Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro 2018 modelleri

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
1.378
Bisiklet
Ghost
kendim 2012 model dambiez yol bisikleti sahibiyim ve bisikletimi malum sitede satışa koymadan önce kısa bir piyasa araştırması yapayım diyerekten nette dolanıyordum ki baktım carraro, sitesinde 2018 modelleri ilan etmiş.Yeni modeller gündem olmuyorsa artan kurlar sebeiyle artık heyecean ve ümitle takip edilecek bir bisiklet piyasası kalmadığı içindir.Her neyse; karraro cephesinde yeni gelişme olarak artık karraronun da karbon yol bisikleti var, bu iyi haberdi.Peki kötü haber ne mi?Evet doğru tahmin ettiniz, fiyatı.İlk kez piyasaya sürülmüş , dolayısıyla kendini kanıtlamak için zamana ihtiyacı olan bir karbon model için ve alt tarafı 105 donanımlı bir bisiklet için 8 bin tl ödemeye hazır kim var?Şahsen sokakta yürürken her gün 100 tl buluyor olsa idim hiç düşünmez ki o durumda bile bu bisiklet için sokaklarda 80 gün mesai yapmam gerekecekti.
Diğer gelişmeler ise carraro allı-güllü,pembeli-morlu bayan yol bisikleti açılımı yapmış, bayanlarda yoğun bir yol bisikleti talebi mi var bilmiyorum, çevremde yol bisikletini bırak bisiklete binen karşı cins bile yok.Ha bi de fıstık yeşili-yosun yeşili renk kombinasyonlu 062 modelini beğendim, siyah-beyaz dayatmasından gına gelmişti artık.Son olarak sevgili karraro yetkilileri, şu lanet kabloları neden kadro içine almıyorsunuz , Kron'un , Mosso'nun en alt seviye yol bisikletinde yapabildiği şeyi yapmaktan sizi alıkoyan şey nedir?

Scudo
CARRARO CR-T WORLD 30-V HVB modelinin rengine ve biraz da donanımına dokunup fiyatı de 4500 TL düzeyine çıkarmışlar. Renk konusu zevk meselesi tabii ki ama üç renk kullanılmış. Ben çok beğenmedim ama bir de canlı görmek lazım.

@emir yakup bulut karbon ve 105 bir araya geldi mi zaten 7-8binden açılıyor kapı. Piyasa bu şekilde zaten. carraro'da ekstra bir pahalılık yok. ama o shimano jant seviyeyi düşürmüş bu bakımdan pahalı diyebiliriz.

(link) bu model Türkiye deki büyük bir açığı kapatacaktır bundan eminim. Benim listeme kafadan giriş yaptı.

aynı donanım alu kadro 4400tl. alu kadroların satısının onune gecememesı acısından fıyat bıraz belırgınlestırılmıs acıkcası.yoksa o kadro o kadar pahalı degıldır.

AliExpress den 500 dolara karbon fiber kadro, masa, sele borusu alınırken gerek Çin'den ithalat yapıp ”markasini" vuran yerli ”ureticiyi”, gerekse Çin malı rubleler, aynakollar vs Shimano, Sram in emsal modellerinin yarı fiyatına satılırken büyük ekipman üreticilerini anlamak mümkün değil.

Kimi markaların havasından yanına varılmıyor ama aynı kafa yapısında olup benim marka değerini var diyen nice babayiğit batıp gitti. Batan Jaguar'i kaderin cilvesi, Hintli Tata aldı. Bianchi'nin yıllar önce battığını kaç kişi bilir? Onu ve batan Atala gibi İtalyan markalarını, hatta yanılmıyorsam Raleigh' i de Hollandalı Accell grubu aldı hatta Bianchi ve Whistle çoğunuzun bildiği gibi Manisa'da üretiliyor; yani ”yerli Bianchi" diye birşey yok, yakın zamana kadar Bianchi ile ne yapacağını pek de bilemeyen Accell, görünen o ki bakkalda satılan uyduruk Bianchi üretimini durduracak. Bianchi birkaç senedir parlatilmaya çalışılıyor.

Maalesef bisiklet pazarında, dünya genelinde aşırı karlar hakim, özellikle de Çin in bu piyasaya hakkıyla girememesi yüzünden, Shimano ve Sram hala araba fiyatına grupset satabiliyor. Gerçekten pek öyle hakkıyla üretim yapan yok; marka olarak hiç sevmediğim Trek, bence parasına göre en iyi bisikleti yapmak için yirtinan Specialized, kısmen Cannondale ve unuttuğum birkaç markayı tenzih ederim. Sonuç olarak, ödenen paranın karşılığı değil bu bisikletler.

İddia ediyorum, yol ya da mtb olsun, Çin markalarindan toplama yaparak istediğiniz bisikletin yarı fiyatına mal etmeniz mümkün. Toplu alım yaparsanız da üçte birine en az. Çin malları çok yaftalansa da çok iyi kalite mallar var, Zıtto, Lixada, microshift gibi. Bizden çok daha zengin ülkelerin vatandaşları bile gurur ve memnuniyetle bu markaları kullanıyor. Hiçbir katma değer üretmeden, kimisi de vergi ve gümrük mevzuatını delerek ticaret yapan yerlilerin de yolu yol değil, sonları da kötü. Bugün bu fiyatlarla güle oynaya bisiklet satan adamları yarın tvlerde ”çin mali piyasayı bitirdi, magduruz” diye ağlarken görürsek sasirmayalim (sanki Türkiye de herhangi birşey üretmişler gibi)

Nexus 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sitesine bahtımda sadece birtane karbon kadro var oda 105 gurup setli 8000 tl ...

Cr 052 aliminyun maşa olmuş

uygun fiyata sportive 231 vardı onu da kaldırmışlar çok iyi olmuş böyle devam (!) bisiklet de lüks oldu artık 1000 tl altı bisiklet kalmamış

Fiyatlar gayet normal. Forumca bisiklete daha çok ilgi gösteriyoruz sanırım, o yüzden fiyatları bize pahalı geliyor.

Bu gün teknosa ya gittim fiyattlar öyle bir hal almış ki

Basit bir mouse 500 lira
En adi hoparlör 500 lira
En alt seviye leptoplar 4000 liradan başlıyor
Giriş seviyesi tvler 4000 lira

Bu fiyatları gördükten sonra üzülerek söylüyorum ama 8000 lira ya 105 set ucuz. Tam bir f/p bisikleti olmuş. Üstelik karbon.

@Pamuk

Aynı ülkede mi yaşıyoruz? O fiyatlar bana abartılı geldi. Vur deyince öldürmeyelim.

@Battutaettanci

İnternet mağzasından fiyatlara bakabilirsin

İçindekiler, hoparlör, Bluetooth vericisi = 500 lira basit bir hoparlör hiç bir özelliği yok

(link)

En alt seviye leptop şimdi bilgisayarla alakası olan birisi gelip bu çok üst seviye filan demesin bu bilgisayarın hakkını vererek açamayacağı bir ton oyun var

Hani bu fiyata gtx1080 ti 2x sli olması lazım ama içinde gtx 1050 var giriş seviyesi ekran kartı zaten 3000 liranın altına düşünce çoğu leptopt da harici ekran kartı yok

(link)

Modone 9.9 e-tab+ full ekipman+ kıyafet filan+ 5-10 tane yarışa katılsak daha ucuza geliyor

yoksa bu tv mi

(link)

Bisiklet fiyatları piyasada ki diğer kategorilere göre daha ucuz. Ama konuyu biraz saptırdım galiba demek istediğim trek de alü. 105 set 10000 lira. Carraro carbon + 105 set 8000 lira

Valla her sene yeni modelleri merakla beklerdim, takip ederdim ama zamlar bisikletten o kadar soğuttu ki beni şimdi bu konuyu görünce aklıma geldi 2018 modeller...

2014 yılında 1900 liraya aldığım 052 modeli bakayım şimdi ne kadara çıkmış siteyi dolaşayım biraz sonra bu mesaja eklemeler yaparım.

Edit: Siteye baktım biraz 052'de renk değiştirmeye bile tenezzül etmeyip maşayı karbondan alüminyum yapmışlar bununla da kalmayıp 150-200 TL civarında bir zam gelmiş.
Her neyse asıl şaşırdığım olay 062 modeli geçen sene 3800 civarıydı (yanlış ise düzeltiniz) bu seneki modelde yine renk dışında bir şey değişmemiş fiyat 4400 olmuş.
Olaya bak 600 zam yapmışlar. Bir de bu Türk markaları şu zam olayından etkilenmeyecek diyorlardı... Zamdan etkilenilmemis hal bu ise zamdan etkilenecek markaların vay haline.
Valla ne dolar alın ne altın. En güzel yatırım bisiklet her sene 300-400 kazanırsınız. Alın saklayın.

@Berke
Bisiklette kullanılan shimano,sram,fsa gibi komponetler yabancı olduğu için zamdan kaçamadılar.(Yurtdışından gelen parçalara ek %20 gümrük vergisi getirildi.)
Diğer değerlendirmelerine katılmamak elde değil.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@hamlet2006Ek yüzde 20 vergi gelmedi. Gümrük vergisine yüzde 25 zam geldi, böylece yüzde 20 olan gümrük vergisi yüzde 25 oldu.

Bir de bu Türk markaları şu zam olayından etkilenmeyecek diyorlardı...

Türk markası diye birşey yok. Jant teli bile üretmiyoruz. Bildigim kadarıyla en yerli markada bile herhangi türk üretimi parça yok. Eh, zaten shimano yeter. Onun dışında bundan 10 sene önce 6061 alüminyum ararken onu da ithal ettiklerini öğrendim. Burada yalandan montaj var.

Ben çocukken dandik de olsa yerli üretim vardı. Bakın ilginçtir 15 ya da 20.sene önce Yunanistan AB üyeliği için veto ederken ekonomi bakanları ilginç birşey söyledi: aslında biz size iyilik ediyoruz, AB ye girerseniz bisiklet bile uretemezsiniz, çünkü aynı şey bize de oldu!

Elbette bu AB nin suçu değil. Bizim ülkede üretime verilen, hele üreten insana verilen değer sıfır. Bu forumda bile 1000 kişiden en az yarısı, 10000 TL'lik bisikletteki ciddi arızayı 500 liraya sadece emekle çözen ustaya küfür eder, ama 1500 lira parçaya verse ucuza çözdük der sevinir.

Kültürel mesele bunlar, vergi, kur, maliyet hikaye. Yapmak isteyen adam bir rubleyi, aynakolu çok basit yapar bu devirde, bu imkanlarla. Bunlar son derece basit parçalar. Ki sanayide CNC ile komple motor blogu yapıp İtalya'ya satan adam var burada. Yeter ki niyet olsun. Ama adam kendini ne yoracak al sat varken. Millet de alıyor nasıl olsa.

• Beğen
Tepkiler: rodya
hayır madem zam koyacaksın fiyatları arttırmak zorundasın anlıyorum da sportive 321 serisini üretimden kaldırmak nedir bu ülkenin insanı uygun fiyata bisiklete binemeyecek mi artık yazıkkkk artık lüks tüketim olmuş bisiklet

Geri