Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro bisiklet tercihi ve tavsiyeler

@Fixy Öne 46'lık aynakol taktırdım (orijinal halinin en büyük dişlisi 48'lik). Bir de orta göbeği değiştirttim. Aslında şart değildi ancak aynakol en uçtaki ruble dişlisi ile paralel kalınca ben istedim biraz daha içeri girsin ortalasın rubleyi diye. Aynakol için 30 TL, orta göbek için 35 TL toplamda 65 TL verdim.

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Scudo
Bu arada ben de Hoptown 300'den Flexi 121'e geçtim. Kıyaslama yapmam gerekirse, Hoptown taşıma olarak daha avantajlı. Katlanınca daha küçük oluyor ama Carraro Flexi 121 kadrosu diğer 20" katlanır bisikletlere göre de daha farklı. Giant Expressway ve Fuji Origami modelleri de Carraro Flexi 121 tasarımına çok yakın ve katlandığında onların da boyutu oldukça büyük.

121'in tek sıkıntısı katlı haldeyken açılmaması için bir mandal/mıknatıs olmaması ve yere sağlıklı bir şekilde sbitlenmesi için bir ayak olmaması. Onu da çift bacakla çözebiliyorsunuz.

@Fixy O çift bacak çözümünü bisikleti aldığım gün yaptım ;)

https://i.hizliresim.com/vXz2Ez.jpg
https://i.hizliresim.com/1VPWyj.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Valla on numara olmuş hocam. Bir de gözüme direkt aynakol çarptı aslında ben bu değişimi hafifletmek ve sadeleştirmek için yapmak istiyorum.

Çok dik yokuş çıkılmayacaksa ki bu bisikletlerle bence tehlikeli, 3'lü aynakolun gereği yok. Ben zaten çoğunlukla orta dişlide kullanıyorum, küçük dişlide hiç kullanmadım daha çünkü çok hafif kalıyor.

@Fixy Teşekkürler. Bir başka yerde de yazdım, bu bisikletlerde 20 küsür 30 küsür aynakol dişlisi olması son derece saçma. Bunlar dağa çıkmak, ormanda gezmek için değil. Bisiklette fark edilir bir hafifleme olduysa da ben hissetmedim açıkçası. Ama bu şekilde sürmek çok daha keyifli ve kolay. Bunlar bence şehir bisikleti.

Merhaba arkadaşlar...2 sene önce aldığım yol bisikletim cr052 nin üstünde mchellin dynamıc sport lastikler var ama çok fazla patlama yaşadım.o yüzden pek memnun kalmadım.arada 100 km turlar yapsam da daha çok günlük 30-40 km kullanacağım...tur lastiği istemiyorum.michellin dynamıc den daha sağlam hangi marka-model lastik önerirsiniz...

Michelin Pro3 veya pro4 olabilir. Schwalbe durano plus olabilir. Çok da yüksek fiyatlara çıkmadan, bu lastiklerle fazla patlak yaşamazsınız.

Bisikletlerin üzerinde gelen lastikler genellikle ucuz yollu ve patlamaya karşı dirençsiz oluyor. 2 yıl çok iyi dayanmışsınız :D

Patlakları daha aza indirmek için lastiğe ne kadar hava bastığınız, basıncı hangi sıklıkla kontrol ettiğiniz, havayı nasıl bastığınız (benzincide basmayın) ve hangi iç lastiği kullandığınız (btwin'in en alt seviye lastiklerinin sibop ekleri çok kalitesiz ve kolayca yırtılıyor o bölgeden) önemli.

Bu arada durano plus'un fiyatı iyiymiş. Her ne kadar son wiggle alışverişim tam bir fiyasko olsa da :acpsnr:
(link)

zaaaaaaaa.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Türkiye fiyatı:

zq.png

• Beğen
Tepkiler: mazhar
@Serkan Mıstınoğlu
Hocam o lastiklerden birisi decathlonda indirimdeydi. Ankara ankamallda, 30 40 lira gibi bi seydi.
Decathlona bakmak lazim :D

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam bir de bana sorun 2 yılda çektiklerimi:) Tavsiyeler için teşekkürler.

Decathlon da michelin pro3 pneu cobra diye bir modelini buldum,fiyatı da benim için makul...ne dersiniz bu lastik benim dynamic den iyimidir.

@mazhar iş görür, bütçede çok yüksek fiyatlara çıkmak istemiyorsanız en iyi tercih neredeyse o

Schwalbe one kullanıcısıyım, tavsiye etmiyorum. Maraton ve plus serileri çoğunlukla daha çok öneriliyor. 052'nin üzerinde gelen lastikler pek iyi değil diye duydum.

Serkan beyin de dediği gibi lastiğe vermiş olduğunuz psi değeri de çok önemli. Kışları biraz daha düşük seviye de tutabiliriz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mazhar
Bizim ekipten arkadaşta var. efsanevi bir bisiklet. tek sıkıntısı sağlam çamura girince frenler biraz zayıflıyor. MTB parkurunda kullanmamak lazım :D

Arkadaşlar bende almayi dusunuyorum genelde sehir ici, ara sira uzun turlar icin, agirlik bilgisi nedir acaba? kullanan arkadaslar tavsiye ediyie mu?

@abdullahgurel92 uzun tura çok çıkmayacaksanız şehir bisikleti almalısınız.

Carraro'nun 225'i şehir için bence çok rahat ve güzel bir bisiklet. Turda belki canınızı sıkacak tek şeyi amortisörü olabilir ama zaten turda bisiklet yüklü olduğu için sıkıntı olmaz.

@gunes1001 carraro 225 modeli pek ilgimi cekmedi, donanim olarak vs.
Ve gozumede yeterince albenili gelmedi malesef.
Ekstra bir agirlik olmamasi icin mi bu modeli onerdiniz acaba?

@abdullahgurel92 benim eski bisikletim 225'ti ve rahat konforluydu. Vitesleri şıkır şıkırdı. Frenleride şehirde kullanımına göre çok iyiydi. Lastikleri filan zırhlıydı 1 yılda 1 kez patlamadı. Arkada bagaj deliğide vardı. Gidon boğazı açısı ayarlanabilen türdendi ve dik oturabiliyordunuz. Çalınmasaydı seve seve kullanırdım. Yol bisikleti kadar hızlı değil ama şehir için bence çok güzel bisiklet. Tabi aynı donanımı sunan farklı markalarda var ama ben 225'i kullandığım için ondan örnek veriyorum.

@gunes1001 teşekkurler oneri icin 2 hafta sonra falan alicam sanirim, hangi modeli alirim bilmiyorum ama unutmazsam fotograf eklerim :)

Carraro crt world kullananlar fotograf ve yorum paylaşabilir mi acaba...

Merhaba Kardeşim Bisikleti Alalı 2 Yıl Oldu Diyebilirim Çok Hor Kullandım Desem Yeridir Bakımları Yarım Yamalak Yaptım Ama Bisiklet Ginede Saat Gibi Önerir Miyim Tabikide Evet Choayang Zırhlı Yol Lastiği Aldım Etkisi Oldu Diyebilirim Dağ Taş Dinlemiyor Düz Lastik Olmasına Rağmen Maşası Çok Memnun Ediyor Tabi Benim Bisiklet Şu An BMW Yol Motorları Gibi Döşeli O Lazım Bu Lazım Derken Tabi =) Yakın Zamanda Yarış Bisikletine Geçmeyi Düşünüyorum Ama Emin Değilim Çünkü Ara Sıra Arazi Yollara Girdiğim İçin Ve Bmx Gibi Atlaya Zıplaya Kullandığım İçin Olmayada Bilir Ama Ginede Öneririm Bisiklet Saat Gibi Üzmez Hız Olarak İse Max 62 Gördüm Düz Yolda Ama Sen Dahada Görürsün Belki Geçen Arkadaşımla Gezerken Çılgınlık Yapıp Pazara girdik Milim Milim İlerlerken Biraz Açıldı Tam Hafiften Hız Kazandım Çocuk Fırladı Frenler Sağolsun Tak Diye Durdum Tabi Süren Kişi Biraz Sarsılıyor Ama Önemli Olan Can Güvenliği O Yüzden İyi Bir Şey Başka Bir Örnekte Bu Gün Yaşandı İlerler İken Yolda Bir Motorlu Gördük Motoru İtiyordu Sordum Yardım Lazımmı Diye 20 Km Civarı Bir Yol Gelmiş İterek Bizde Yardım Etmek İstedik Yanda İnşaat Vardı Ustalardan İzin İstiyerek Kalın Bir Lastiği Aldık Kilitle Birleştirip Motora Kitledim Ve 25 Km Civarı Arkamda Çektim Motoru Ve Ağır Viteste Gidermiş Gibi Bir Ağırlık Vardı Gayet Rahat Çektim Bu Şekilde Bisiklette Çektik Arkadaşın Zinciri Koptuğu Zaman Hatta Bisikletin Arkasına Çocuk Bisikleti Bağlayıp Taşıdığımı Bilirim 30 km Civarı Bir Yol Gittim O Şekilde Yani Anlıyacağın Bisiklet Benden Çok Çekti Ama Ginede Gıkını Çıkarmıyor Eğer Sorun Olursa 05423323192 Numaram Bu İlk Önce Mesaj Atarsan İyi Olur İyi Günler Dilerim.

Geri