Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

kendi adıma konuşmak gerekirse yarışa da katılmayacağım için cf veya al kadro almış olmam fark etmez çünkü yükseltme olayına çok sıcak bakmıyorum ve sonu yok malesef. ayda 1 veya 2 kere kartepeye çıkmak ve hergün işe gidip gelmek için de al kadrolu bir bisikletin yeterli olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Scudo
@mustafa ç tabiki yeterli olur ama alu bi kadroyla karbon arasinda ciddi surus farki var aradaki keyfi anca ikisinide surerek anlayabilirsiniz. Butceniz yetiyosa bende karbonu dusunun derim.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@sinobjk düşündüm. al 6.0 ile aynı donanıma sahip cf 7.0 arasında 1300 tl lik duygusal bir fark var :D

@mustafa ç hocam bende onu diyorum zaten eger bu fark coook ciddi manada zorlucaksa alu kadro tamamdir. Aklini karistirmak gibi olmasin Ama ultegrali alu yerine 105 li karbonu tercih ederdim ben. Farki anlayabilmen adina soluyorum bunu. Tamamen Kendi fikrim tabi bu :)

@mustafa ç bence o 1300 tl ye değer katılıyorum @sinobjk a eğeer çok zorlanmıcaksan carbon almalısın sonuçta aldığın bisikleti en az 5-6 sene sürüceksin bu şekilde düşün bence;)

Benim bisikletim alüminyum kadro ve ağırlık 7.6kg. Karbon kadroya ihtiyaç duymayacağım kadar hafif.

• Beğen
@SerkanH canyonun güzelliği orada alu kadrolarıda hafif ama karbon kullanan arkadaşlar sanmıyorum ki hafifliği için seçsinler... Rijitlik esneme esnememe, yolu absorbe vb kriterler var işin içinde bende ilk kez tecrübe edeceğim karbonu 1000km lik alu kadrodan sonra neler hissedeceğim bakalım :)

hergün okumaktayım arkadaşlar. canyon endurace AL 7.0 için başladım bakmaya ama sanırım fikrimi carbon olarak değiştirdim. eğer yurtdışından getirtip vergi iadesini alabilirsem kesin düşünüyorum olmazsa da karbon düşünüyorum ama belki lepierre falan olur bilemiyorum. arkadaşın dediği gibi bütçe meselesi.

@alpyese tamamiyle katılıyorum ağırlık onemli birşey ancak ondan daha onemli olan sürüş esnasından pedala verdiğin kuvveti bisiklet nasıl karşılıyor.. bunun içinde rijitlik ve esneme kayda değer aralıkta olmalı bunuda canyon son derece başarılı bir şekilde mix edebiliyor. canyonu canyon yapan bu. :)

yaaa bide şu order confirmation nezaman gelicek soran arkadaş oldumu hiç?

@Dogannn ne zaman sorsam 48 saat içinde diyorlar :) bugün de öyle dediler , teslim haftası konusu da belirsiz

@Dogannn asıl canyonu canyon yapan bu kadar yarış kazanan büyük takımlara bisikletçilere kadro vermesine rağmen fiyatını makul tutması, pek tabi distribütör olayı yok ama yinede kalitesini her bütçeye uygun sunuyor kısaca f/p ürünleri yapıyor

• Beğen
@itsaboutyou yaa arkadaş nasıl olcak bu işş :) kartıda kullanamıyoz limit yok :) bence bu adamlar fazla ilgiyi kaldıramadılar fazla sipariş geliyor bide sistem değişikliği derken işin içinden çıkamıyorlar çok amatörce :)

@alpyese evet f/p da büyük etken ama kullandıkları carbon fiber tekniği diğer firmalara göre daha iyi iş çıkartıyor. buda kaliteyi belirliyor :) bazı firmaların carbonfiber bisikletlerini yazın güneşin altına koy 4-5 saat hemen kadro form değiştiriyo :) ama canyon yapmıyor bunu..

@mustafa ç Hocam kadro bir kere aliniyor, bence karbon alin. Malzeme degistirmek kolay ama kadro isi zor. Boyunuza uygun guzel bir karbon alin bence, donanim dusuk olsun sonra yukseltirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@alpyese gözle görünür bir değişiklik değil ancak çok aşırı direk güneşin altında bekletmemekte fayda var. tabi karbon fiber teknolojileri gelişti bu dediğim ilk çıkan carbon bisikletlerde ve hala eski teknoloji kullanan bisiklet firmalarında mevcut :)

kafamı kurcalayan maddiyat dışında başka konular da var.

7 8 ay önce trek fx 7.2 çaldırdım. bisiklet çalındıktan sonra yaşadığım travma hem maddi hem manevi oldu. apar topar mosso 730 tiagra aldım. aslında o zaman da aklımda canyon almak vardı ama çalınmak bisikletin fitratında var. o yüzden bisiklete fazla para vermemek yönünde kendimi telkin ettim ve bu bisikleti almıştım.

bisikleti işe gidip gelmek maksadıyla da kullanacağım. en büyük sıkıntım iş yerindeki meraklı tipler. karbonun sağlamlığı konusunda yeni bir tartışma yaratması için söylemiyorum ama sanki karbon bir model alsam bir şekilde kadroda bir sıkıntı olacakmış gibi bir hissiyatım var.

alüminyum kadro bir bisiklet alarak port bagaj monte etme ufak çaplı turlar yapma gibi fikirlerim var. her ne kadar bagaj monte delikleri olmasa da ali baba gibi sitelerde her tip alu kadroya
monte edilebilen port bagajlar var.

@zekixx yukarıda da yazmıştım yarışa katılmak ve düşük donanımı yükseltmek gibi hırslarım yok. aldığım bisikletin üzerindeki donanım eskiyene kadar kullanırım.
@sinobjk kesinlikle katılıyorum. ben de düşük donanımlı karbon kadroyu yüksek donanımlı alüminyum kadroya tercih ederim. ama dediğim gibi duygusal nedenler söz konusu.
karbon kadro bisiklet almam konusunda üzerimde yarattığınız tatlı baskı için de herkese teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: sinobjk
1) alttaki iki bisiklet arasında seçim yapacak olsanız hangisi önde olurdu?

(link)

(link)

2)1600$'lık bisikleti kargo ile almaya kalktığımda toplamda ne kadar bir meblağ ödemem gerekirdi? %18'lik ek vergi ödemek zorunda kalırmıydım?

Geri