Biraz konudan bağımsız, biraz da konuyla ilgili, benim aklıma şu geldi; kadınların, sadece kadın kadına bir bisiklet grubu kurma fikrinden kimse rahatsız olmaz, ayrımcılık yapıldığını düşünmez.. zira burda talep edilen şey daha çok "rahatsız edilmemek" arzusu.. bu da kadınların suçu değil. Malesef erkeklerin suçu.
Benim şahsi fikrim, ben içinde "kadın ve çocukların" barınamayacağı bir grupla takılmak istemezdim.
Arkadaşın bu talebini dini inançlara dayandırması her ne kadar başta hak verilebilir bir unsur gibi gözükse de, aynı zamanda yine antipatik gösterecek bir unsur. Zira forumda kendisi ile aynı dine mensup olup kadınlı bir grupta sürmenin sıkıntı olmayacağını düşünen bir kişi çıkıp "ne yani ben dinsiz miyim, bence de dinen böyle bir şey yanlış değil" diyebilir. O yüzden bunu "kişisel tercihlerim nedeniyle" diye belirtse daha uygun olurdu. Bu öneri ona yapılmış zaten ama "o zaman yanlış anlaşılır" diyor.
Bir de şu var, bir gün bir kadın arkadaşı böyle bir gruba "ben de sizinle bir tura katılmak isterim" dediğinde ne cevap verirler?