Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@İlker Karakuş umarım sadece farkın vergisini verirsiniz. bisikleti gönderdiniz mi? eski bisikleti gönderirken kargo işi nasıl oldu ve yeni gelecek bisiklette nasıl olacak? teşekkürler.

Scudo
Bu seneki model sayıları çok az gibi arttıracaklar mı bu konuda bilgisi olan kimse var mı ?

@leCandas
@leCandas

Bu konu hakkında 8. sayfada Sinan Polat bey çok açıklayıcı bilgi yazmıştı ve Engin bey de güzel bir fikir sunmuştu.

Çok teşekkürler, gerçekten ben de çok merak ediyorum, güncel olarak uygulamada 1500 Euro üzerinde nasıl bir vergilendirme olacak.

Geldiğinde bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden güle güle, sağlıkla ve keyifle kullanın.

@Nogay Girginkardeşler

gümrük müşaviri değilim ama bisikletler için kdv dışında gümrük vergisi ödenmiyor. yine de GTIP numarasından kontrol etmekte fayda var. ama vergisiz de olsa beyanname vermek gerekiyor. beyannamelerin maktu bir ücreti var ve sanırım 30 lira civarı bunun dışında bu beyannameyi kim dolduruyor, hizmet ücreti ne kadardır, bu beyanname işi nasıl çözülüyor fikrim yok.

Benim boy 186cm bacak boyuda 89.5cm Canyon endurance için 90 bacak boyu girince XL, 89 bacak boyu girincede L öneriyordu ve siparişimi XL vermiştim.
Bugün yaptığımız uzun görüşme neticesinde sipairşi L olarak değiştirdiler, bunca zamandır beklettikleri için bir çanta hediye edecekler ve sipariş fiyatını zam öncesi Euro'dan hesapladılar. Her şey yolunda giderse bisiklet 48. hafta elimde olur.

Bana bisiklet standı tavsiye eder misiniz?
(link) böyle bir şey istiyorum aslında çok yer kaplamayacak ama hiçbir yerde stokta yok
(link) Bu çok mu uyduruk olur?

@Engin er. Doğru biliyorsunuz, bisikletin GTIP numarasından mevzuata bakıldığında EU'dan gelen bisikletlerde gümrük vergisi %0. Beyanname + hizmet ücreti UPS'de yaklaşık 100-200TL arasında olacaktır. (Beklentim bu) 1500€ üzerinde olduğundan dolayı, bisilet fiyatından 75€ düşüp kalanı %18 üzerinden vergilendireceklerini bekliyorum. Gelince göreceğiz çok az kaldı.

@Nogay Girginkardeşler Gelince göreceğiz artık hangi bilgi doğru umarım ben haklı çıkarım :hhhhhh: yoksa geri göndermek gerekecek :acpsnr:

@leCandas _ XL yerine L siparis etmeniz dogru bir karar olmus diye düsünüyorum. 48.haftaya da cok var, zamanda gecmiyor saatlerde degismiyor :) kolay gelsin.

bisiklet standi secerken: bisikletini standa koydugunda bakim yapabilecegin bir model olmasini tavsiye ederim. Yüksek olmasi, iki tekerinde bosta olmasi ...ve benzeri

bol sabirlar ve iyi sürüsler

@leCandas

bisiklet fiyatından 75 euro düşüp hesaplanması söz konusu olacağını sanmıyorum. 75 euro istisna değil sınır. dolayısıyla o kadarlık kısım istisna edilip kalanı üzerinden hesaplama yapılmıyor, tamamı üzerinden kdv tahakkuk edilecektir. kulağa adaletsiz geliyor haklısınız. :)

@leCandas bu hediye çanta olayına takıldım :) konu nasıl geldi bu hediye çantaya nezamandan beri bekliyosunuz bende ona göre talepte bulunayım :)

bisiklet standı seçerken @Sinan Uyar arkadaşımızın dediği gibi bakım yapılabilecek pozisyonda olursa çok rahat edersiniz.

@Dogannn yanılmıyorsam @leCandas eylül başı gibi vermişti siparişi, bizden 1-1,5 ay önce. Vergi durumu yüzünden tüm canyon TR ailesi olarak takipteyiz kendisini:)

• Beğen
Tepkiler: leCandas
@Dogannn

Merhaba, çanta olarak daha önce canyon'un sitesinde satılan, 5-6 euro değerine ufak bir sırt çantası vardı. Muhtemelen onu vereceklerdir. Uğraştığınıza deyeceğini düşün müyorum. Yine de siz bilirsiniz. :)

@Erdal YILMAZ bencede degmez :) ben bisiklet cantasi filan sandim. :) @alpyese ozman bende takipteyim :) benim o/c hala gelmedi bugun konustum yarin kesin gelirmisss. İnansanmı bilemedim :naslyany:

@Engin er. (link)

Sanarak veya sanmayarak değil :) kanun öyle diyor

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
- Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

@Erdal YILMAZ @Dogannn Sitelerinde 50€ değerinde olan messanger bag gönderiyorlar

@Sinan Uyar Bencede full kaldıracak bir ürün daha mantıklı ama fiyatlar 300-500 gidiyor var mı uygun bir şey bildiğiniz?

Yani 75 euro mahsup edilmeyecek, indirim konusu yapılmayacak. Buradan benim anladığım bu. :)

@leCandas iimiş çantaa bende isticem :krsn: hala bana confirmation gelmedi baya PATATES çıktı bu canyon 2 adet sipariş vermiştim birini İBAN yolu ile ödemeli biride kredi kartı ile İban yolu ile odediğim siparişi iptal ettim ve sadece kred kartıyla ödediğim siparişim kaldı. kredi kartımdan provizyon çekmişlerdi ve bekliyodu geçen bi baktım prvizyonu kaldırmışlar ben tabi şok hemn iletişime geçtim ne ayaksınız diye. siz bi önceki siparişi iptal ettiğiniz için biz paranızı geri verdik dediler. :hihi: ya dedim o sipariş farklı bu farklı hala diğer siparişim için comfirmation yollamadınız bile dedim. ben şimdi tekrardan siparişmi oluşturucam size kart bilgilerimi tekrarmı yollicam dedim ardından pardon bizim hatamız dediler. size comfirmation geldiğinde siz onu onayladığınız taktirde bilgileriniz bende sizin hiçbirşey yapmanıza gerek yok biz tekrardan otomatik olarak parayı çekiceez didiler :uyku: bakalım ne olucak artık ümidimi kestim zaten...:ytrya:

@Dogannn fazladan bişi yapmanıza gerek yok provizyonu geri çektilerse Allah bilir ne zaman kargolayacaklarsa :) o zamana yakın tekrar provizyon çekerler, benimkini de geri aldılar o.c. geldi ama bankaya ulaşan hala bir talep yok bekliyoruz... :)

@alpyese bekliyoruzz zaten yapcak bişe yok da bekliye bekliye bizde PATATES olmayalım :kahve:

Geri