Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@alpyese valla hoca,
Su anki kadrom buyuk geliyor, canyon da kucuk gelirse, bu nasil is arkadas derim yani.

Ben yaz ortası sipariş geçtiğim ve yaklaşık 3 ay (Temmuz, Ağustos, Eylül) beklediğim için, sabırsızlandığım anlar olmuştu. Kışın sipariş verip bekleyenlerin, daha rahat olması lazım. :D

@Eibec endurace AL 6.0 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Alüminyum kadrosu çok kaliteli ve oldukça hafif. Karbon bisiklet hiç kullanmadığım için aynı serinin karbon modelleriyle kıyaslayamayacağım.
Maddi durumunuz el veriyorsa ve yol bisikletine uzun süre ayırabilirim derseniz karbon modellere yönelin derim.

• Beğen
Tepkiler: Eibec
@Bahadır S.

Cevabiniz icin tesekkur ederim.

Ilk bisikletim olacagi icin karbon olmasada olur diyorum. Ne kadar zaman ayirabilecegimi cok bilmiyorum ama cok zaman ayirabilecek gibi olursam karbon bir model alabilirim ilerleyen zamanlarda.

@Eibec o zaman AL kadro yeterli bence. Benim hedefim yaklaşık 1-2 yıl hakkıyla binebilirsem karbona geçmek.

• Beğen
Artik alayim bir bisiklet. Nerdeyse 1 aydir arastiriyorum. Almanyadan Cube attain sl alma durumumda var ama oda aliminum ve almanya fiyati 1200 euro.

En iyisi canyon AL 6.0 gozukuyor sanirim.

bikeradar.com'du galiba, 2014 yılında canyon ultimate al 9.0'ı yılın bisikleti seçmişti.

bir alumunyum bisikletin nasıl karbon bisikletleri geçip birinci olduğunu açıklarken, 50 bisiklet denedik ve bu bisiklet 7 kilo ağırlığıyla denediğimiz en hafif ikinci bisikletti dediler.

ayrıca kunnaım hissi olarak da deneyenler gayet memnun kalmışlar, hatta birisi karbon'lardan daha iyi his verdiğini söylemiş.

şahsım adına konuşmak gerekirse, canyon'un alumünyum bisikletleri ile tek sıkıntım görsellik. 2015 bisikletleri görsel olarak kötüydü ama bikeradar'ın yılın bisikleti seçtiği daha iyiydi. 2016 modellerde de görsellik iyi, ama fiyat uçmuş bu sefer. karbon biisklet spariş vermiş olmama rağmen aklım alumunyum olanlarda kaldı, 2014'deki o yılın bisikleti seçilende SRAM Force 22 vardı, ondan alma şansım olsa şu anda düşünmeden alırım.

karbon iyi güzel de, beni korkutuyo. sürüş esnasında bişey olmaz, ama arabada taşırken, ya da ne bileyim işte bi yere koyduğunda falan yandan darbe alsa zarar görebilir. bi sorun olsa garanti ile uğraş dur. Canyon alumünyum kadroları ile karbon kadroları arasında görsellik açısından geceyle gündüz gibi fark olmamış olsaydı, büyük ihtimalle çoktan bir alumünyum canyon sahibi olmuş olacaktım.

• Beğen
@Muaz Ş.

Karbon kadro kullanıyorum, bisikleti aldıktan sonra ki hafta, önüme direksiyon kıran bir arabaya, sağ arka tampondan vurdum. O kazadan bir süre sonra, önümde giden arkadaşıma köpek kovalaması sonucu arkadan çarparak üstüne düştüm. Daha sonra ise bisiklet ev içerisinde duvara yaslanmış şekilde dururken, aniden diğer yöne şiddetli bir şekilde düştü, kesin bir şey oldu dedim ama sorun yoktu.

Nazar mı ettiler bilmiyorum ama, bunları yaşadım ve bisikletin sadece sağ fren kolunda ufak bir çizik söz konusu. Kadro çok şükür sağlam. Kaldı ki bu ürünler öyle çıt kırıldım ürünler değil, bir çok dayanıklılık testlerine tabi tutuluyorlar.

@alpyese hocam öncelikle şimdiden allah bağışlasın. bekleyip beklememe mevzusuna gelirsek, bu durum inanaın benim için de çok karmaşık. baştan böyle olacağını bilsem başka şeyler araştırırdım, ama şimdi iptal etsem sıfırdan araştırmaya başlamam gerekecek. ve eminim ben iptal edip başka markaları araştırmaya başlasam, ben alacak bisiklet bualamdan bu sparişler gelir. bende böyle bi bedevi şansı var.

şu mailime bi cevap versinler bi kavgamı yapayım da, sonra bana başka bisiklet satıp satamayacaklarını soracam. eğer yakın zamanda alma şansım olacaksa başka model düşünebilirim. daha pahalı olanlardan. gidip almanya dan alırım getiririm.

gerçi şöyle bi durum var, adamlara bunu söylesem adamlar bi taşta iki kuş vurmuş olacaklar. hem benimle tartışmaktan kurtulacaklar başka bisiklet satarak, yani bir müşteriyi memnun etmiş oalcaklar kolay yoldan, hem de daha pahalı bisiklet satacaklar. yani, adamlara bunu sorsam asla hayır demeden pahalı bi bisiklet modeli satmak isterler mantıken (gerçi söz konusu canyon ise mantık ne denli geçerlidir orası ayrı)

velhasılı kelan, yedik bi b*k, beklemekten başka çare kalmayacak gibi.

ahhhhhhhhh ah, eşşşşşek kafam, zamanında şu anki aldığım (daha doğrusu alamadığım) bisikletin aynısını alıp geçecektim işte, daha iyisini alayım derken bekle bekle, al işte.

bişey diyim mi, bizim bisikletler hazır olana kadar faiz arttırımı olur, dolar katlanır, benim bisikletin bedelinin euro karşılığı 1500 euro'yu geçer, ben gene alamam onu, hatta alamamaktan da kötü olur, gümrükte kalır. kalırım öyle.

ben bu şans ile çölde aids'li kutup ayısını bile bulamam.

• Beğen
Tepkiler: berktx ve alpyese
@Muaz Ş.

Ben ödemeyi yaparken o an ki döviz kuru ile 8050 TL civarı ödedim, bisiklet hazırlanacağı zaman para benden çekildiğinde, döviz artışı olunca 8570 TL olarak çekildi. 7 Haziran seçimleri sonrası döviz iyice fırlayınca, bisikletin fiyatı anında 9600 TL oldu. Yaklaşık olarak 4-5 gün sonra parayı hesabımdan çekselerdi, 1000 TL'ye yakın fazladan para ödeyecektim, son anda kurtuldum.

Perşembe akşamı aktifpedal'a bikefit'e gideceğim , kadro boyu vs. konularında 1.70 civarı arkadaşlara yol gösterici olacaktır sanırım , ben de yanlış almamışımdır inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: alpyese
@Erdal YILMAZ
karbon'a bakış açımı değiştirmiyor. karbon kadroda yaşanan sorunların hiçbirini alumunyum kadroda duymadım, ki normal de.

karbonfiberin dayanıklılığı kuşku götürmez, şahsen ben yolda o bisikleti kullnırken mazgal a girsem bile kadroya bişey oalcağını sanmam. son derece güveniyorum o konuda.

kadron'un asıl sıkıntısı, alumünyum gibi dökme metal olmadığı için tam bir standardının olmaması. başımıza her şey gelebilir. gelmeyedebilir. yabancı forumlarda görmüştüm, canyon endurace cf kadrosu kendiliğinden bi noktadan çıkıntı yapmış, içindeki fiberler sökülmüş. dikkat, içten bi olay. çok ilginç. standart var desek de, aslında standart yok diyen adam da kendince haklı. bu fiber yapraklar fırına sokulmadna önce sonuçta insan eliyle eğilip bükülüğ kalıba alınıyo. ordaki en ufak hata demek, bizim internette okuduğumuz bir sürü karbon mağdurlarının kaynağı demek. böyle ilginç problemleri alumünyum kadroda yaşama ihtimaliniz %0. ki bu bahsedebileceğim sorun örneklerinden sadece biri.

%99 sorun yaşamayacağız karbon kadrolarımız ile. ama %1 ihtimal daha korkutmaya yeniyo beni. o %1'lik ihtimale denk gelmek ciddi canımızı sıkacaktır.

dünyanın en iyi uçaklarının dışının karbon olduğunu söyler bazıları. evet, dünyanın en gelişmiş yolcu uçağı Airbus A380'in kuyruk kısmı karbonfiberdir. ki, A380 mühendisleri normalde uçağın bu şekilde tasarlanamayacağını, ama karbonfiber sayesinde bu şekilde tasarlanabildiğini söylerler. bu durum benim açımdan bişey değiştirmiyor. ben internette gördüğüm örneklere bakarım. birsürü sorun okudum/okuyorum karbon ile ilgili. dünyanın en teknolojik jet uçağının sanat eseri karbon kuyruğu korkularımı dindirmiyor.

@Muaz Ş. F-35 gövdesi tamamen kompozit. Yine korkularını gidermeyecektir, çünkü korkularının sebebinin kompozit/karbon teknolojisi ile alakalı olmadığı kesin.
Şöyle de bir gerçek var. Herhangi bir darbede kompozit malzemenin darbeyi tüm yüzeye dağıtarak hasar almama şansı varken aluminyum bir malzeme aynı darbe sonucunda göçükle sonuçlanır. Bu da malzemelerin diğer yönü.
Neyse canyon başlığını fazla dağıtmayalım.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Merhaba arkadaslar ben de siparis sureci ile ilgili tecrubelerimi paylasmak isterim. Siparis tarihim 6 Aralik, tek farkim Almanya'ya yollanmis olmasi. 12 Aralik ta adrese teslim edildi. Tabii ki Ultimate CF SL 7.0 olmas bunu kolaylastirmis olabilir.

Ayrica bike24 de uygun fiyatlar var, Cannondale Caad 12 var. Ulkemizde maalesef bu fiyatlara ayni donanim zor.O yuzden Canyon a yoneldik, hele bir kullanalim yorum yapacagiz.

ben alırken, en geç yıl başına gelir diye almıştım.
tabi Canyon çok abartı geç bırakırsa, belki bir ay daha gecikir, ocak sonunda-şubat başında gelir, mevsim de kış olduğu için bizi etkilemez demiştim.

şimdi anlıyorum ki bisikletler kafadan Mart'a kalmış. berbat bir durum. Mart ayında zaten bisiklet kullanmaya başlarım, Mart ayına girdiğimizde halen bisikleti bekliyor olacağım. halen dağ bisikleti ile çıkacağım. bunu düşündükçe deliriyorum. bi yandan da umursamazca bana cevap vermeyen, süreçten ve gecikmeden müşterilerini haberdar etmeyen Canyon'u a olan nefretim de artıyor.

yapacak bişey yok gibi. bekleyecez. eğer hemen hazır edebileceklerse almayı düşündüğüm başka bir bisiklet var, 2000euro fiyatında olduğu için almanya'ya gidip alacağım ama asıl sıkıntı o değil, asıl sıkıntı söz konusu firmanın gene Canyon olması. bu noktadan sonra bunların hiçbir dediklerine inanmam. bu adam bana bisikleti hazır ettim gel al diye randevu verse, burdan kalkıp almanyaya gitsem, o bisiklet hazır değilse, hatta öyle bir bisiklet yoksa şaşırmam.

başka bir bisiklet almak istemememin nedenlerinden biri de şu, ben SRAM donanım kullanmak istiyorum. şu anda sparişi bekleyen canyon bisikletim gerek jantlarıyla gerek sele borusuyla gerek kadrosuyla tam bana hitab ediyor. sadece donanımı 105 bu benim için önenemsiz, çünkü benim amacım zaten donanımı değiştirmek. bu noktada, çok daha fazla para verip başka bir bisiklet alsam, donanımı değiştirirken zarar edecem.

bazı arkadaşlar ultegra donanım için VCLS 2.0 sele borusu ve DT Swiss jantları kenara koyup, Endurace CF 8.0 almayıp Endurace CF 7.0 SL almışlar. amaca yönelik doğru bir seçim yapmışlar, ben tabi çekiş sistemini değiştirme niyetimden dolayı 8.0'ı tercih ettim. açıkçası bu bisiklet tam istediğim ürün. ama işte, gelmiyor abi. gelmiyor.

@mustafa ç söyle gittsin bukadar kasma bence ben şunu şunu istiyorum sebebide sizin sorumsuzluğunuz. isteyenin bir yüzü vermeyenenin iki yüzü :D sanırsam fabian ı kovdular çok fazla hediye verdiği için ve tutarsız cevapları yüzünden artık göremiyorm fabian ı ortalıklarda :D

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Dogannn facebook gönderilerinede sadece Toby bakıyor, sanırım ya psikolojik destek almaya gönderdiler yada süresiz izin verdiler :)

Geri