Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@Halil Barış Çaldıran iki bisikletin artılarını söyleyeyim ;7,0 da ultegra set var 8,0 da ise iyi br sele ve sele borusu var artı jantları DT SWİSS eksi leri ise 7,0 ın selesi ve sele brusu 8,0 dan kötü jantlar aynı sayılır 8,0 n başlıca eksisi 105 set olması. bence ultegra ağır basar ve direk 7,0 derim :)

Scudo
@Halil Barış Çaldıran
Soru: Posta yoluyla ticari eşya nasıl getirilir?
Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesine gelen bütün posta çantaları ve koliler ilk girdiği andan itibaren gümrük gözetimi altında posta idarelerine sevk edilmekte ve buralarda gümrük muayenesine tabi tutulmaktadır.

Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya “önemli değeri olmayan eşya” olarak kabul edilmekte ve bu eşyaya yönelik muafiyet tanınmaktadır. Yolcu beraberi gelen eşyaya yönelik 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti ise, posta ve hızlı kargo yolu ile getirilen eşyaya uygulanmamaktadır.

Posta yoluyla gelen her bir eşya sevkiyatı için, değeri 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanmaktadır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

-AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
-Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 olarak uygulanmaktadır.

Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmamakta, aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınmaktadır.

Bu kapsam dahilinde sayılacak eşyanın;

-yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
-kişinin şahsına ya da ailesinin kullanımına mahsus olması ve
-posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi şartı aranmaktadır. Ayrıca, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 150 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet bir takvim yılında en fazla beş kere kullanılabilmektedir.

Ticari nitelik arz etmeyen CD, VCD, DVD, doküman ile kitap, dergi vb. basılı yayımlar için ise bu sınırlama uygulanmamaktadır.
Cep telefonlarının, takviye edici gıdaların, sporcu gıdaları ile kozmetik ürünlerinin posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmeleri ise mümkün bulunmamaktadır.

Yukarıda özetlenen bilgiler ve daha fazlası için (link), (link)’ün incelenmesi gerekmektedir.
(link)

2016 yılı için modelleri daha az gibi 2015 modelleri içinde yüksek donanımlı Alu kadrolu mtbler vardı.Bunun sebebi sitedeki güncellemelermi yoksa bu kadarmı model çıkarttılar bilgisi olan biri var mı ?

@İlker Karakuş yaklaşık 1 saat once konuştum bu hafta içinde olması gerek dedi söz verebilirmisin bana dedim hayır dedi :) ama büyük ihtimalle bu hafta içinde olur dedi... ama artık olması gerek.:mad:

@Dogannn çok can sıktılar artık , çok istemesem çoktan iptal ederdim , sabrımızı zorluyorlar

Sabır arkadaşlar:) sonuçta adamlar bize en başta site üzerinde Kasım yada Aralık gibi bir tarih vererek sipariş aldılar... daha erken olmasını biz zorluyoruz onların tarih ile ilgili bir sözü olup geciktirme gibi bir durumları yok.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@itsaboutyou aynı fikirdeyim pardon ama bokunu çıkardılar artık. neymiş sistemi değiştirdik diye bole oldu kusura bakmayın diyo.. arkadaş 1 ay oldu nerdeyse ne sistemmişş bu..:mad:

@alpyese ama order comfirmationu 2 gün içerisinde yollaması gerek. şuanda bizim sipariş havada bunu kesinleştirirsek comfirmation ile gerisini beklerizz kasım ayı için. şuanda comfirmation yapmazlarsa bizim bisikletleri şuanki fabrikanın üretim sırasına koymadıkları anlamına geliyor. sıkıntı o zaten.

@alpyese sabır bitti bitecek :) benim asıl derdim, vizem 13 kasım'da bitiyor eğer kasım başı tarihi verirlerse gidip kendim alıcam ve bir miktar tasarruf etmiş olacağım :)

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle foruma ilk mesajım olduğunu belirtmek isterim. Foruma yakın bir zamanda üye oldum ve yazılanları büyük bir keyifle zamanım elverdiğince takip etmeye çalışıyorum.
(Yaş 47 ve meslek Tıp Fakültesi hastanesinde doktor olunca takip etmek biraz zorlaşıyor)

Açılan bu konu başlığı tam da uzun zamandır üzerinde ilgilenmeye başladığım bir konu. Bu konu başlığında yazılanların hepsini okudum, tüm yazanlara çok teşekkürler.
İzmir'de açıkçası çok uzun yıllar önce, hafızam beni yanıltmıyorsa 1980-1990 arasında, ilk olarak yol bisikletine (Peugeot) başlamıştım. 2000'in başlarında MTB furyasına kapılıp bir tane (Whistle Miwok) ben de edinmiştim. Son olarak yol bisikletine tekrar geri dönebilmek için Salcano XRS 030 Apex ile geri döndüm ve çok memnun kaldım.

Haziran başında basket oynarken sağ dizde ön çapraz bağ ve yan bağ tam kopuk ve menisküs yırtığını başarınca çok memnun olduğum bisikletimi sattım ve bir süredir çok daha üst donanım bir bisiklete geçme hayallerine başladım. Bu arada şimdiye kadar ameliyatsız idare ediyorum.

Kendime göre kadro ve donanım olarak bir hedef belirledim: Fiyat performans oranı çok iyi diye düşünmüştüm. Biliyorum Türkiye'de çok yaygın bir kullanıcı kitlesi yok ancak, farklı yerlerden olabildiğince tarafsız yorumları okuyunca ve büyük turlarda da kullanılan uzun soluklu bir marka olduğunu görünce; Lapierre içime sinmişti. Model:

Lapierre Xelius SL 600 FDJ CP (Bu yılın yeni versiyonun adı, henüz Türkiye'de yok. Önceki yılın modeli olan Lapierre Exelius EFI 400'ün indirimsiz liste satış fiyatı ise 2689 EU)
Özetle Karbon kadro ve maşa, full Ultegra, Mavic Ksyrium Elite jant seti.

Canyon da ilgimi çok çekiyordu. İnternetten hep fiyatlarını takip ettim. Son olarak Türkiye için EU'dan USD'a geçince hatta fiyatları da düşünce (EU'dan bile farklı hale getirmişler, birebir karşılığı değil) acaba Canyon mı? demeye başladım.

Canyon sitesinde satın almayı düşündüğüm modeller;

1. Ultimate CF SL 9.0 DI2 2629 USD (Full Ultegra DI2, Mavic Ksyrium Elite jant seti)
2. Ultimate CF SL 9.0 SL 2539 USD (Full Ultegra, Mavic Ksyrium Pro Exalith jant seti)
3. Ultimate CF SL 9.0 2069 USD (Bu tam da donanım olarak istediğim Lapierre ile birebir aynı ancak fiyatı çok daha düşük. Full Ultegra, Mavic Ksyrium Elite jant seti)

Hepsi de Türkiye'ye kargo ücreti olarak 199 USD + 14,2 USD = 223,2 USD yazıyor (Dikkat USD veriyor. Sitede EU yazdığı halde satın al butonundan ilerleyince USD para birimine çeviriyor)

Sonuçta almayı düşündüğüm bisikletlerin hepsi 1500 EU'nun üzerinde.

Yazılanlara baktığımda ve Bakanlar Kurulu'nun ilgili (2009/15481) kararını okuduğumda
1500 EU'ya kadar olan mallarda %18 vergi uygulanır,
1500 EU'yu geçmesi durumunda ise söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanır. diyor, ancak;

İnternetten bu 1500 EU'yu aşınca uygulanan vergi oranlarını bulamadım. Sorum şu acaba 1500 EU'yu aşan bu bisikletleri getirmeye kalkarsam vergi olarak gümrükte bana ne kadar bir ek masraf çıkacak? Acaba Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımız var mı?

Düşündüğüm modeller arasında Lapierre ve Canyon karşılaştırmasını da yorumlayabilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden size çok teşekkür ederim.
Uzun ve açıklamalı yazdım kusuruma bakmayın, herkese sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim.

daha öncede yazmıstım gözünüzden kacmıs sanırım %18 kdv + %20 gümrük vergisi. gümrükleme işlemini yapmak içinde masraf alıyolar deişkenlik gösterebiliyor ama max. 200 tl tutar oda ...

Lapierre ve Canyon karşılaştırmasına gelince bir canyon sahibi olarak kesinlikle Canyon derim. Canyonun üstüne düşünebileceğiniz markalar arasında lapierre olmasın bence. pinarello specialized colnago look cannondale falan kabul edebilirim :) tabi bu benim fikrim ...

Merhaba Sinan Bey,

Öncelikle hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Evet orayı okumuştum, tam olarak anlayamamışım ve gözümden kaçmış haklısınız.

O halde donanım olarak tam aynı modelde fiyat USD olarak çok düşük dahi olsa;

Lapierre 2689 EU (parite= x1,1353 = 3052 USD yapar, yanılmıyorsam)

Ultimate CF SL 9.0 2069 USD (+ 213,2 USD kargo, +%18 KDV 372 USD, +%20 Gümrük vergisi 413 USD, + gümrükleme işlemi 68 USD = toplam 2922 USD yapar.

Bu durumda her iki modelinde fiyatları birbirine çok yaklaşmış oluyor.
Yurt dışına gitmedikten sonra, burada Türkiye'de hem de taksitle ve garantisi ve servisinin olduğu bir yerden almak sanki daha mantıklı gibi geldi bana. Yanıldığım bir nokta varsa uyarırsanız çok sevinirim.
Ayrıca markaların benzer modelleri hakkında deneyim ve fikirleriniz varsa memnun olurum.
Teşekkürler.

@Nogay Girginkardeşler

fiyat analizinden bu sonuc cıkar evet. lapierre hakkında cok fazla fikrim yok. donanımlar aynıysa geriye sadece kadro kalitesi kalır. karbon sarılımı ve kalitesi konusunda Canyon az önce saydıgım markalarla beraber zirvede. tercih meselesi sonucta 3000 dolarlık bi lapierre de yeterlidir. servis diyince servise sadece donanımsal olarak ihtiyac duyarsınız oda cok sık gercekleşmez. tüm bisikletciler bu ihtiyacınza cevap verebilir zamanla siz kendinizede verebilirsiniz. garanti kadro garantisi sanırım canyon 6 yıl full garanti verir ama daha önce canyon kadroyla alakalı şikayeti olan hiç duymadım. lapierre yi bilmiyorum. karar tabiki sizin ...

@sinobjk
@sinobjk

Çok teşekkürler bilgiler için, haklısınız. Başka bir sorum olursa sizi tekrar rahatsız edebilirim.
Herkese sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: sinobjk
@Nogay Girginkardeşler
doktor bey, imkanınız varsa almanyadaki bir tanıdığa göndertin bisikleti. kargo adresi almanya, fatura adresi ise sizin adınıza olsun. sipariş esnasında vergi iadesi alacağınızı belirtirseniz gerekli evrakları da bisiklet ile birlikte almanya adresine göndereceklerdir. almanyaya kargo ücreti 2 euro. ilk ödeme almanya fiyatı üzerinden, vergiler dahil, yapılacak. eğer siz gidip paketinizi almanya adresinden kendiniz alıp gelirseniz vergi iadesinden faydalanacak aynı zamanda kargo ücreti de ödemeyeceksiniz. türkiyeye girişte gümrük ve kdv uygulamasına takılacağınızı düşünmüyorum. fiyatlar yüksek olduğu için bu durum sizin için avantajlı olabilir diye düşündüm. sadece uçak bileti masrafınız çıkar.

@Engin er.
@Engin er.

Çok teşekkür ederim Engin Bey,
Bu da çok mantıklı bir yaklaşım. Düşünmeğe değer açıkçası. Sağ olun.

Geri