Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Canyonun alüminyum ve karbon bir modeli arasında kararsız kaldım. Karbon olanın maşası şöyle tarif edilmiş:
"
FORK CANYON ONE FOUR SL
  • FULL CARBON FORK WITHG "CONICAL FORK SHAFT (1 1/2 INCH AT THE BOTTOM, 1 1/4 INCH AT THE TOP)
  • WEIGHT: 325G. "
Alüminyum olan ise:
"
CANYON ONE ONE EIGHT SL
  • CARBON FIBRE FORK
  • ALUMINIUM DROP-OUTS
  • 1 1/8" SHAFT FOR OPTIMUM STEERING PRECISION AND STIFFNESS WHEN OUT OF THE SADDLE
  • WEIGHT: 350 G. "
Bu iki maşa arasında titreşim sönümleme anlamında çok fark var mıdır? Anladığım kadarıyla 1.si full karbon, 2.si alaşım. (Baktığım bu modeller endurace cf 7.0 ile endurace al 6.0)

Scudo
@comfortablynumb iki maşa arasında fark var mıdır? Ne kadar fark vardır? Bu iki soruya cevap vermek güç. Ama net bir şekilde diyebilirim ki CF modelleri titreşimi çok daha iyi sönümlüyor. Bunun sebebi sadece maşanın değil, kadro ve sele borusunun da titreşim sönümlemekte alüminyumdan daha başarılı olan karbon malzemeden yapılmış olması..

@comfortablynumb bu konunun ilk sayfalarını okursanız ben de karbon aluminyum kararsızlığı yaşamıştım uzunca bir süre. Maddi imkan varsa "Karbon alın pişman olmazsınız"

• Beğen
Tepkiler: comfortablynumb
@mustafa ç aslında almışken karbon düşünüyorum ama bakımı, muhafazası beni germesin istiyorum. hani demire bağlama, yok sele borusuna bişey takma, aman biryere sürtme gibi kaygılar, stres atmak için sevdiğim sporda yer almasın diye çekiniyorum.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@comfortablynumb aynı çekinceleri alüminyum kadroda da yaşayacaksınız emin olun. Sonuçta yeni bir bisiklet alıyorsunuz ve üzerine titreyeceksiniz. 5 ay önce bende ilk yol bisikletimi aldım, hemde karbon ile başlayarak. Dediğiniz gibi üstüne titriyordum, halada eskisi kadar olmasa da titriyorum ama bir yandan bu kadar ona karşı bu kadar üzerine düşmem bisikletime verdiğim değeri gösterdiğini fark ettim. Bisikletinizi sevin, bir bağ kurun onla. İnanın ki çok mutlu edecektir sizi. Karbon, alüminyum fark etmez. (Ama karbon bir farklı tabi ki:))

Edit: İmla.

Avrupa'ya gidip bana Canyon getirebilecek bir iyilik meleği var mı :D

>Selam arkadaşlar

Konuda 15-20 sayfa okudum.

Canyon bisikleti Almanya ya gidip otele sipariş vermekten bahsedilmiş.

Koblenz deki mağazadan direk alışveriş yapmak mümkün değilmidir.

veya otele sipariş vermenin ne gibi bir avantajı var.

Açıkçası ben franfurt a gidip oradan koblenz e geçip direk mağazadan alışveriş yapmayı planlıyorum.

Hatta olursa aynı gün içinde geri dönmeyi düşünüyorum.

@aziz aydın Bildiğim kadarıyla, mağazadan satış yok, sadece ve sadece internet sitesinden alabiliyorsunuz. Almanya'ya gidip otele sipariş vermenin faydası şu; kargo ücreti çok cuzi bir miktar ve Türk vatandaşı olup, Almanya'ya (ya da başka Avrupa birliği ülkesine) gidip ürünü oraya kargolatıp Turist sıfatıyla ülkemize geri getirdiğiniz takdirde gümrükte ödenen vergiyi geri alabiliyorsunuz. Bu işin artısı bu. Kargo ücreti parası + vergi olmadığı için bu olay mantıklı olabiliyor.
- Ve şöyle bir durum daha var, ürünü siteden alıyorsunuz ve Avrupa birliği ülkesine kargolatacağınız için para birimi Euro oluyor, bu kur farkı azımsanacak gibi değil, sakın bunu da hesap etmeden gitmeyin derim.

Kargo'nun otele ne zaman geleceği biraz şaibeli olacağı için uçak bileti ve rezervasyonunuzu duruma göre esnetmek zorunda kalabilirsiniz. Şahsi tavsiyem 5-7 günlük bir tatil gözüyle olaya bakın bu süre zarfında kargo gelecektir hem ne gün gelecek, geldi mi? gelecek mi? tasası da daha az olur.

@İbrahim A.
Alakası yok,geçen sene aynı gün (Nisan 24) sabah Bonn'a indim ve akşam uçağıyla geri döndüm.380€ iademi 1 ay sonra aldım.Gümrük mevzuatında böyle bir madde yok.

@Osman Tuğrul

O zaman benim plan suya düştü.Vergi iadesini almanyada harcadıktan sonra hiç bir anlamı yok benim için.Almanyada direk satışın olmadığından eminsiniz dimi?

@aziz aydın Koblenz'de bulunan (sanırım fabrikada orada) showroom'dan alamıyorsunuz. Almanya içi kargolatmak daha az maliyetli olduğundan böyle yapılıyor.
Siz oraya gidip, kendi cebinizden konaklamalısınız. Tabi bu arada bu işlemler hep Euro bazında. Dediğim gibi bu işin artısı bir nevi Avrupa'ya gidip gelmek ve bisikletinizi alıp gelmek = Türkiye'den kargo ücreti 200 + vergi ücreti ile denktir. Bu eşittir kısmı, eğer vize + pasaport varsa eşit olur. Yoksa sadece bisiklet almaya gitmek için vize + pasaport çıkartmak vs. vs. mantığı kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: aziz aydın
@Osman Tuğrul facebook sayfasından böyle bi cevap aldım.Daha önce bu tip bir alışveriş yapmış olan varmı?

You can order a bike directly in our showroom. Here is a list about the available bikes there:

(link)

Untitled3.jpg

Yalandan sipariş verdim.Kargo ücreti ödemeden koblenz den ürünü direk alabiliyorum.Yani almanyaya gidip alışveriş yapacak olanlar showroom dan teslim alabiliyor.Bu da ek bilgi olsun.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Geri