Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Big 929 mi CRP 710 mi

Hakan Aker

Üye
Tepki
20
Bisiklet
Carraro
merhabalar ben bu iki model arasında kaldım teknik olarak birbirine çok benziyorlar fakat biri 29 jant biri 26 jant kafamı karıştıran tek nokta bu sizce hangisi daha kullanışlıdır yada bu fiyat aralığında başka tavsiyeniz varmı ?

Big 929
(link)

CRP 710
(link)

Scudo
bu soruya cevap verebilmek için senin tam olarak ne yapmak istediğin veya ne planladığın önemli. ama sana şunu söyleyebilirim. hem 26 hem de 29 inch tek süspansiyonlu (hardtail) MTB kullanmış biri olarak; 29 inchten kesinlikle 26 a inch e kesinlikle geçmek istemem, düşünmem bile :) Bir istisna olabilir; abi ben bisikletle dar ve virajı bol patikalara girecem hala 29 mu diyorsun diye sorarsan, 26 yı düşün derim.

ben zonguldak ta kullanacam yollar baya çukurlu ve kötü ve genelde ormanlik yerlerde gezecem ama millet 29la yokuş zor oluyor dio oda kafami karıştırıyor

29 un dezavantajı olarak biraz daha ağır diyebiliriz, o belki negatif etki yaratabilir yokuşta ama genel olarak benim görüşüm yokuşlarda daha avantajlı. Bunu hem kendi tecrübeme göre söylüyorum hem de yurtdışı site ve forumlara bakarsanız, %90 ı 29 inchlerin yokuşta daha avantajlı olduğunu yazar, bu kadar kişi uyduruyor olamaz sanırım.

big 929 diyorum. 29 jant tavsiye ediyorum başlarda zorlanırsınız alışmanız lazım dönüşler ani hareketler. arazide engelleri aşmada, hız konusunda avantajlı rampada zormu oluyormuş :) bence onlar rampayı çıkamıyor bisiklete laf atıyor :)

bana da mantıksal olarak 29 rampada kolay olur gibi geliyor ama etrafımdakiler fazla kafamı karıştırdı sonuçta tek devirde çıktığı mesafe daha fazla peki sizce bu fiyat için nası bir bisiklet ya da başka tavsiyesi olan va rmı ??

bu fiyata oldukça iyi bir bisiklet ben bundan alcaktım mağazada yoktu başka model aldım üstündeki donanım fiyatına göre oldukça iyi

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
anladim teşekkürler ins bende alacağım mağazada bulurum olmadı netten filan bakacaz

Bugün bisikleti almak için dükkana gittim adam bana mosso 980 xc2 acera modelini gosterdi kafam karıştı sizce big 929 mu mosso mu

mosso nun görünüşü harika donanımı neredeyse hemen hemen aynı carraro ile içine sinen bisikleti al derim

peki hangi kadro daha iyidir mosso mu carraromu hangisini tavsiye edersiniz

Mosso ile Carraro arasında seçim yapacak olsam düşünmeden Mossoyu seçerim. Carraro'nun neresini beğeniyorsunuz yahu, gördüğüm en dandik kadroları üretiyor adamlar.

Mosso ucuzlamış. N11'de 1590TL olmuş.
Big 929 1350TL ise düşünmem Mosso'yu alırım.

Carraro'da Alivio arka değiştirici ve fiyat artısı var.
Mosso'da ise kadro, fren, lastik, ön değiştirici. Ve bence daha güzel duruyor.

Maşa hakkında bilgim yok. Beni de bilgilendiren olursa sevinirim.

kafam fena karıştı yaa mossonun kadrosu çok iyi duruyor ama arada 300 tl fark var ben şuan mosso ya doğru kayiyorum

Selam, carraro 929 aldım 3 ay sonra sattım... Daha ne diyeyim?

araziye sık sık girmiyorsanız 29 jant'a gerek yok.Crp 710 derim hiç düşünmeden. big 929 arasında dağlar kadar fark var (vites sistemi,maşa,fren vs.).

özür diliyorum big 927yle karıştırmışım :D fazla bi fark yok crp 710un 29 jant hali.Fazla Araziye girmiyorsan gerek yok. ama bulunduğum yerde çukur,tümsek vs fazla ise 29 jant almalısın banamısın demez :D İlk başlarda zorlanırsın manevra kabileyti açısından ama sonradan alışırsın :)

yok artik 29 kesin de mosso mu carraro mu ya döndü iş ne güzel karar vermiştim yaa şimdi başa döndüm

Geri