Avro olarak artıracaktır. Ayrıca Frankfurt Main havalimanı çok kalabalık ve biraz da karışık.
Aslında en iyi seçenek; yine havalimanına yakın oturan veya bu konuda size yardımcı olabilecek akraba, dost gibi seçenekler. Zira bisiklet o şahsın evine gittiği zaman rahat edeceksiniz.
2. Bisikleti gönderecek bir adres bulduğunuzda işin %95 lik kısmını halletmiş oluyorsunuz. Diyelim ki bulamadık ?( Türkiye'ye teslim seçeneği güçleniyor mu?
) Gümrük işlerini halledebileceğimiz, orta ölçekli bir havalimanına yakın bir otel buluyoruz. Teslim tarihinin aşağı yukarı belli olması gerekli ki siz odanızı rezerve edip, otel yönetimi ile bu teslim konularını konuşacaksınız. Odanız rezerve olmadan ve siz orada olmadan sizin adınıza gelen bir kargoyu almayabilirler. Eğer alırlarsa senaryo bunun üzerinden yürüyebilir. Eğer almazlars ya da siz bu durumdan emin olmaz iseniz Türkiye seçeneğini denemek gerekir. Çünkü alırken bu kadar zorlandığımız bir ürünün teslimini de düşünüp kendimizi yiyerek, kıymetli kortekse zarar vermeye değmez bence. Ayrıca bu sürecin hiç bir aşamasında , "Ah, keşke Türkiye'ye gönderselerdi!" dememelisiniz.
Bütün bu yazdıklarımı kendi bakış açımdan değerlendiriyorum. Sürçü lisan olduysa affola. Aklınıza takılan bir konu olursa her zaman özelden mesaj atabilirsiniz. Kardeşliğimiz adına her konuda yardımcı olmak isterim.
Alıp gelmeyle ilgili mesaj için
tıklayınız.
Sonuç : Bir daha sorsalar CANYON alırım derim. En son 31 Ocak 2016 Pazar günü 82 Km lik bir turumuz oldu. Her pedalında iyi ki almışım diyorum. Al, bin , övün !!!
@Bora_s Dolarla ödeme konusu gümrükte herhangi bir sorun olmuyor. Hayırlı olsun.