Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon sipariş

merhaba, yakın zamanda bir canyon da ben satın aldım. siparişimi verdikten tam 14 gün sonra (arada bayram tatili olmasına rağmen) bisiklet elime ulaştı. bu sürecin nasıl işlediği önceki mesajlarda detaylı olarak anlatılmış zaten, o yüzden tekrar anlatma gereği duymuyorum. zaten ben de o yazılanları okuyarak bu bisikleti satın aldım. bu alışveriş süreci benim açımdan kusursuz geçti. bisiklet hemen hemen her ayarı yapılmış şekilde geliyor. sadece gidonu ve sele borusunu monte ediyorsunuz. bunun için de kutunun içine tork anahtar takımı koyuyorlar. adamların amacı hiç bir uzmana gerek duyulmadan, eline tornavida almamış birinin bile bu bisikleti kurabilmesi. kargo takip numarası ile beraber kurulum videosu da gönderiyorlar. bisiklet ile beraber satın alınan aksesuar ya da yedek parça için ayrı paket yapıyorlar ancak bu paket için herhangi bir kargo ücreti almıyorlar. ben hem bu alışveriş sürecinden hem de bisikletten çok memnun kaldım, bundan sonra bisikleti değiştirip bir üst modele geçmek istersem kesinlikle yine canyon'u tercih edeceğim.

Scudo
@sonerogul
Herhangi bir satıcı bir müşteriye bu sözleri söylettirebiliyor ise işini gerçekten özenle ve kaliteli bir şekilde yapıyor demektir. Bütçem el verseydi ben de Canyon bisiklet almak isterdim. Hayırlı olsun bu arada.

@sonerogul
Merhaba öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun :) bende canyon almak istiyorum ama vergi falan nasıl oluyor acaba bir bilgi verebilirmisiniz. 2018 için

@Tolga1serbet

Satın alacağınız bisikletin kargo hariç bedeli 1500 euro'yu geçmemesi gerekiyor. Kargo hariç bedel üzerinden %18 kdv'yi, diğer bir deyişle vergiyi T.C. gümrüğüne ödeyerek bisikletinizi teslim alıyorsunuz. Vergi konusu bu kadar.

@Tolga1serbet
teşekkür ederim. bisiklet türkiye'ye ulaştığı zaman ups kargodan sms geliyor ve bir link veriyorlar (ayrıca ups kargodan telefonla da arıyorlar), o linkte bir form oluyor (gümrük işlemleri için vekalet gibi bir şey) onun çıktısını alıp imzalayıp tekrar mail atıyorsunuz. ardından gümrük vergisi için (ürün bedelinin %18'i) bir mail daha geliyor, gelen iban numarasına havale ya da eft yapıyorsunuz (eğer hesabınızda bununla ilgili tahmini bir miktar para tutarsanız, gelen mail sonrası internet bankacılığı ile masrafsız anında eft yapıp süreci hızlandırabilirsiniz). ardından bisiklet sorunsuz şekilde adresinize geliyor. tabi bu dediklerim bisikletin 1500 euro altında olması halinde geçerli. üstünde olursa işlemler değişir.

Geri