Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro 225 - Kron TX 500 HD - Bianchi Touring M 727

Tepki
1
İsim
Oğuzhan
Değerli Arkadaşlar Herkese Iyi Akşamlar,

Epey bir araştırmadan sonra 3 bisiklet arasında kaldım. Haftaya bir tanesini alacagım, kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Sırayla başlayacak olursak;

Carraro Sportive 225

Bu bisikleti kullananlar çok memnun, hiçbir forumda hakkında şikayet görmedim. Malzeme ve işçilik çok iyi anladığım kadarıyla. Görüntüsü de oldukça şık.

Özellik: 24 Vites Altus. Hidrolik fren. 1035 tl

Kron TX 500 HD

Haftaya piyasaya çıkacak o yüzden kullanıcı yorumu yok, geçen senenin modelinde bir kaç kişi hidrolik frenlerde sürtme kaynaklı ses çıktığından şikayet etmiş. Onun haricinde içlerinde en şık olanı bu, selesi de en yumuşak ve kaliteli olanı da bu. Yalnız maşasından çok emin değilim.

Özellik : 24 Vites Acera. HD Fren. Rubena lastikler. 1086 tl

Bianchi Touring M 727

Aslında yukarıdaki ikiliye denk olanı bir alt modeli olan 713 ( donanım ve fiyat olarak carraro 225 in birebir aynısı) ama ben hazır değerlendiriyorken bari bir artısı olsun 27 vites olsun dedim. Aralarında en tipsizi bu, ama Bianchi'nin kalitesi ve müşteri hizmetleri, teknik servisi vesaire avantajları var.

Özellikleri : 27 Vites Altus. Hidrolik fren. 1134 tl.

Şimdi aklımdaki soru işaretlerinin bi tanesi şu. Acera biliyoruz ki Altus'un bir üst modeli ama bu çok fark yaratır mı? Yani Altus 27 v mi? Acera 24 v mi?

Siz olsanız bu 3 modelden hangisini ve niye tercih ederdiniz? Lütfen bu 3 modelin üzerinden gidelim.

Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Cihan T.
Scudo
Merhaba;
Ben de uzun zamandır Bianchi 727 modelini araştırıyorum, hem bianchi kalitesi hem de 27 vites olması daha çekici geliyor ayrıca bianchinin selesinin daha kaliteli ve rahat olduğunu duymuştum, diğer modelleri de incelemiştim fakat tip olarak bianchi 727 bana daha hoş görünüyor tabiyki zevk renk meselesi, zaten tip olarak hemen hemen Carraro Sportive 225 in aynısı, fiyat olarak baktığımız zaman 3ü de hemen hemen aynı fiyat aralığında sayılır bu durumda fiyat-performans olayına bakmakta fayda var ve bianchi 27 vites olmasından dolayı tercihim olurdu.

Bende tip olarak Carraro'yu seviyorum haliyle de en çok ona sıcak bakıyorum. Bianchi'nin gidonu biraz tipsiz geldi. Ama o da oldukca güzel bisiklet. İkisi arasında cok kararsız kaldım.

Ben de benzer durumdaydım ve Carraro 227 aldım.1000-1100 lira bandında pazarlıkla alabilirsiniz.27 vites.

Valla kardeşim 227'yi o fiyatlarda bulabilsem hiç kaçırmam ama liste fiyatı 1314 tl. Sen kaça aldın sorması ayıp :) Ben zaten 1000 - 1100 tl limitine 700 lerden çıktım, haliyle daha da çıkmak istemiyorum. Hatta birkaç kişi daha teşvik etse v frenli bi model alıcam 800 tl ye. Çünkü sadece şehir içinde, genelde de sahilyolunda kullanmayı düşünüyorum. Yağmurlu havada da sürmem ben açıkcası.

dostum aynı yollardan bende geçtim gerçekten karar vermesi zor özellikle bütçe kısıtlıyken,buda çok şeye öncelik oluyor.400-500ler derken 900-100leri göze aldım sonrasında ise salcano city sport 30da(altus,27vites) karar kıldım,hidrolikleri eledim bir 100-150tl rahat aynı donanımlı vfrenlilere göre fiyat farkettiriyor.fiyat olarak 800 altında indirimle alıyorum peşinde.gene sen istediğini al içinede sinsin alınca hepsi önemsiz olucak çünkü.eğer durumun gerçekten yetiyorsa ki bunu en iyi sen bilirsin olabildiğince üst modele yönel.acera tabi haliyle daha iyidir ama benimde araştırmalarımda gördüğüm bianchiyi nedense kimse önermiyor marka bazında iyi yada kötü olmasıyla ne derece alakalıdır bilmiyorum ama pek bahsedilmeyen bir marka.bu listene birde mosso 771 i ekleyebilirsin seçenekleri artırmak adına.oda 27 vites ve acera aynı zamanda 12kg.düz maşalısı 1110,kilitlisi 1230 peşinde indirebilirsin ikisinide epey diye düşünüyorum.birde ekipmanlarada para ayırmaya bak kask-eldiven ve gözlük bunlarda bi 100ü geçer.
225 görüntüsü çok hoş ve cezbedici bu zaten bilinen bir gerçekti tx 500e de baktım oda güzel görünüyor,acera olmasıda avantaj ama diğer donanımları bilmiyorum.dediğim gibi hangisi aklına yatarsa onu al fiyat olarakta çıkıp çıkamayacağınıda hesap ederekten.

@Abdülhak Hamit Tarhan
Madem böyle bir öneriye ihtiyaciniz var.ben onereyim.800 TL bandinda sportive 224 alabilirsiniz.geri kalan parayla kask ve aksesuar alabilirsiniz.bu arada pazarlikla 1000 liraya çok rahat sportive 227 alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Necati Kocaata
@ALTINBAŞAK

benimde düştüğüm ikilemdi: ) sportive 224 ve city sport 30 ikiside aynı paraya geliyordu.27 vites olmasından dolayı city sport 30 tercih ettim epey bir süre sonra zor bir seçimdi.

Önerileriniz için teşekkürler. Acera vitesinden dolayı kron tx 500 ü aldım. İnşallah pişman olmayız. aslında gönlümün bir köşesinde carraro 225 olacak. görünüşü gerçekten çok güzel bir bisiklet. ama dediklerinize de katılıyorum cokta fiyat arttırmaya gerek yok hatta city sport 40 bile alınabilir. sportive 224 ü hiç düşünmedim, koyu renkli bir model düşündüğümden. kask almadım henuz ona ragmen aksesuarlara şimdiden 100 ün üzerinde vermişimdir. Güzel bir kask almalı, yönlendirmelere açığım.

keşke önceden görebilseydim. Şimdiki Altus, önceki yılların ACERA'sına denktir ve hatta daha performanslıdır. Kron tx 500, Kron xt 500'ün ters çevrilmiş halidir ve 227'ye denk gelmez. İskelet Stablize tipi XC tipi olmasına rağmen yürüyen aksamı değiştirilerek ara model çıkarmaya çalışılmış. Bir diğer KRON problemi, 16 inç, 18 inç, 20 inç kadroları TREK vb bisikletlerde olduğu gibi kadronun altı çeşit oranını kapsamıyor. Örneğin XC 150 modellerde tüm inçlerde gidon aynı yükseklik ayarındadır. Rubena lastikler SKYLA SPOR modelinde idare eder ama SKYLA modelinde lastiğini indirin ve hava vurun, çoğunda yerine oturmadığını, sabunlayıp vs sonra hava vurulduğunda bile aynı randımanı vermediğini görürsünüz. Neyse siz de benim gibi hata edip KRON almışsınız. Özellikle alt gruplarda Sedona vb. muadillerinde olmadık derecede çok ciddi mühendislik kusurları olan bir marka olduğunu düşünüyorum.. Yine de hayırlı olsun. Almanız gereken hiç tartışmasız ALTUS 27 modeli olmalıydı..

@Abdülhak Hamit Tarhan

Anladım kardeşim. yorumların için teşekkürler. evet artık almış bulunduk, inşallah memnun kalırız.

Geri