Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carbon Kadro ve Aluminyum Kadro Arasında Kaldım

Halitkin

Sirrus
Tepki
42
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
dağ bisikleti alıcam ve bütçem carbon kadrolara da yetiyor fakat duyduğum kadarıyla carbon kadrolar daha çok yol bisikletleri için uygun deniliyor.

merak ettiğim carbon kadro bir mtb alırsam doğa koşulları içerisinde kırılma, çatlama, darbelerde ezilme gibi durumlarla karşılaşma olasılığım aluminyum kadrolara göre daha fazla mıdır? eğer öyleyse aluminyum alıcam çünkü.

son olarak zorlu doğa koşulları altında binmeyeceğimi, profosyonel bisikletçi olmadığımı ve sadece yaz aylarında bineceğimi belirteyim.

Scudo
alüminyum alın, düşme, kaza anında ufak tefek çarpmalarda bir şey olmaz karbon duruma göre çatlayabilir kırılabilir. sizin koşullarınıza göre yazıyorum.
iyi bir alu kadrolu yüksek donanımlı hafif bisiklet işini çok rahatlıkla görür.

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Karbonun esneme ozelligi olmadigi icin aluminyuma nazaran daha kirilgandir fakat bu demek degildir ki karbon kadro aldiginiz en ufak bir ziplama da veya darbede kirilicaktir veya zarar gorucektir. Zaten sizinde belirttiginiz gibi, anormal bir derecede kadroyu zorlayacak turlar ve yarislar yapmayacaginiz icin, benim gorusum karbon kadro bisiklet alip, keyfini cikarmanizdir :)

karbon yol bisikleti için güzel. mtb alu daha iyidir.

karbon kaynak olmaz iken alu oluyor.
karbon daha hafif ve dayanıklıdır agırlıgı aluden hafıftır.
Karbon daha pahalıdır. cürüme krozyon yapmaz.

Carpma anındaki şiddete bağlı catlama oldumu oturur ağlarsınız.
alu catlasa bile yenisini alıp gine kullanabılırsınız mtb icin söylüyorum.

eğer city yada yol bisikletine tabıkıde karbon önerim.

karbon kadro dağ bisikleti için biraz fazla hafif olmazmı sizce?

örneğin downhil yaparken yada araziden giderken taş çakıl yada ufak bir rampa karşımıza çıktığında, havadayken veya yere düşerken kontrolü sağlamak daha zor olur

bence aliminyum kadro bir dağ bisikletine en güzel giden kadrodur sadece downhill yapacaksanız çelik alın gitsin :)

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
@Oğuzcan Gedik

Yanlış anlamayın ama ağır olan bisiklet daha sağlam olur görüşü yanlış bence.

Halitkin kardeşim karar senin ama sadece şehiriçi turlarda kullanım için karbon kadroya o kadar para vermene gerek yok. Bikaç arkadaşın dediği gibi alüminyum bir kadro çok rahat işini görür.

alüminyum kadro dıyenlerdenımm bende bu konuda kararsız kalmıştımm alüminyum oldu tercıhım ve bu kararımdan pışman degılım tabıkı karar sizin ıy forumlar

@Miraç AKSEL

ben sağlam demedim zaten ağır olan bisikletin yol tutuşu sağlam olur dedim

Geri