Scudo Sports

Canyon Yol Bisikleti

FarukDemir

Forum Bağımlısı
Tepki
394
Merhaba, uzun süredir verdiğim araya Canyon'dan şu yol bisikletini alarak tekrar başlamak istiyorum. Daha önce hep MTB kullandım. Bu benim için ilk yol bisikleti olacak. Görüşlerinizi esirgemeyin lütfen
Canyon Roadlite AL 6.0
https://www.canyon.com/i/bikes/bikedetail/roadlite-al-6_c1004.png
Frame Canyon New F6 Technology
Fork Canyon One One Eight CF
Headset Tange IS-22 SCT
Rear Derailleur Shimano 105 black
Front Derailleur Shimano 105 black
Shifters Shimano 105
Brake levers Shimano 105
Brakes Shimano 105 Black
Hubs Mavic Aksium
Cassette Shimano SLX CS-HG81 10-speed
Rims Mavic Aksium
Tyres Continental Grand Prix 4000s
Cranks Shimano 105 FC-5750
Chainrings 50/34
Bottom Bracket Shimano 105 SM-BB5700
Stem Ritchey WCS 4-Axis (31,8)
Handlebar Ritchey WCS Evo Curve
Saddle Selle Italia X1 Special Edition
Seat post Ritchey WCS 1-Bolt
Frame sizes XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL
Weight 8,15 kg

Scudo
Nereden almayı düşünüyorsunuz acaba bu bisikleti? bildiğim kadarıyla türkiye de satılmıyor canyon bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
Merhaba, ben Almanya'da okuyorum, buradan almayı düşünüyorum.

Her şeyi ile iyi bir bisiklet. Kadrosunu çok beğendim beyaz çok iyi gitmiş. Yalnız fiyatı merak ettim.

Canyon Güzel Bir Secim Ekipman 105 Ne düşük ne yüksek orta seviye.Canyon Bisikletler Bildigim Kadariyla internet üzerinden satışı yapılıyor. Bol Pedallar.

• Beğen
Alamanya dan getireceksen parasını vereyim bir tanede bize getir roadlite 7 de olur ultimate al 7 de

• Beğen
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kadro alüminyum, maşa karbon. Fiyatı 1000 Euro. Bir de merak ettiğim bir konu daha var. 105 ve Sram Apex'li 2 seçeneği var bu modelin. Hangisini tercih etmeliyim?

Ben olsam Sram Apex derdim heralde. Tam olarak 105'in dengi olarak değil ama, kullanıp da memnun olmayan kimse yok. Beyaz bisiklet üzerine, beyaz bir Sram Apex çok şık durur. Ayrıca "doubleTap" gerçekten çok ilgi çekici.

• Beğen
Apex için yorumlar genelde iyi fakat profesyonel testler dayanıksız olduğu yönünde.
O neden 105 set tercih ederdim ben aynı fiyat aralığında.

Apex - Tiagra karşılaştırmasında Apex öndedir fakat Apex - 105 konusunda Apex seçmek bence mantıklı değil.

benim bildiğim de apex tıagra ile 105 arasında ben 105 olsun derim....
yalnız alet çok güzel ölürüm ben buna

• Beğen
Teşekkürler, pekii aklıma takılan birşey daha var. Üzerinde standart olarak Shimano 105 FC-5750 50/34 2 li aynakol ve Shimano SLX CS-HG81 11-32 ruble varmış. Bunları ücreti karşılığında yükseltme seçeneği sunuyorlar. Shimano 105 FC-5703 50/39/30 3 lü aynakol ve Shimano 105 CS-5700 10s 11-28 ruble ile değiştirmeli miyim sizce?(50 Euro fark)

2. sorum ise kadro ölçüsü. Canyon'un sitesinde ölçü belirleme yaptım kaç defa, xs(50) çıktı. Çok küçük geldi gözüme. Boyum 175. S (53) ve M (56) var. Sanırım 56 daha uygun olur?

Valla bu boy ve ölçü işi biraz kafa karıştırıcı,sadece rakamlara bakarak almak yanıltabilir,bazı markaların bisikletleirnde 56 L gözüküyor bazısında M.Deneyerek almak en iyisi.böylece içiniz daha rahat olur,acaba daha büyükmü yada küçükmü almalıydım gibi kuşkularınız olmaz.

• Beğen
Sorun şu ki Canyon'da bayii sistemi yok, internet üzerinden satış yapıyorlar, bisiklet doğrudan fabrikadan geliyor. Fabrika Koblenz şehrinde. Bulunduğum şehre çok uzak olmasa da deneyerek almak için oraya gitmem lazım. En kötü ihtimal öyle yapacağım :)

Mtb Kökenliyseniz Bacak Kaslarınız İçin Altyapınız Sağlamdır Diye Bir Tahminde Bulunarak 3'Lü Aynakola Gerek Yok Diyorum
50/34 Yapraklar İle 12/25 Ya Da 11/28 Kaset Dişli İle Sorunsuzca Kullanabilirsiniz 105 Sistem Apex'e Göre İyidir Ancak Bu Apex Kötü Demek Değildir Seçim Sizin İyi Alışverişler

• Beğen
Nereden baksan % 18 KDV ile 200 eyro kargo parası cepte. 900 tl para eder o paraya buradanda bir mtb velespiti çekersin artık

yeni konu açamıyorum, kendim yeni olduğum için tabi. bisikleti aalan arkadaşı kutluyorum. benim de çok istediğim bisikletlerden bir tanesi bu. kendi ghost cross 5100 bisikletimi sattıktan sonra ben de düşünüyorum aynısından. ve bu arada canyon fiyatları eurodan dolara çekti. hem kredi kartı dönüşüm kurları azaldı hem de taşıma ücreti eurodan dolara geçti. yani aslında eski rakanmlar aynı kalmakla birlikte birimler euro değil dolar oldu. bu elbette fiyatları geri çekmek demek oluyor. düşünen arkadaşlar değerlendirebilir. haa ben mi, şimdilik bekleyeceğim. :) çok istiyorum ama bu bisikleti.

@FarukDemir

1- mevcut ön 50/34 , arka 11/32 ile değiştirmeyi düşündüğünüz 52/39/30 arka 11/28 arasında orantısal fark fark hemen hemen yok. Değiştirmek için Fark vermeye değmez. 105 serisi de gayet iyi.
İlginç olan ruble mtb serisi SLX. Mtb rubleleri ile yol rubleleri arka aktarıcı izin verdiği sürece bir birlerinin yerine kullanılabildiğini göstermesi bakımından güzel bir örnek.
Bu modeli "bikeradar" test etmiş ve fiyat performansı oldukça yüksek vermiş. jantlarına kadar dengeli donanıma sahip bir bisiklet.

performans değil de tur bisikleti olarak kullanma niyetindeyseniz aynakolu 3'leyebilirsiniz.
53 kadro size uygun olacaktır. 56 kadro 1.80 boy üzeri için uygun

Geri