Scudo Sports

Capraza kacma

Cagkan Dur

Forum Demirbaşı
Tepki
77
Bisiklet
Trek
1 ay once gecirdigim kaza sonucu arka aktaricimi tiagra 9lu olarak degistirdim sora var idi.
o gunden bu gune aynakolun buyuk dislisine ne zaman gecirsem vitesimi 2x3-4-5 araliklarinda sanki capraza kacirmisim gibi cirlama sesi ve zincir surtmesi oluyor.
2 kez gosterdim aldigim yere biraz alismasi gerek dedi bekledim iyice otursun yaglansin diye vs.
bugun gene yolda giderken muzik dinliyorum kulakliklarla fakat o sesi rahatca duyuyorum 2x 3-4-5-6 yapmaya korkar oldum sesten oturu.Simdi tamir standina cikartip pedal cevirdim agirliksiz o kadar ses cikartmiyor.

ne yapmak lazim?
bayramdan sonra bakim icin goturecegim fakat genede ogrenmek istedim neden boyle oldugunu.

Scudo
çapraz vites kombinasyonları doğal olarak sürtme yapar zincirinde ömrünü kısaltır..bende tiagra aktarıcı kullanıyorum hani diğer setlerde durum ne bilmiyorum çapraz viteslere elverişliliği açısından ama büyük aynakola aldığımda arkayıda aşağılara kaydırıyorum ses kesiliyor..yani mantık şu:hızlı gitmek istiyorsan büyük aynakol arkada küçük dişli ses kesilecektir..istisnai bir durum varmı bilemiyorum..

aynakol buyukte fakat rubledeki nerede ise tum dislilerde bu sesi duyuyorum.
fakat aynakolu tekrar kuculttugumde sadece son viteste capraza giriyor.
buyuk disli ile ruble arasinda bir skinti var cozemedim gitti.

ferhat bey muhtemelen kadro kulagi degisti.
ama yarin gunduz gozu ile tekrar bir bakayim duzmu degilmi

Problem gecmez ise bayramdan sonra getir halledeyim.kadro kulagi yeni degisti ise veya duz ise vites ayari yada zinciri aktaricinin bacagindan yanlis gecirmistir takan arkadas her iki durum da usta problemi bu problemi yaratan ustanin da bahanesi dogal olarak bekle alisinca gecer olacaktir.yarin musait zamanin varsa ben nobetciyim yarin da halledebilirim sonrasinda bayram sonu pazar gunune kadar eskisehirde degilim

Edit:ayar sehpasinda o sesi yapmiyor demissin yeni fark ettim baska birseyden de olabilir gormek sart oldu.

• Beğen
Tepkiler: Cagkan Dur
Geri