Scudo Sports

Canyon müşteri memnuniyeti

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
3
Herkese merhaba,

Bu tarz olaylar başınıza ne sıklıkla geliyor bilmiyorum ama, 3 ay önce teslim aldığım Canyon Aeroad CF SLX 8.0 Di2 marka ve model yol bisikletimin, üzerinde bulunan karbon gidon boğazında bir çatlak söz konusu oldu.

Bisikletin genel bakımını yaparken tamamen tesadüf eseri denk geldiğim, "fotoğraflarda göreceğiniz" çatlak ile karşılaştım.

Vay efendim karbon bisiklet kullanılmaz, hele ki karbon gidon asla diyenleri duyar gibiyim, ancak bunun karbon malzemeden daha çok, o malzemeye uygulanan kuvvet ile alakası olduğunu düşünüyorum.

Bunu şöyle detaylandırayım; görmüş olduğunuz gidon üzerinde, 5 Nm üstünde kuvvet ile sıkılmaması gereken 2 adet vida yer alıyor. Bu vidalara gereğinden fazla uygulanacak bir kuvvet, malzemeye zarar vermeye müsait.

Aklınıza hemen, "Tork" anahtarının ne kadar da önemli bir anahtar olduğu gelmeli. Aman canım ne işim olur bu anahtar ile demeyin, Zira Canyon firmasının sattığı bisikletler ile gelen Tork anahtarı, aluminyum gidon ve sele borusunu sıkarken size sıkıntı yaşatmasa da, karbon malzeme de bu anahtarı kullanırken çok daha dikkatli olmak, hatta mümkünse manuel yada dijital ayarlı Tork anahtarı ile bu vidaları sıkmak gerekiyor.

Konuyu daha fazla uzatmadan sonuca bağlamak istiyorum. Bu parçaların tamamını firmanın göndermiş olduğu Tork anahtarı ile sıktığım halde, böyle bir sorun ile karşılaştım. Bisikletimi bana getiren sevgili dostum, kardeşim Burak ile, durumu hemen firmaya bildirerek, yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorduk.

Firmadan gelen cevap özet ile şöyle oldu; yaşadığınız bu durum için özür dileriz, istediğiniz ölçülerde ürünü ücretsiz olarak size göndereceğiz. Ürün garanti kapsamında yenisi ile değiştirilecektir. Ve yaklaşık 5 gün sonra bugün, ürünü adresimize hiç bir ücret istemeden kargoladılar. Şu an yeni gidon yolda, henüz elimize ulaşmadı. Eski gidonu da geri istemediler.

Buradan çıkartılacak sonuç; bisikletinizin üzerindeki sıkılacak her türlü aksamı ezbere değil, belirli bir kuvvet ile ve mümkünse tork anahtarı ile sıkmanız gerektiği diye düşünüyorum. Ayrıca Canyon firmasının, her ne olursa olsun müşterisine verdiği önemi bir kez daha görmüş oldum.

Saygılar, sevgiler. :)

114010 dosyayı görüntüle 114013 dosyayı görüntüle 114024 dosyayı görüntüle 114014 dosyayı görüntüle

Scudo
Eğer bu şekilde indirim göstererek faturaladılarsa gümrük vergisi ödeyeceksin haberin olsun.

Vergi sistemini anlayamadığım için soruyorum 0 bedelle faturalandırılmış bir üründen nasıl vergi alınacak bilen biri bilgilendirebilirmi acaba bu arada firmayı takdir ettim müşterisini yolda bırakmamış çok firma gördüm armudun sapı üzümün çöpü diyerek malına sahip çıkmayan

Garanti kapsamında kişiye gönderilen ürünün ne vergisi. Ne indirimi. Bu durumda da vergi alınıyorsa türkiye çoktan bitmiş.

Ilgili kambiyo mevzuatinda"garanti dahilinde degisecek malzeme bedelleri bedelsiz ithalat kapsamindadir"..diye bir ibare vardi. Ucret odenmemesi gerekir.
Firmanin yaklasimi takdire şayan.

faturada "bedelsiz" diye bir ifade geçmiyor. %100 indirimle satış yapılmış görünüyor benim anladığım. muhtemelen 80 dolar kadar vergi çıkaracaktır bizim gümrükler.

Benzer bir sorun ben de yasamistim Canyon ile. Bendeki plastik bir parca idi ama yine de birsekilde beelsiz sahip oldum hatta yedegi ile. Once kargo parasi falan demislerdi ama birkac yazisma ile 1 kurus odemeden sorunum cozulmustu. Sonradan fark ettim ki patca benim yuzumden hasar almisti.
Canyon aldigim icin memnunum.

@hidromek

0 (sıfır) bedelle faturalandırmıyor. Bedelini yazıyor sonra da indirim yapıyor. Devlette diyorki indirim firmanın keyfiyetidir ben değerinin üstünden vergimi alırım. Sıfır bedelle faturalandırsa o zaman vergi almaz çünkü vergi alacak değer bulamaz. Firmanın hatası.

@Yusuf Z. Şipal

Tamam da "garanti dahilinde değişmiştir" diye faturada yazmıyor.

hiç alakası yok. hiç kimse bu belgeye vergi falan isteyemez. total 0 yazıyorsa bitmiştir. böyle bir şey olamaz. 100 tanede 1 tane anca olur oda total kısmını görmeyen kör bir memura denk gelirse olur. canyon un kendi başına tüm dünyaya satış yapması ve bu şekilde yardımcı olmasını çok beğeniyorum ama bisikletlerini hiç bir şekilde beğenmiyorum ve kullanmam. bu saçma tasarımlarını düzeltirlerse bende bir canyon markası kullanıcısı olmayı düşünürüm.

ayrıca tork olayına hem kendiniz düzgün sıkmaktan kaynaklı sorun yaşarsınız demiş. ve ben zaten düzgün tork anahtarı ile sıktım demişsiniz. yani ben bu ön yargıdayım bedava bulsam karbon boğaz ve gidon kullanmam. siz bu ön yargıyı kırmak adına bir bilgi paylaşmışsınız ama. tam tersine bu ön yargıyı güçlendirmişsiniz. bir ufak detay da ben vereyim. bu parçaları likit tork sürmeden asla ve asla kullanmayın. ben korkudan. her yere furç rulmanının oturduğu yere kelebek vidasına kadar. suluk vidalarını bile likit tork pasta sürüyorum gerçekten çok hoş bir sağlamlık hissi ile sıkışıyor parçalar. likit tork ile 5nm dediği yeri 3.5 nm olarak sıksan bile mükemmel sıkılık sağlıyor.

Aynı şekilde Canyon garantiden kadrom değişti. Yüzde yüz iskonto ile sıfır bedel ile bana gönderilen kadro için (sanırım 700 TL idi) gümrük vergisi çıktı. İki kere itiraz etmeme rağman mecbur ödeyeceksiniz şeklinde çıktı sonuç.

@Deniz Baklacı

Sıfır bedel ile göndermiyor. Sıfır bedel ile gönderse vergi çıkmaz. İndirim yaptığı için indirim dikkate alınmıyor.

@Deniz Baklacı

Her türlü duruma karşı hazır kıta bekliyorum, kısmet olursa önümüzdeki hafta netlik kazanır. %18 kdv ödeyeceksin derlerse, ödeyeceğiz. :D

@clubber Çok aptalca bir kuralmış çünkü bir bedel ödemediğiniz belli buna rağmen vergi talep edilmesi aptalca bu durumda muhatap firmayı 0 bedelle faturalandırırmısınız diye ricada bulunmak ve firmanında bunu kabul etmesini ummak gerekiyor

@hidromek

Vergi tekniği gereği aptalca değil. Yoksa herkes indirimli fatura getirir kimseden vergi alamazlar.

Ürün şu an gümrükte, gümrük çekim işlemlerini başlattım. Vergi çıkmadığını, vergiyi karşı tarafın ödeyeceğini söylediler. Bakalım son dakika bir sürpriz olmaz ise 1-2 gün içinde netlik kazanır.

@Erdal Yılmaz

Evet bir gönderme şekli var o şekilde göndermişse vergiyi karşı taraf üstleniyor.

Düzeltme: teslim şekli DDP veya DTP ise karşı taraf ödüyor. Eskiden bana da bazı ürünler böyle gelirdi. Vergileri karşı taraf öderdi. Çok eskiden. Tabi bunu bilmeden yapıyorlardı.

Birde KRON firmasına bakalım. Mail atarsın cevap atmazlar. Görmemişlerdir dersin ararsın ve attığın maili gördüklerini anlarsın. Cevap atılacağı söylenir ama atılmaz. Bunun üzerine hatırlatma maili atılır ama yine cevap dönülmez. Bisiklet, benim için hobiden öte artık. Ama şunu biliyorum ki artık TR firmalarından (ilk sırada Kron) kesinlikle uzak duracağım. Kron markasını kesinlikle önermiyorum.

Ayrıca konuyla dolaylı yoldan ilgili bir sorum var. Nm ayarlı tork anahtarını nereden bulabilirim. Aliexpress üzerinden almayı tercih ederdim.

Geri