Scudo Sports

Canyon Yol Bisikleti Model Seçimi

Canyon Ultimate CF SLX Modellerinden Sizce Hangisi?

• ULTIMATE CF SLX 8.0 DI2

• ULTIMATE CF SLX 8.0

• ULTIMATE CF SLX 9.0

• Toplam katılım
    48
Scudo
Ultimate M boy var stokta. Boyum 180. Bana uygun mudur? Şuan Merida Speeder 54 cm kullanıyorum, sanki 1-2 cm büyük gibi.

@hkndng Meridalar kadro boyu ölçüsü ile satılmazlar. s s/m m m/l /l diye gider. s/m 54.5 kadro uzunluğuna sahiptir. bana 1.78 boyum ile tam olmakta.

O zaman yeni geçtiler yeni serilerde benim dediğim şekilde numaralandırılıyor.

Canyon göründü. :D

Kısmetse 13 Eylül akşamı Türkiye'de olacak.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/11954676_10153617885057094_1814983093104295492_n.jpg?oh=e5a48ec9882ca09d56257adccb8655dc&oe=563A304A&__gda__=1451370799_7b4e88c5f88e41dfc8468acb12de02f1

@Erdal YILMAZ
Erdal inan senin adina cok sevindim, icini göremiyoruz ama kartonunuda görmek yeterli.:harika: Allah güle güle kullanmak nasip etsin.

Simdi 13 eylülü iple cek bakalim.:D Cok az kalmis ama senin icin 1 yil gibi gelir simdi su 2-3 hafta.

@Murat Cömez

Murat Bey çok teşekkürler. Gerçekten zaman geçmek bilmiyor. 1 Temmuz'dan bu yana bisikletsizim, zor günler geçiriyorum. :D Allah herkese daha iyilerini nasip etsin.

Kutunun içerisinden şöyle bir şey çıkacak. :)

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/1-jpg.27921/

Arkadaslar ben daha once trek fx 7.5 duz gidon almayi dusunuyordum ama canyonla ilgili arastirma yapinca ayni donanim ve kilo seviyelerinde trekle yari yariya ucuz oldugunu gordum. Simdi benim sorum su. Fazla egik surus hosuma gitmiyor ama fitness bisikletinden sonra yol bisikletine gecis istegi duyuldugunu forumlardan okuyorum. Butcem 1200-1300 euro gibi.
Duz gidonlu roadlite serisimi
Yoksa daha dik surus acili endurace mi yoksa canyon klasigi ultimate serisimi. Birde boyum 1.84 hsngi kadro olcusu bana uyar. Yol bisikletlerinde kadro normalden buyuk alinir diye tavsiye ediliyor.

Bende Fx7.0 vardı, 7.5e veya cube sl road gibi düz gidonlu daha hafif bir bisiklete geçmeyi düşünüyordum ancak özellikle fx7.5 in fiyatının özelliklerine göre bence çok yukarıda olması ( şu an 1480 euro,geçen yıl 1299 du) nedeni ile başka bisiklet arayışına girdim. Bu arada düz gidonlu bisiklet düşünme sebebim de çoğunlukla trafik içerisinde kullanacak olmam nedeni ile yol gidonunun rahatsızlık verebilecek olması idi, ancak gözümü karartıp endurance serisi canyon aldım,boyum 1.78 aslında 54 kadro bana uygun ancak canyon da s-53, m-56 bedendi, daha kontrollü konforlu olacağını düşünerek küçük olanı yani s bedeni aldım,çok rahatım,hiç bel,botun,sırt ağrısı yaşamadım,ilk günlerde bile.Kendi sitesinde ölçüm klavuzu var,bisikletin modeline göre boy tavsiyesinde bulunuyorlar,doldurup kontrol edin. Belirttiğiniz gibi fitnes dan sonra bir yol bisikleti hevesiniz olacaktır, o nedenle direkt geçiş yapabilirsiniz bence,ayrıca yol bisikletleri bence çok daha estetikler.

@Glownshow

Videoyu imrenek izledim.. kazasiz belasiz cok guzel bisiklet

@edin
Edin bey. Endurace nin al serisimi yoksa cf serisinimi aldiniz. Cf 7 1399 euro (7.65 kg)
Al 6 serisi 999 euro (8.10 kg) al serisinin kadrosu aluminyum, masasi karbon.

23.11.15 de stoklarda olacak simdi alip kasim ayinin sonunda gidip kendim alacam. Vergi iadesinide alinca cok avantajli olacak benim icin.

Sizin boyunuz kac acaba? Ben olculerimi girdim canyin sitesinde large-xl arasinda gidiyor. Vucudun degisik bolumlerini olcup giriyorsun ve ideal kadro olcusunu veriyor. Kendi olculerim cok hassas degil. 1-2 santim oynatinca bazi olculeri large olcuye dusuyor. Large alacagim sanki ama emin degilim.

@Glownshow

Sizinle aynı boydayız. Yalnız benim bacak iç boyum 86-87 civarı. Canyon ölçüm sayfasına 86 yazınca M beden, 87 yazınca L beden öneriyordu. Ben de L beden aldım. Çünkü aldığım modelin kadro ölçüleri bana en yakın olan L bedendi.

Her modelin kadro ölçüleri aynı değil. Endurace, Ultimate, Aerod kendi içerisinde farklı ölçülere sahip olarak üretiliyor. Açıkçası 1-2 cm. lik farkların çok etki etmediğini düşünüyorum.

@Erdal YILMAZ
Tesekkurler erdal bey. Siz neden ultimate modelini tercih ettiniz. Endurance uzun yolda daha dik bir surus sagliyor sanirsam. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Simdi ben siparis etsem 23 kasim gosterse ben biletimi alsam sonra available oldugu tarihte degisiklik olma ihtimali varmi?

Boyum 1.78 bacak içi 82 cm. Bence siz beden ölçülerinizi detaylı ve dikkatli bir şekilde ölçün, erdal bey de olduğu gibi m-l arası bişi çıkması gerekir,l-xl büyük gibi. cf 8 almıştım,eylül ayında indirimden 1111 euroydu, şu an 1343 euro. İlla karbon olsun diye bişi yoktu aklımda ama rengi çok hoşuma gitmişti, performansta alimünyum kadronun hiç aşağı kalırı yoktur eminim canyon için. ayrıca şimdi aklıma geldi, ölçü konusunda en detaylı site (link)
,buradan da bakmanızda fayda var

@Glownshow

@Glownshow

Daha önce kullandığım yol bisikletlerinden, daha iyi bir model satın almak için tercih ettim. Bisikletimi henüz teslim aldım, kısmet olursa uzun bir sürüş sonrası yeni bir konu açabilirim.

Sipariş süreci hakkında canyon ile görüşmenizde fayda var. Koblenz'e gidip alacaksanız eğer, daha önce bu şekilde bisiklet alan arkadaşların konularına göz atın derim.

Geri